Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Yeni Ebeveynlere Zaman Kazandıracak On İpucu

Yeni ebeveynler için en büyük sürprizlerden biri, bebek dünyaya geldiğinde her şeyin ne kadar uzun sürdüğü olur. Üstelik bununla birlikte yeni doğmuş bir bebeğe bakmanın gereklerini yerine getirmek de oldukça zordur. Tüm bu yeni sorumlulukları tam ve mutlak bir uykusuzlukla birleştirdiğinizde, gözleri şişmiş ebeveynler bir yandan bunalmış da hissetmeye başlayabilir.

Öyleyse, herkesin ihtiyaçlarının karşılandığından emin olduğunuz bir yeni ebeveynliği nasıl dengelersiniz? İşte yeni ebeveynlere bu konuda yardımcı olabilecek zaman yönetimi ipuçlarının derlendiği yazımız.

Zaman Kazandıran En İyi 10 İpucu

- Her şeyin normalden daha uzun süreceğini kabul edin.

Beklenmedik temizlikler, huysuz bir bebek… Bebek bezi çantasını ve malzemelerini toplama ve bebekle ilgili her türlü şey, yapmaya çalıştığınız her aktiviteye ekstra zaman eklemenizi gerektirecektir. Bu gerçeği kabul edip hayatınızı buna göre planlarsanız, hayal kırıklığı yaşamanızın ve gözyaşı dökmenizin önüne geçebilirsiniz.

- Şekerleme süresinden yararlanın.

Bebeğiniz uyurken sizin de uyumanız gerektiği tavsiyesini muhtemelen duymuşsunuzdur ve bunlar gerçekten de akıllıca sözlerdir. Ancak o anda uykunuz yoksa bu durumda sessizliğin hakim olduğu bu zamanı e-postalarınızı kontrol etmek, ev işlerinizi halletmek, kişisel bakımınızı yapmak veya sadece ayaklarınızı uzatıp huzurun ve sessizliğin tadını çıkarmak için de kullanabilirsiniz.

- Yemeklerinizi önceden planlayın.

Haftanın öğünlerini önceden düşünerek market alışverişinizi kolaylaştırabilirsiniz. Hafta boyunca kolayca yeniden ısıtılabilen, dondurulabilen ve sonrası için saklanabilen yemekler adına alışveriş listeleri oluşturmak düşündüğünüz zaman yalnızca birkaç dakikanızı alacaktır.

- Bebeğinizin yemeklerini de organize edin.

Yemek zamanları, bebeğiniz ile bağ kurmanız adına mükemmel bir fırsattır ancak bebekler acıktıklarında veya ağlarken olabilecek en hızlı şekilde biberonu bir araya getirmeye çalışmak hiç de eğlenceli değildir. Bu yüzden aslında olabileceklere önceden hazırlıklı olmak, bebeğiniz yemeye hazır olduğunda ikiniz için de sorunsuz bir beslenme deneyiminin keyfini çıkarabilmenizi sağlar. Bebeğin formülünü önceden hazırlamak ve sütü hızlı bir şekilde ısıtmak için bir biberon ısıtıcısı kullanmak gibi şeyler, telaşlı bir bebekle daha az beklemek ve bağ kurmak için daha fazla zaman kazanmak demektir.

- Beslemeden sonra temizliği kolaylaştırın.

Bebeğinizin tüm beslenme araçlarını temizleme, düzenleme ve saklama zahmetini unutun. Kolaylık sağlayan her türlü şey, yeni bir ebeveyn için bir cankurtarandır. Bulaşık makinesinde yıkanabilir biberonlar, göğüs pompası parçaları, emzikler ve dişlikler gibi temel bebek malzemeleri hayatınızı kolaylaştırır ve bebeğin beslenme malzemelerine ait olan her bir parçayı elde yıkamak zorunda kalmadan güvenli bir şekilde temizlenmesini sağlar.

- Bebeğinizle birlikte duş alın.

