Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Sıkça Sorulan Sorular

Dr. Brown’s biberonları diğerlerinden ayıran 3 temel özellik nedir?

1) Biberonlarımız gaz sancısı önlemek, geğirme, kusma ve kolik sancılarını en az seviyeye indiren özel hava akış sistemine sahiptir.

2) Hava akış sistemi sayesinde mama hava ile temas etmediği için, içerisinde bulunan tüm vitaminler de korunur. 

3) Biberonlarımızda hava akış sistemi sayesinde negatif basınç oluşmaz ve damla damla ve sürekli bir akış sağlar. Bu da bebeğin aşırı güç sarfetmeden zorlanmadan emmesine yol açar.

Dar Ağız ve Geniş ağız farkı nedir?

Dar Ağız veya Geniş Ağız biberonlarımızın özellikleri aynıdır. Her iki şekil biberonlarımızda özel hava akış kanalına sahip olup gaz önleyici özelliklere sahiptir. Akış hızları her iki biberon emziğinde dar veya geniş aynıdır ve 0+ aydır.  Tek farkı şekilleridir. Geniş ağız Options+ biberonlarımız emziği anne memesi şekli gibidir. Dar ağızları ise meme ucu şekli gibi düşünebiliriz. 

 Dar Ağız biberonda Geniş Ağız emzik kullanabilir miyim?

Dar Ağız emzikler sadece Dar Ağız biberonlarda ve geniş ağız emzikler sadece Geniş Ağız Options+ biberonlarda kullanılır. Birbirleri ile uyumlu değildir.

Yenidoğan bebeğime hangi biberonu almayım?

Yenidoğan için cam biberon almanız tavsiye edilir. Daha sonra bebek kavramaya başladıkça atma tehlikesi olabildiğinden PP biberonlara geçiş tavsiye edilir. Dar veya Geniş Ağız alınması tamamen bakım verenin kararıdır.

PP nedir? Plastik biberon zararlı mıdır?

PP yani polipropilen BPA (Bisfenol A) içermeyen (BPA-free), insan sağlığına uygun, güvenle kullanacağınız bir plastik türüdür. 🍼

Biberon emziğini ne zaman değiştirmeliyim?

Biberon emziğini normal koşullarda her 3 ayda bir değiştirmek gerekir. Ancak bazı bebekler daha erken bir ayda bir seviye büyük emziğe gereksinim duyabilir.  Aynı şekilde yenidoğanlar bazen prematüre bir emzik ile daha rahat eder. Bunu bebeği izleyip görmek mümkün. Daha fazla bilgi için: https://drbrownsturkey.com/blogs/news/dr-browns-emzik-boyutlarinda-seviye-belirleme-kilavuzu

Biberonlarımı hangi sıklıkta sterilize etmeliyim?

Dünya Sağlık Örgütüne göre biberonların sterilizasyonu, özellikle prematüre ve bağışıklık sistemi düşük bebekler için çok önemlidir. Bu durumlarda her gün bir kere sterilizasyon işleminin yapılmasını önerir. Büyük bebekler için ilk alımdan sonra sterilizasyon yapılması önemlidir. Daha sonra sabunlu su ve sabunla yıkanması ve iyice durulanması gerekir. 

Bu konuyu çocuk doktorunuza danışmanız yerinde olur. Sağlıklı ve 3 aydan büyük bebekler için bizim önerimiz:

İlk alımdan önce mutlaka sterilize edin.

Biberon ile seyahat edip evinize döndükten sonra mutlaka sterilize edin 

Biberonun içinde tavsiye edilen süreden fazla süt veya mama unutmuşsanız sterilize edin.

Kirli bir zemin ile kontakta bulunmuşsa sterilize edin.

Bebeğiniz hastalanmışsa mutlaka sterilize edin.

Aşırı ve çok uzun süre yapılan sterilizasyonlar biberonların desenlerine zarar verebilir. Sert süngerler ile çok fazla ovalamak biberonları çizebilir. 

Biberonları kaynatarak sterilize etmek 

Yeterince büyük temiz bir tencereyi su ile doldurun.

Biberonun tüm parçalarını ayırın ve tüm parçaları tencerenin içerisine koyun. 

Tencereyi parçaları örtecek kadar su le doldurun ve özellikle biberonların tencereye değmemesine çok dikkat edin. 

Suyun kaynamasını bekleyin ve kaynayınca 5 dakika bekleyin.

Ateşi söndürün, suyun ve parçaların iyice soğumasını bekleyin 

Biberon ve parçaları sudan çıkardıktan sonra temiz bir beze dizerek kurumasını bekleyin.

Biberonumu nasıl hazırlayayım?

1. Mamayı ısıtmadan önce havalandırma aparatını çıkartın. Hava akış kanalını mamayı bebeğe vermeden önce tüm işlemler bitince takın.

2. Mamayı hazırladıktan sonra dairesel hareketler ile karıştırın asla hızlı hızlı sarsmayın. Sarsılan mama hava akış kanalının içerisine girebilir. Hazır mama kullanıyorsanız minik bir kaşık ile karıştırmak mamanın içinde baloncuk olmasını da önleyecektir.  

3. Mamayı hazırlarken kaynar su koymayın... 

4.Mama asla üst çizgiyi geçmemelidir.

5. Biberon dik tutulduğunda, hava akış kanalı maksimum 1/3 oranında dolu olmalı ve parçaları birbirine iyice oturmalıdır.

