Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

Yıl Sonu Fırsatları Başladı Tüm Ürünlerde Sepette %20 İndirimi Keşfedin! Hemen Keşfet

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Yaz Aktiviteleri Esnasında Bebeğinizi Serin Tutun

Yaz ayları bebeğiniz için sıcaklık seviyesinin normalin üstünde olduğu aylardır. Ancak yaz geldiği zaman bizler de dışarı çıkıp tadını çıkartmak isteriz. Peki yaz aylarında sıcaklık yükseldiği zaman, bebeğiniz bu sıcaklara dayanabilir mi? Buna verilebilecek cevap şudur: Birkaç ipucunu aklınızda tuttuğunuz sürece evet, dayanabilir. Gelin, yaz aylarında güneş tepedeyken bebeğinizi serin tutmak için uygulayabileceğiniz bazı eğlenceli ipuçlarını gözden geçirelim.

Güneşten Kaçın ve Gölgeye Geçin

Yaz aylarında bebeğinizi mümkün olduğunca doğrudan güneş ışığından uzak tutun. Eğer bebeğinizi güneşin doğrudan temas edeceği bir yere alırsanız, güneş ışınlarına aşırı maruz kalmaması için bedenini örtün ve açık renkli, hava geçirgenliği yüksek kıyafetler giydirin.

Bebeğiniz için havuz, göl veya deniz gündemdeyse, ekstra bir koruma katmanı sağlayacak bir döküntü koruyucu edinmek iyi bir fikir olabilir. Ek korumadan bahsetmişken, kenarlı bir şapka ve güneş gözlüğü takmak da bebeğinizi serin tutmakla kalmaz, aynı zamanda açık havadayken bebeğinizi güneşten korur.

Güneşten korunmak çok önemlidir. Amerikan Pediatri Akademisi, ebeveynlerin "6 aydan küçük bebeklere, bebeğin yüzü ve ellerinin arkası gibi küçük bölgeler için en az 30 SPF içeren minimum miktarda güneş kremi uygulanabileceğini" söylüyor. 6 aydan büyük bebekler için ise yüksek korumalı  güneş kremi daha özgürce uygulanabilir. Güneş kremini uygularken bebeğinizin kulaklarını, el ve ayak parmakları gibi açıkta kalan bölgelerini unutmayın. Tabii ki yapacağınız etkinliklere bağlı olarak, kullandığınız markanın etiketleme önerilerine göre hareket etmeniz en doğru tavsiye olacaktır ancak güneş kreminin etkili olabilmesinin 30 dakika sürdüğünü de unutmayın.

Açık Alanlarda Serinlemenin Püf Noktaları

Günün en sıcak saatleri 14.00 civarları iken, güneş ışınlarının en dik geldiği zaman yerel saat ile 12:00'dır. Herhangi bir işimizin olmadığı ve evden çıkmak zorunda kalmadığımız bir dünyada, bu saatlerde hepimiz dışarıda olmaktan kaçınabiliriz, ancak yaşadığımız bu gerçek dünyanın yaz aylarında çocuklarımız ile dışarı çıkmak herkesin sağlığı (ve akıl sağlığı) için çok önemlidir. Peki bu durumda ne yapabilirsiniz?

-Suya Girebilirsiniz

Yeni doğan bebeklerin havuza girmemesi gerektiği yaygın bir efsanedir. Oysa havuzun su sıcaklığı 30 - 32 santigrat derece kadar ısıtıldığı sürece bebekler havuzu oldukça sevebilirler. 6 aydan büyük bebekler için standart havuz sıcaklığı uygundur. Ancak anneler enfeksiyondan kaçınmak için halka açık bir havuza girmeden önce, doğumdan sonra yaklaşık 6 hafta beklemek isteyebilirler. Havuza gittiğiniz zamanlarda, gölge alanlarda sık sık mola verin ve bebeğiniz sudan çıktığında onu sarmak için büyükçe bir havlu getirin. Bebeğinizin suda kalma süresini 10 dakikalık artışlarla sınırlayarak çok fazla üşümesinin önüne geçebilirsiniz. Bu etkinlik devam ederken en fazla 30 dakika sonra bebeğinize mola verdirin.