Banyo zamanı, siz ve bebeğiniz arasında harika bir bağlanma deneyimi olabilir. Aynı zamanda sizin için zaman kazandırabilir. Bebeğinizi banyoya veya duşa yanınıza alın ve ikinizi de aynı anda temizleyin.

- Evinizde birden fazla bez değiştirebileceğiniz alan bırakın.

Çocuk odasına ek olarak, en çok zaman geçirdiğiniz diğer alanlara bir de mini bez değiştirme alanlarını ekleyin. Rahat ve kolay erişim için emici bir kucak pedi, çocuk bezleri ve mendillerle dolu bir sepeti bu alanlara bırakarak hayatınızı kolaylaştırın bulundurun.

- Ziyaret saatleri belirleyin.

Yeni ebeveynler için arkadaşların ve ailenin sevgisini ve desteğini hissetmek ne kadar güzel olsa da habersiz ziyaretler ve çat kapı gelmeler, oluşturmaya çalıştığınız yeni rutini bozabilir. Sizi ve bebeğinizi ziyaret etmek için en iyi gün ve zamanı herkesin bilmesini sağlayın. Özellikle ziyaretçilerin iyi niyetli olduğunu bildiğinizde bu sınırları belirlemek zor olabilir, ancak sizin ve aileniz için en iyisini yapmanın önemli olduğunu unutmayın. Çoğu insan gerekçenizi açıklarsanız muhtemelen sizi anlayacak ve ailenizi bu şekilde desteklemekten mutluluk duyacaktır.

- Basit düşünün.

Rutininizi düşünün ve gerekli olmayan adımları atın. En önemli görevleri sizin için daha iyi hale getirmeye odaklanın. Örneğin, mağazaya koşmak yerine ihtiyaçlar için çevrimiçi sipariş vermek kadar basit bir şey ve üstelik bu size çok fazla zaman kazandırabilir. Hayır demekten korkmayın. Ailenizi önceliklendirmek ve hayatınızı basitleştirmek, akıl sağlığınızı korumada uzun bir yol kat etmenize olanak tanıyacaktır.

- Yardım isteyin.

Özellikle ilk ay boyunca, muhtemelen ailenizden ve arkadaşlarınızdan gönüllü olarak size yardımcı olmaları için pek çok teklif alacaksınız. Onları dikkate alın. Ne zaman yardım isteneceğini ve nasıl isteneceğini bilmek önemlidir. Duygusal ve fiziksel durumunuza dikkat edin. Bunalmış hissediyorsanız, destek almaktan çekinmeyin ve bundan utanmayın. Yardıma ihtiyacınız olan belirli görevlerin bir listesini oluşturun - yemek pişirme, yemek teslimatı, temizlik veya ayak işleri gibi-. İşleri kolaylaştırmak ve ihtiyaçlarınızı planlamak için çevrimiçi bir takvim kullanın ve bunu yardım teklif eden sevdiklerinizle paylaşın. Bu şekilde tam olarak neye ihtiyacınız olduğunu ve ne zaman ihtiyacınız olduğunu bilirler ve buna göre size ayak uydurabilirler. Unutmayın, yardım istemek utanılacak bir şey değildir ve kendinize iyi bakmanız, olabileceğiniz en iyi ebeveyn olabilmeniz adına çok önemlidir.

Dip Not:

Her ne olursa olsun en önemli şeyin kendinize iyi bakmak olduğunu unutmayın. Kendinize iyi bakın ve sabırlı olun. Gerçekten yapmanız gereken tek şey, küçüğünüzle her anın tadını çıkarmak. Bu yeni ebeveynlik olayına hemen alışacağınızdan emin olabilirsiniz.

Bu ve benzeri yazıların size ve ailenize faydalı olduğunu düşünüyorsanız sitemizi ziyaret ederek daha fazla yazıya ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte ihtiyaç duyduğunuz tüm bebek ürünleri için de ürünlerimize göz atabilir ve bizlere sormak istediğiniz tüm sorularınız için iletişime geçebilirsiniz.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.