6. Biberonu bebeğe 45 derecelik bir açı ile verin. Hava akış kanalının biberonun tabanına gelen ucunun sıvının içinde olmaması gerekir. Emziğin ise yarısının dolu olması gerekir. Bebeğin yatar pozisyonda değil başının biraz daha yüksekte belirli bir açı ile durması gerekir. 

 

Daha fazla bilgi için:

https://drbrownsturkey.com/blogs/news/dr-brown-s-biberonlarinin-kullanim-sekli

Biberonum akıtıyor.

Dr. Brown’s biberonları özel bir havalandırma sistemi içerir. Sistemin iyi çalışması için parçalarının yerlerine oturması ve montajının iyi yapılması gerekir. Aksi taktirde akıtma sorunu yaşanabilir. Akıtmasının en büyük nedeni mamayı hazırlama talimatlarına uyulmamasıdır.  

Bu sorunun yaşanmasının diğer sebepleri:

1. Akıtmasının en sık rastlanan nedeni biberon emziğinin akışının bebeğe uygun olmamasıdır. Uygun değilse çok güçlü emiyorsa emzik kenarından akabilir. Bebeğe akışı fazla geliyorsa, ağız yanından akabilir.  (Daha detaylı bilgiye bloglarımızdan ulaşabilirsiniz.)

2.Biberonları taşırken dik tutup seyahat emniyet pulunun takılı olmasına dikkat edin. Uçak ile seyahat ediyorsanız havalandırma parçalarını çıkarın.

3. Parçalarının yıpranmadığına, yeşil havalandırma aparatının aşırı sıcaklık nedeni ile yamulmadığına emin olun. Yıpranmış hava akış aparatını yenisi ile değiştirin. 

Biberonum eridi.

PP biberonu kaynatırken anneler biberonu sıcak tencereye değdirirler bundan dolayı biberonun plastik kısmı eriyebilir.  Bu tamamen bir kullanım hatasıdır. Bunu önlemek için biberonlarınızı sterilize ederken kaynatmayı tercih ediyorsanız tencerenin mutlaka su ile dolu olmasına, biberonun parçalarına ayrılmış olmasına ve şişelerin su ile dolu olmasına dikkat edin. İdeal olarak daha önce kaynamış suda 3-5 dakika tutulması yeterlidir.

Biberonum çatladı. 

Bu şikâyet genellikle cam biberonu yıkarken musluğa çarpmalarından olur.  Bu da tamamen bir kullanım hatasıdır. 

Biberonumun baskıları çıktı:

Her şeyden önce kullandığımız boyaların toksik olmadığını ve bebeğinize hiçbir zarar vermeyeceğini bilmenizi isteriz. Çok sık kaynatmalarda ve bazı sterilizisyon maddelerinin kullanımında baskılar zarar görebilir. Bunu önlemek için tavsiyemiz biberonları sıcak ve ıslakken kullanmamanız.  Tam olarak kuruduktan ve soğuduktan sonra kullanırsanız baskılar zarar görmeyecektir. 

Biberonum lekelendi veya buğulandı.

Sterilizasyon sırasında kullanılan maddelerde veya suda bulunan bazı metaller biberonunuzun lekelenmesi veya buğulu görünmesine neden olabilir. Bunun için öncelikle sterilizatöre koymadan mutlaka tüm parçaları ayırın ve mama artıklarını yumuşak bir fırça ile temizleyin. Hava akış kanallarını ince fırça ile temizleyin. Leke ve buğuları çıkarmak için biberonu 50/50 beyaz sirke ve su karışımı ile iyice çalkalayın ve durulayın. Bu yöntem hem lekeleri hem de kokuları yok edecektir. 

Aynı şekilde biberonu ılık su ile doldurun içine bir çay kaşığı karbonat koyup iyice çalkalayın, gece boyu içerisinde bırakıp ertesi gün durulayın. 

Bu lekeler bebeğinize herhangi bir zarar vermezler. Bebeğinizi bu biberonlar ile beslemeye devam edebilirsiniz. Lekeler anne sütü, mama, renkli meyve suyu, kullanılan sabun veya sudan kaynaklanabilir. Parçalarında herhangi bir yıpranma ve eskime olmadığı sürece bu lekeler biberonun işlevini bozmaz.

Bebek ürünlerinde son kullanma tarihi yazılı bu nedir?

Türkiye’de biberonların son kullanma tarihi üretim + 5 yıl olarak belirtilmiştir. Ancak Amerika ve Avrupa’da son kullanma tarihi diye bir kısıtlama yoktur. Yıpranmamış çizilmemiş ürünler her zaman güvenle kullanılabilir.

Biberonları ve emzikleri nasıl sterilize ederim?

Tüm biberonlarımız sterilizatöre girer. Eğer kaynatacaksanız parçalarına ayırınız. İyice yıkayıp duruladıktan sonra kaynatınız. Bizim tavsiyemiz kaynamış suda 3- 5 dakika bırakılmasıdır. Özellikle hava akış kanalı ve aparatını sterilize etmek için sıcak suda 3-5 dakika bırakmanız daha iyi olur.

Geniş Ağız emzik aldım ama biberonuma uymadı. 

Eski tip geniş ağız biberonların satışı hala devam ettiğinden, biberon emziklerini alırken dikkat edilmesi gerekir. Options+ emzikler sadece Options+ biberonlar ile uyumludur. Eski tip geniş ağız bir biberonunuz var ise biberonunuza uygun yedek parça dönüştürme kiti alıp mevcut biberonunuzu Options+ bir biberona dönüştürebilirsiniz. Dönüştürdükten sonra Geniş Ağız Options+ biberon emziği ile kullanabilirsiniz. 

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.