Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Anne Sütünü Arttırmanın Yolları

Durup düşündüğünüz zaman hiçbir zaman yeterince sütünüzün olduğunu düşünmeyeceksiniz. Dondurucunuz süt poşetleriyle dolu olsa bile ileride sütünüzün bitebileceğinden endişelenmeniz de bu noktada tamamen normaldir. Süt sağma ve emzirme sırasında ise sütünüzün yetersiz olması sebebiyle bebeğinizin artan iştahına ayak uyduramayabilirsiniz. Sütünüz bebeğinizin talepleri için yetersiz kalıyorsa, anne sütü üretiminizi doğal olarak artırmak için kanıtlanmış ve güvenilen bazı yöntemleri deneyebilirsiniz. Eğer bu durum için bildiğiniz hiçbir yöntem yoksa o zaman sizler için hazırladığımız bu rehberi dikkatli bir şekilde okuyarak kendinize en uygun olan yöntemi deneyebilirsiniz.

Sıcak Kompres Uygulamayı Deneyin

Emzirmeden önce göğüslerinize sıcak ve nemli bir kompres uygulayın. Nemli ısı, dolaşımı artırma, süt kanallarını açma ve süt akışını başlatma özelliklerine sahiptir bunların hepsi sütün kanallardan akmasını kolaylaştırır. Bu yöntem oldukça basit ama oldukça da etkili bir yöntemdir.

Göğüs Masajı Yapın

Göğüs masajı öğrenmek emziren anneler için gerçekten hayat kurtarıcı olabilmektedir. Bu yöntemde en iyi sonucu almak için nemli ısı uyguladıktan sonra göğüslerinize masaj yapmayı deneyin. Göğüsleri masaj yolu ile süt üretimi için uyarmanın iki adımı bulunur:

  • Parmak uçlarınızı kullanarak, göğsünüzün üstünden aşağıya ve meme ucunun üzerinden çok hafifçe masaj yapın.
  • Ardından göğsünüze sıkıca bastırın ve sütün meme uçlarınıza doğru gelmesi için dairesel hareketlerle masaj yapın.

Bebeğinizi Daha Sık Beslemeyi Deneyin

Bunu muhtemelen defalarca duymuşsunuzdur ama gerçekten doğru bir yöntem olduğu için maalesef bir kez de bizden duyacaksınız. Bebeğinizi ne kadar sık beslerseniz, vücudunuza daha fazla süte ihtiyaç duyduğunuz mesajını da o kadar fazla anlatmış olursunuz. Aynı şekilde bebeğinizi ne kadar az emzirirseniz de vücudunuza sütün çok da fazla gerekmediğini o kadar fazla söylemiş olursunuz. Bu nedenle bebeğinizi günde 8-12 kez beslemek süt arttırımı için etkili ve iyi bir seçenek olabilir.

Bebeğinizi beslerken yaşadığınız anın tadını çıkarmayı ihmal etmeyin. Çünkü çıplak bir beden ile bebek emzirmeyi, ten tene teması, sarılmayı ve ona sevgi göstermeyi ihmal etmemeniz de süt salgılamanızı arttıran bir diğer durumdur. Oksitosin gibi hormonlar böyle anlarda salgılanır ve bu da göğüslere biriken sütün daha serbestçe akmasını kolaylaştırır.

Beslenme Rutininizi Ayarlayın

Beslenme rutininizi ayarlayarak anne sütü üretiminizi artırmanın iki yolu vardır: emzirirken meme değiştirme ve emzirirken süt sağma.

  • Emzirirken Meme Değiştirme: Bu, bebeği bir memeden diğerine geçirme durumunu ifade eder. Bunu yapmak için öncelikle bir memeden emzirmeye başlayın ve bebeğiniz tam rahatça emmeye başlayacağı zaman onu diğer memeye geçirin. Bu pratiği sürekli olarak tekrarlayın ve onu uyanık tutmak için arada gaz çıkartma ve bez değiştirme işlemlerini de kullanın.
  • Emzirirken Sağma: Birden fazla işi aynı anda yapabilen anneler bu yöntem sizin için! Pompanızı emzirmeye başlamadan evvel yanınızda hazır edin ve bebeğinizi bir memeden emmeye başlaması için yerleştirin. Diğer memeye pompayı yerleştirin ve açın. Bebeğinizi emzirirken sağmak her iki göğsün de boşalmasına yardımcı olacağından, sonrasında daha eşit bir şekilde yeniden dolmasını sağlayacaktır.

