Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

Biberon ve Biberon Emziklerinde Sepette %20 İndirim Başladı! Hemen Keşfet

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Emziren Annelerin Göğüs Uçlarının En İyi Yardımcısı Olan ‘Lanolin’ Nedir?

Çocuğu olan ve dolayısıyla bebek emzirmiş olan her kadın bilir ki emzirme döneminde anneleri en çok yoran şeylerden biri meme ucu hassasiyetleridir. Bu hassasiyetin birden fazla faktöre bağlı olması da dikkat unsuru ile oluşacak hassasiyetin önüne geçmeyi imkansız hale getirmektedir. Ancak belli başlı faktörler yine de bu hassasiyeti minimuma indirmeyi sağlayabilir. İşte tam da bu noktada kendi çabanız ile minimalize ettiğiniz meme ucu hassasiyetinizi neredeyse sıfırlayabilecek bir ürün bulunmaktadır: Lanolin!

Neden Lanolin?

Lanolin, eski Yunan döneminden beri her türlü cilt bakımı için kullanılan bir madde olmuştur. Özellikle emzirme nedeniyle çatlamış ve hassas duruma gelmiş meme uçlarını yatıştırmak için popüler hale gelmiştir. Bu popülerliğin sebebi ise cildimiz için kanıtlanmış etkinliği ve faydalarıdır. Bu faydalardan şu şekilde bahsedebiliriz:

  • Yoğun Nem Sağlar: Lanolinin moleküler yapısı, insan cildinin ürettiği yağlara çok benzerdir. Bu da onu olağanüstü bir nemlendirici yapar. Lanolin, "oklüzif" bir nemlendirici türü olarak kabul edilir. Oklüzifler, diğer nemlendirici türlerine göre genellikle daha kalın ve mumsu bir yapıya sahiptir ve nemi hapsetmek ve kuruluğu önlemek için ciltte nemlendirici bir bariyer oluşturur.
  • Cildi Korur: Lanolin, cildin yüzeyinde koruyucu bir bariyer oluşturarak dış tahriş edicilere karşı cildi korur ve cildin doğal yenilenme sürecine yardımcı olacak bir ortam yaratır. Bu, egzama, sedef hastalığı, dermatit ve elbette emzirme nedeniyle oluşan meme ucu ağrısı gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde popüler bir tercih olmasını sağlayan en önemli nedenlerden biridir.
  • Sürdürülebilir ve Hayvan Dostudur: Lanolin, sürdürülebilir bir kaynak olan koyunlardan elde edilir :). Bir hayvan ürünü olmasına rağmen, lanolin kırkım işlemi sırasında toplanır ve bu işlem koyunlara zarar vermez. Hatta tam aksine düzenli olarak kırkılması gereken koyunların rahatlığı ve refahı için oldukça faydalı olan bu işlemin yapılmasına öncülük eder. Ve elbette bu işlemin ardından da kırkılan yünden toplanır ve kullanılmak üzere saflaştırılır. Aksi takdirde işe yaramaz bir halde bekleyecek ve bu kadar değerli bir madde olmasına rağmen maalesef atılacaktır.
  • Çok Yönlüdür: Lanolinin çok yönlülüğü, onu günümüzde cilt ve saç bakım ürünlerinde de bir temel haline getirmiştir ve birçok krem, losyon, merhem, dudak bakım ürünü ve hatta daha fazlasında bulunabilir. Hatta tamamen akla gelmez bir durum olsa bile bazı eşyaları yağlamak, cilalamak ve su geçirmez hale getirmek için bile günümüzde lanolin kullanılabilir.
  • Meme Ucu Bakımı İçin Olağanüstüdür: Lanolin, emziren anneler için meme ucu kremleri ve merhemlerinde ana bileşen olarak hizmet eder, emzirmeden kaynaklanan ağrı ve tahrişin sebebiyet verdiği meme ucu hassasiyetinden kurtulma sağlar. Sadece olağanüstü bir nemlendirici olmakla da kalmaz. Lanolin alerjileri oldukça nadiren meydana geldiğinden dolayı bebeğiniz için de güvenlidir. Örneğin, daha öncesinde lanolin sürdüğünüz meme ucunuzu bebeğinizi emzirmeden önce uyguladığınız diğer merhemler gibi temizlemeniz veya silmeniz gerekmez. Ve hatta süt sağma işlemlerinizde meme ucunuzu ve/veya flanşları yağlamak için lanolin kullanmak, süreci daha rahat hale getirebilir ve sürtünmeyi azaltabilir.

Peki, Lanolin Tam Olarak Nedir?

Lanolin, koyunların yağ bezleri tarafından üretilen doğal bir maddedir ve koyunun yününü yumuşak ve nemli tutmak için koruyucu bir bariyer görevi görür, tıpkı cildimizdeki sebumun yaptığı gibi. Aynı zamanda koyunun postunu su geçirmez hale getirir ve böylece koyunların yünleri suyu emmek yerine üzerinden akıtabilirler. Lanolin, koyunun kırkılmasından sonra yünden toplanır ve saflaştırılarak kuru, tahriş olmuş ciltler için doğal bir çözüm olan mumsu, nemlendirici bir madde elde edilir.

Neden Lanolin Meme Ucu Bakımı İçin Öne Çıkar?

Sentetik bileşenler ve kimyasal dolu formülasyonlarla dolu bir cilt bakım pazarında, lanolin %100 doğal olması ve benzersiz nemlendirme yetenekleri ile elbette ki diğer tüm ürünlere göre öne çıkar. Koyunlara zarar vermeden etik olarak elde edilebilen Lanolin; cildimizde kullanım için kesinlikle en uygun merhemdir ve küçük miktarlarda yutulması bile güvenlidir. Böylece emzirmeye devam ettiğiniz bebeğinizin emzirme sırasında ağzına gelmesinden endişe etmenize de gerek kalmaz. Lanolin, lanolinli tüm merhemlerin ana bileşenidir ve koloidal yulaf ezmesi, bitki bazlı yumuşatıcı ve balmumu gibi diğer basit ancak güçlü cilt bakım bileşenleri ile birlikte çalışarak hassas meme uçlarını yatıştırır ve korur.

Emzirmeden kaynaklanan meme ucu ağrısı oldukça yaygındır ve genellikle endişe nedeni değildir. Ancak bunun endişe sebebi olmaması rahatsız edici olduğu gerçeğini de değiştirmemektedir. Kimse bu tür bir rahatsızlıkla uğraşmak istemez. Bu yüzden de meme ucu merhemleri, emzirmeye rahatça devam edebilmeniz için kolayca bulunabilen ve etkili bir çözüm sunar (ve bütçenizi zorlamaz). Eğer siz de bu emzirme kaynaklı oluşan hassasiyetlerden rahatsızsanız hemen şimdi lanolini deneyerek cildiniz üzerinde oluşturduğu etkiyi gözlemleyebilirsiniz. Bu ve benzeri yazıların sizin için faydalı olduğunu düşünüyorsanız tamamına ulaşmak için web sitemiz üzerinden bloglarımız sekmesine göz atabilir, sormak istediğiniz tüm sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.