Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Yürümeye Başlayan Çocuğunuzla Market Alışverişini Eğlenceli Hale Getirin

Markete gitmek siz ve çocuğunuz için eğlenceli bir deneyim olabilir. Çocuklar doğdukları andan itibaren ebeveynlerinden bir şeyleri öğrenmeye başlarlar, bu nedenle çocuğunuza küçük yaşlardan itibaren marketten alışveriş yapmayı öğretmek, büyüdüklerinde sağlık konusunda bilinçli alışverişçiler olmalarına yardımcı olabilir. Ancak elbette çocuklarınızı markete yanınızda götürmekten korkuyorsanız, alışverişinizin çoğunu tek başınıza yapabilirsiniz. Çocuğunuz için kısa ama eğlenceli bir öğrenme deneyimi olan alışveriş için başka bir zaman cesaretinizi toplayarak çocukları yanınıza muhakkak alın ve bu deneyimden ne kendinizi ne de çocuklarınızı mahrum bırakmayın. Dilerseniz çocuğunuz ile birlikte yapacağınız bir sonraki market gezinizi sabırsızlıkla bekleyecek bir şey haline getirmek için sizlere birkaç öneride de bulunabiliriz:

Çevreyi Satın Alın

Bu öneri duyarlı ebeveynlerin en sevdiği önerilerden biridir. Meyveler, sebzeler, et, balık, ekmek ve belirli süt ürünleri dahil olmak üzere taze, işlenmemiş gıdaların çoğu mağazanın çevresine yerleştirilmiştir. Bir çocukla merkez adalarda gezinmek zor olabilir çünkü merkez adalarda genellikle daha fazla işlenmiş gıda ve abur cubur stokları bulunur. Ekmek ve makarna da en sağlıklı gıdalar arasında olmasa da vücudun enerji üretimi için ihtiyaç duyduğu karbonhidratlardan olması sebebiyle oldukça önemlidir. Bu gıdaları ararken de %100 tam buğday almaya çalışarak daha iyi bir alternatife sahip olabilirsiniz. Çünkü tam tahıllı gıdalar dengeli bir beslenme için gereken temel bileşenleri daha fazla içerir.

Manav Reyonunda Eğlenin

Manav bölümü, küçük çocuğunuz için heyecan verici bir duyusal deneyim olabilir. Tüm farklı öğelerin yanından geçerken renkler, kokular ve dokular hakkında çocuğunuz ile konuşun ve sorduğu sorulara dikkatle yanıt verin. Çocuğunuzun tüylü bir kivi, dikenli bir ananas veya yumuşak bir erik gibi birçok farklı duyusal özellikteki besinleri hissetmesine izin verin. Taze otları veya lezzetli çilekleri koklamalarına izin verin. Her rengin farklı bir vitamin ve mineral zenginliğini temsil ettiğini akılda tutarak, canlı meyve ve sebzelerden oluşan bir gökkuşağı arasından seçim yapmanıza yardımcı olmalarını sağlayın. Çocuğunuz saymayı öğrendiyse, taze sebze satın almak bu noktada eğitici bir deneyime bile dönüştürülebilir. Ürünleri ürün çantanıza veya alışveriş sepetinize koyarken çocuğunuzun bunları saymasına izin verin.

Market Oyunları Bulun

Marketi belki de çocuğunuzla birlikteyken en eğlenceli hale getirecek olan şey, bulunduğunuz markete göre veya market içerisinde oynayabileceğiniz bir oyun uydurmanız olabilir. Tüm alışverişi bir oyuna dönüştürerek hem siz hem de çocuğunuz için eğlenceli bir alışveriş deneyimi yaratabilirsiniz. Ürünlerin isimlerini telaffuz etmekten casusluk yapmaya, mağazada dolaşırken gördüğünüz ürünlerden bahsedeceğiniz uzun bir hikaye anlatmaya kadar… Alışveriş yaparken oyun oynamak sizi ve çocuğunuzu gülümsetecek ve ileriki zamanlarında en güzel anılarınız arasında yer alacak şeylerden biri olabilir.

Yeni Yiyecekleri Birlikte Keşfedin

Markete her gittiğinizde, küçük çocuğunuzun denemek için yeni ve taze bir yiyecek seçmesine izin verin. Çocuğunuzu yiyecek seçimine dahil etmek, ona bir kontrol duygusu verebilir ve o yiyeceği deneme şansını artırabilir. Eğer bu konuda nasıl ilerlemeniz gerektiğine dair bir fikriniz yoksa bir liste hazırlayabilirsiniz. Aklınıza gelebilecek tüm meyve ve sebzeleri bir kağıda yazarak başlayabilirsiniz. Böylelikle çocuğunuz ile birlikte her markete gittiğinizde listenizden yeni bir meyve veya sebzeyi eksilterek bu deneyiminizi yaşarken daha gerçekçi bir hale getirebilirsiniz.

Yeni Bir Tarif Deneyin

Çocuklar her zaman küçük kalmıyorlar ve zamanla gerçekten büyüyorlar. Daha büyük çocuklar için evde kendi sağlıklı atıştırmalık tariflerini seçmelerine ve malzemeler için bir alışveriş listesi yapmalarına izin verin. Daha sonra sizin yardımınızla mağazadaki malzemeleri arayabilirler. Çocuklarınıza küçük yaşlardan itibaren yiyecek alışverişi yapmayı ve hazırlamayı öğretmek, onların sağlıklı bir mutfak deneyimi edinmelerine yardımcı olabilir.

Sağlıklı beslenme alışverişle başlar. Eve bol bol taze, sağlıklı yiyecek getirin ve daha az sağlıklı yiyecekleri artık tamamen geride bırakmaya çalışın. Bu, sağlıklı bir hayat sürdürmenize ve çocuklarınıza en başından itibaren sağlıklı beslenmeyi öğretmenize yardımcı olacaktır.

Bu ve bunun gibi yazılar ilginizi çekiyor ve sizler için işe yarar bilgiler sunuyorsa tüm yazılarımıza ulaşmak için web sitemizi ziyaret ederek bloglarımızın tamamına ulaşabilirsiniz. Üstelik sormak istediğiniz tüm sorular için bizlerle 7/24 iletişime geçebilirsiniz. Biz Dr.Brown’s ailesi olarak bebek bakımı için gerekli olacak tüm ürünleri tasarlamak ve üretmekle uğraşırken sizler de ihtiyacınız olan malzeme ve bilgilerin tamamına web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Kendinize ve ailenize iyi bakın, sağlıkla kalın :)

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.