-Bulunduğu Ortamlara Nefes Aldırabilirsiniz

Bebeğinizi bebek arabasında oturtmak onu çok çabuk ısıtabilir. Bebeğinizi serin tutmanın püf noktası, içinde bulunduğu ortamın nefes almasını sağlamaktır. Bebek arabası satın alırken, bebeğinizi örten yeterli bir tente ve daha iyi bir havalandırma sağlayabilmek adına çıkarılabilir bir arka panel arayın. Mevcut bebek arabanızda çıkarılabilir bir arka panel yoksa, soğutmalı bir bebek arabası astarı bu durumda işinizi görebilir. Yeterince gölge sağlayamayan bebek arabaları için ‘bebek arabası tente uzatıcıları’ da bulunmaktadır.

Pek çok deneyimli ebeveynin tavsiye ettiği bir başka şey, bebek arabası tepsisine takılan klipsli bir köpük fandır. Bir bez ile birlikte soğuk su şişeleri yardımıyla bir soğutucu stoklayın. Bezin üzerine soğuk suyu dökün (sadece serin ve nemli hale getirmeye yetecek kadar dökmeniz yeterli) ardından bebeğinizin yüzünü, kollarını ve bacaklarını ıslatın bundan sonra da bezi bebeğinizin ensesine koyun. Böylelikle vantilatörden gelen hava ile soğuk su birleşerek bebeğinizin pusetinde mobil klima sistemi oluşturacaktır.

-Doğrudan veya Dolaylı Olarak Sıvı Almasını Sağlayabilirsiniz

Tıpkı sizin sıcakta ekstra sıvıya ihtiyaç duyduğunuz gibi, bebeğiniz de buna ihtiyaç duyacaktır. Ancak 6 aylıktan küçük bebekler saf su içemezler, bu nedenle de daha sık beslenmeleri gerekir. İster emzirin ister formül mama ile besleyin fakat normalde yanınıza alacağınız besinin daha fazlasını alarak ve bebeğinizin size işaret ettiği ipuçlarına dikkat ederek önemli bir gıda artışı için tetikte olun.

6 aydan büyük bebekler için ise direkt olarak su alımı uygundur. Katı yiyeceklere başlayan bebekler, donmuş meyveler gibi daha lezzetli ve sulu yiyecekler ile de su alımını sağlayabilirler.

Bebeklerde Aşırı Isınma Belirtileri

Bebekler oldukça hızlı bir şekilde aşırı derecede ısınabilir bu nedenle bu aşırı ısınma tehlikeli bir noktaya gelmeden önce aşırı ısınmanın belirtilerini bilmek önemlidir. İşte bebeğinizin ısındığını gösteren bazı erken uyarı işaretleri:

  • Boynunun arkası dokunulamayacak kadar sıcak veya aşırı sıcaksa,
  • Belirli bir süre içerisinde altına bağlanan bebek bezini yeterince ıslatmadıysa,
  • Bebeğiniz kızarmışsa veya yanakları kırmızılaşmışsa,
  • Bebeğiniz açlık veya bebek bezinin ıslak olması haricinde bir sebepten huysuz veya huzursuzsa,
  • Atipik uyuşukluk veya yorgunluk belirtileri gösteriyorsa ısınmıştır.

Bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, bebeğinizi olabildiğince hızlı ve güvenli bir şekilde serinletmeye çalışın ve nemlendirin. Bu işaretler, dehidrasyonun veya ısıyla ilgili daha ciddi sorunların erken göstergeleri olabilir.

Gerçek şu ki, yaz aylarında bazen dışarıdayken sıcakla baş edemezsiniz ve bu sebepten dolayı güneş altında vakit geçirirken bebeğiniz için ekstra önlemler almak durumunda kalacaksınız ancak bu, sıcak havanın tadını çıkaramayacağınız anlamına gelmez. Bebeğiniz için dikkat etmeniz gerekenlere hakim olduğunuz sürece dışarı çıkabilir ve güvenli bir şekilde eğlenebilirsiniz!

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.