Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

Biberon ve Biberon Emziklerinde Sepette %20 İndirim Başladı! Hemen Keşfet

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Yürümeye Henüz Yeni Başlayan Çocuğunuzun Beşikten Yatağa Geçiş Sürecine Yardımcı Olun

Küçük çocuklar için ‘’büyük çocuk yatağına’’ geçmek bize komik gelse de heyecan verici bir kilometre taşıdır :) Ancak aslında bu durumun gerçekleşmesi artık minik çocuğunuzun bebeklik aşamasından çıkıp tam teşekküllü bir çocuğa dönüştüğünün kanıtıdır. Bu gelişimsel başarıyı kutlamak her ne kadar heyecan verici olsa da, bu geçiş beraberinde yeni zorluklar da getirir. Peki öyleyse gelelim en önemli sorulara:

Beşikten yatağa ne zaman geçiş yapmalısınız?

Beşikten yatağa nasıl geçiş yapmalısınız?

Çocuğunuz için bu geçişi nasıl kolaylaştırabilirsiniz?

Tüm bu soruların cevapları aslında bu süreci yönetmenize ve geçişi mümkün olduğunca sorunsuz hale getirmenize yardımcı olacak bazı değerli ipuçlarını içerir. İşte bu sebeple en detaylı açıklamaları ile tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik. Keyifli okumalar :)

Çocuğunuzu Beşikten Daha Büyük Bir Yatağa Geçirmenin En Doğru Zamanı Ne Zamandır?

Bu soruya verilebilecek tek bir doğru cevap yoktur. Araştırmalar, çoğu çocuğun genellikle 3 yaş civarında bir yatakta uyuduğunu göstermektedir. Ancak her çocuk benzersizdir ve zamanlama hem onların hem de aile içerisindeki bireylerin hazır olmasına bağlı olacaktır.

Küçük çocuğunuzun yatağa geçmeye hazır olduğuna dair işaretler:

  • Yataktan çıkma: Eğer çocuğunuz yataktan çıkabiliyorsa, bu geçiş zamanının geldiğinin oldukça önemli bir işaretidir. Pediatri akademilerinin ortak genel görüşüne göre, çocuğunuz 90 cm uzunluğa veya yan korkulukların boyunun üçte ikisinden daha azına sahip olduğu durumda, beşikten yatağa geçişi önermektedir. Eğer çocuğunuz bu uzunluktan daha kısa boyluysa ancak atletik bir tırmanıcıysa, bu yükseklik önerilerini dikkate almadan mümkün olan en kısa sürede yatağa geçiş yapmayı düşünmelisiniz. Bu çocuğunuzun kendini tehlikeli bir durumun içerisine sokmaması için çok önemlidir.

 

  • Beşiğe sığmama: Eğer çocuğunuz büyüdüyse ve beşikte artık yeterince rahat değilse (elbette bu rahat olmama durumu boy ile alakalı olmalı), bu yatağa geçiş için harikulade geçerli bir sebeptir.

 

  • Büyük çocuk yatağı talebi: Çocuğunuz sizden bir anda büyük çocuk yatağı isteyebilir ve böyle bir durumla karşı karşıya kalırsanız şaşırmayın. Belki de büyük kardeşi veya büyük bir çocuğu olan bir arkadaşına özeniyor ve onlar gibi olmak istiyor olabilir. Belki de beşiğin bebekler için olduğuna karar verdi :). Eğer küçük çocuğunuz artık beşik yerine daha büyük bir yatakla ilgileniyorsa, beşikten yatağa geçiş hakkında düşünmeye başlama zamanınız gelmiş demektir.

Güvenlik Her Zaman Önceliğiniz Olsun

Büyük çocuk yatağının özgürlüğüyle karşılaşan çoğu çocuk, bu fırsatı değerlendirmeye ve yeni yatağını keşfetmeye çalışacaktır. Bu nedenle, çocuğunuzun yeni yatağındaki ilk gecesinden önce, güvenli bir uyuma ortamına sahip olduğundan emin olmalısınız.

Yatak için yatak korkulukları seçerken veya direkt olarak korkuluklu bir yatak seçerken, çocuklar için üretildiğinden emin olun ve size bu gibi bilgileri verecek olan gerekli amblemleri öncesinde googledan aratarak bu amblemlerin neleri temsil ettiğini öğrenip, alışveriş yaparken bu amblemlerin alacağınız ürünlerde bulunduğundan emin olun. Aldığınız yatağın montajında ise doğru ve güvenli bir şekilde montaj yapıldığından emin olun. Ayrıca çocuğunuzun odasında bulunan lambaları, gevşek telleri veya perdeler gibi potansiyel tehlikeleri kaldırmayı ve başlık tahtasını yatağın yanı değil duvara karşı yerleştirmeyi unutmayın. Böylece çocuğunuz duvar ile yatak arasına kayarak sıkışmayacak veya gece yatağını keşfederken oda içerisinde bulunan tehlikelerden korunmuş olacaktır.