Güçlü Pompalama Yöntemini Deneyin

Güçlü pompalama anne sütü üretimini artırmak için emziren anneler arasında popüler bir yöntemdir. Özellikle de tüm gün emziremeyen anneler için… Güçlü pompalama, herhangi bir yerde ve her gün aynı saatte, yalnızca günde bir kez yapılır. Yöntemi ise şu şekildedir:

  1. 20 dakika boyunca pompalama yöntemi ile sütünüzü sağın
  2. 10 dakika boyunca dinlenin
  3. 10 dakika boyunca pompalama yöntemi ile sütünüzü sağın
  4. 10 dakika boyunca dinlenin
  5. 10 dakika boyunca pompalama yöntemi ile sütünüzü sağın

Beslenmenize Dikkat Edin

Bu aşamada iki önemli kısım vardır. Birincisi, anne sütü üretimini artırabilecek yiyecekler ve otlar, ikincisi ise besin seviyelerinizi korumanın neden önemli olduğudur.

Anne Sütünü Artıracak Yiyecekler ve Otlar

Tabii ki elimizde anne sütünü artırdığı söylenen hızlı, düzenli alabileceğiniz yulaf ezmesi var. Bunun yanı sıra kesinlikle yenilebilir olan anne sütünü artıran kurabiyelerde (laktasyon kurabiyeleri) bulunan ve anne sütünü artırmada olumlu sonuç garantisi verilen bir diğer besin ürünü Keten Tohumu’ dur. Birçok anne Çemen Otu’ na da sıcak bakmaktadır. Yerel aktarlarda anne sütünü artıran (laktasyon) çay karışımlarını, yonca ve yulaf samanını aynı zamanda da Çemen Otunu hap şeklinde bulabilirsiniz. Hazır gitmişken demir, B vitamini ve süt üretimini artırdığı söylenen diğer mineralleri içeren Bira Mayasını da alabilirsiniz.

Unutmayın ki herhangi bir bitkiyle yan etki yaşayabilir ya da yaşamayabilirsiniz. Beslenmenizde ciddi değişikler yapmadan önce doktorunuzla veya emzirme uzmanıyla görüşmeniz son derece önemlidir.

Anne sütünün yüzde 88’inin su olduğunu göz önüne alırsak, mümkün olduğunca sık su tüketmeniz gerekir. Yeterli ve iyi bir hedef, emzirme başına yaklaşık 240mL’ dir.

Besinler Anne Sütü İçin Önemlidir

Emzirmek pek bilinmese de ciddi anlamda kalori harcatan bir durumdur. Dolayısıyla buradan anlaşılan ilk şey emzirme durumunun vücuttan besin aldığıdır. Hemen hemen ne tüketirseniz tüketin, bebeğiniz vücudunuzun bir yerinden ihtiyaç duyduğu besinleri alacaktır. Bu nedenle, besin açısından zengin yiyecekler tüketerek kendinize iyi bakmanız ve vücudunuzda eksik olan besinleri tamamlamak için buna yönelik beslenmeniz kısacası takviye yapmanız çok önemlidir. Proteinler, vitaminler, mineraller, bağışıklık güçlendiriciler.. bunların hepsi enerjinizi geri kazanmanıza, toparlanmanıza ve kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur.

Bu ve benzeri yazılarımıza ulaşmak için bloglarımıza göz atabilir ve bebeğinizin ihtiyaç duyduğu tüm ürünlerimizi web sitemiz üzerinden sipariş edebilirsiniz. Aklınıza takılan ve cevabını bulamadığınız tüm sorularınız için dilediğiniz zaman bizimle iletişime geçebileceğinizi de unutmayın ve kendinize çok iyi bakın! :)

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.