Beşikten Yatağa Geçiş Sürecine Dair Önemli İpuçları

Düzenli Yatma Rutininizi Koruyun

Geçiş süreci boyunca çocuğunuzun yeni uyuma düzenine alışmasına yardımcı olmak için tutarlı bir yatma rutini oluşturun ve oluşturduğunuz bu rutini sürdürün. Oluşturacağınız bu rutin içerisinde yer alacaklar:

  • banyo zamanı,
  • favori oyuncaklarla oyun zamanı,
  • diş fırçalama zamanı,
  • bir hikaye okuma zamanı

gibi düzenli aktivitelerinizi içerdiği zaman, çocuğunuz yapılacak olanların sırasını bir süre sonra kafasında kodlayacağı için uykuya geçme zamanını da kendisi bilir hale gelecektir. Bu tutarlılık, çocuğunuza güven hissi sağlayabilir ve yeni yatağına daha çabuk alışmasında kolaylık sağlayabilir.

Tanıdık Bir Ortam Oluşturun

Çocuğunuzun yeni yatağını, eski beşikten tanıdık öğeleri içerecek şekilde düzenleyerek rahat ve davetkar bir hale getirin. Çocuğunuzun favori battaniyesini veya peluş hayvanlarını kullanarak güvenli ve konforlu hissettirin. Bu yeni yatağının yanında gece lambası, nemlendirici veya favori kitapları gibi yatma zamanı ögelerini mutlaka bulundurun. Tanıdıklık hissi, çocuğunuzun bu geçiş süreci sırasında yaşayabileceği herhangi bir kaygıyı veya direnci hafifletecektir.

Çocuğunuzu Sürece Dahil Edin

Çocuğunuzu bu sürece dahil edin ve ona bu yeniliğin bir parçası olduğunu hissettirin. Onunla geçiş hakkında konuşun, büyüdüğünü ve büyük çocuk yatağına geçme zamanının artık geldiğini açıklayın. Yeni yatak veya yatak takımı alışverişi sırasında da çocuğunuzu yanınıza alın ve favori renklerini veya desenlerini seçmesine izin verin. Böylelikle, sahiplik duygusu ve yeni uyku düzeni hakkında heyecanlanmasını sağlarsınız ve bu da süreç içerisinde oldukça büyük bir yol alınmış olacağı anlamına gelir.

Geçişi Kademeli Hale Getirin

Eğer çocuğunuz beşiğini terk etme konusunda isteksiz görünüyorsa bu durumda kademeli bir yaklaşım sergilemelisiniz. Bu sürece beşiğin yanına bir çocuk yatağı yerleştirerek başlayabilirsiniz. Böylece nerede uyumak istediğini seçme şansına sahip olduğunu düşünecek ve bunu bir zorunluluk olarak görmeyecektir. Yeni yatağını keşfetmesini ve gündüzleri üzerinde oyunlar oynamasını sağlayın, böylece beşikten yatağa tam anlamıyla bir geçiş yapmadan önce yatakta şekerleme yapmasına veya denetimli olacak şekilde uyumasına fırsat tanımış olursunuz. Zamanla, yeni yatağa alışmaya başlayacaktır.

Gece Huysuzlanmaları İçin Bir Planınız Olsun

Eğer çocuğunuz yatakta yattığı ilk gece sınırları test ederse ve yerinde durmazsa bu duruma şaşırmayın. Bu durumda sadece sakin bir şekilde çocuğunuzu yatağa geri koyun, üzerini örtün ve odadan ayrılın. Eğer gerekirse süreç boyunca bu durumu tekrarlayın. Bu süreçte unutmamanız gereken şey tepki olmadan ve gösterişsiz bir şekilde süreci yönetmeniz gerektiğidir. Muhtemelen bu durum birkaç kez yaşanacak ve nihayet sıkılıp uyuyakalacaklardır.

Sabırlı ve Destekleyici Olun

Önemli değişikliklerin herhangi birinde olduğu gibi bu sürece de çocuğunuzun adapte olması zaman alabilir. İlk başta direnç, kaygı ve hatta uyku düzeninde gerileme yaşayabilirsiniz. Çocuğunuza sürekli olarak destek olun, ona konfor yaratın, çabaları ve ilerlemeleri için bolca övgü sunmaya devam edin. Zamanla ve tutarlılıkla, çocuğunuz yeni yatağında daha rahat ve kendine güvenli hale gelecektir.

Bu ve bunun gibi yazılar siz ve aileniz için destekleyici ve bilgilendirici bir içerik sunuyorsa tüm yazılarımıza ulaşmak için web sitemiz üzerinden bloglar sekmesine göz atabilirsiniz. Aynı zamanda küçük çocuğunuzun ihtiyaç duyacağı tüm ürünler için de Dr.Brown’s a bakabilir, sormak istediğiniz tüm sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Size ve çekirdek ailenize huzur dolu mutlu günler dileriz :)

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.