Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Yaratıcı ve Sağlıklı Öğle Yemeği Fikirleri

Bebeğiniz henüz yeterince büyümemiş olabilir. Ve hatta sırt çantasını kapıp okul otobüsüne atlamaya hazır da olmayabilir. Ancak bu beslenmesi için telaşlanmayacağınız anlamına elbette gelmeyecektir. Yeni yürümeye başlayan çocukları olan birçok ebeveyn; kreş, anaokulu ve hatta aile günü gezileri için hazırlanacak yiyecekler arasından hangi yiyeceklerin çocuğu veya küçük bebeği için daha iyi olduğunu merak eder. İşte bu sebeple gelin sizinle birlikte hareket halindeki çocuklar için sağlıklı öğle yemekleri hazırlamak için birkaç ipucuna göz atalım.

Sağlıklı Bir Öğle Yemeği Oluşturun

Aşağıdaki değerli besin öğeleriyle sağlıklı bir öğle yemeği hazırlayabilirsiniz.

  • Protein: Protein, büyümekte olan bir çocuğun beslenmesinde yer alması gereken esas besin öğesidir. Öğle yemeği kutuları için harika olan bazı çocuk dostu protein kaynakları arasında hindi dilimleri, sert haşlanmış yumurta, dil peyniri, ızgara tavuk dilimleri ve süt bulunur. Fındık ve tohumlar da bir protein kaynağıdır ve çocukların bunları yanında taşıması kolay olduğundan seyahatlerde çantaya atılması idealdir.

 

  • Kalsiyum: Kalsiyum güçlü ve sağlıklı kemikler için oldukça önemlidir. Süt, peynir ve yoğurt kalsiyum yüklüdür ve bu besin grubuna dahil olan yiyeceklerin hepsi oldukça kolay taşınabilir. Bu sebeple de seyahat çantasına rahatlıkla konulabilir. Kuru incir, fındık ve tohumlar da iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Küçük çocuğunuz süt ürünlerinden hoşlanmıyorsa, onun yerine nefis bir patlıcan karışımı da yapmayı deneyebilirsiniz.

 

  • Karmaşık karbonhidratlar: Pek çok yetişkin karbonhidrat kelimesini duyduğunda ürperir ama aslında onlar önemli bir enerji kaynağıdır. Kompleks karbonhidratlar harikadır çünkü enerjiyi kısa bir patlama yerine zamanla serbest bırakırlar. Tam buğday ekmeği, esmer pirinç, tam tahıllılar, makarna ve baklagiller gibi tam tahıllı ürünleri de beslenme için seçmeye çalışın.

 

  • Meyveler ve Sebzeler: Paketlediğiniz her öğle yemeğine hem meyve hem de sebze eklemeye çalışın. Pratik bir fikir edinmek isterseniz; taze kesilmiş meyveler, kuru meyveler, %100 meyve suyu ve soslu kesilmiş sebzeler çocuğunuzun bu sağlıklı besinleri daha iştahlı yemesini sağlayacaktır. Humus gibi nohutlu soslar, avokado sosu veya yoğurt sosu kullanmayı da deneyebilirsiniz.

Sıradan Sandviçinizden Farklı Bir Şey Deneyin

Çocuklar görselliğe fazlasıyla önem verirler. Bu yüzden görüntüsünü beğenmedikleri bir besini yemek de istemeyeceklerdir. Öğün olarak çocuğunuzun yanına koyacağınız yiyecekler üzerinde basit bir değişiklik yaparak onları şekillendirebilirsiniz; eğlenceli şekiller oluşturmak için çerez kesiciler kullanmayı deneyebilirsiniz. Aynı zamanda sandviçler için belirleyeceğiniz dolgular da çocuklarınızın sandviçleri daha büyük bir iştahlı yemelerini sağlayabilir. Sandviç dolguları hakkında bir fikriniz yoksa aşağıdaki dolguları deneyebilirsiniz ve bu lezzetli kombinasyonları dönüştürerek kendi kombinasyonlarınızı da yaratabilirsiniz.

  • Krem peynir ve salatalık
  • Marul, peynir sosu ve dilimlenmiş hindi
  • Fıstık ezmesi ve muz
  • Hindi ve marul
  • Dilimlenmiş salatalık ve rendelenmiş havuç
  • Tel peynirin etrafına sarılmış hindi dilimleri
Çocuğunuzun Beslenme Çantasına Farklı Yiyecek Çeşitleri Ekleyin

Çeşitli yiyecekleri paketlemek, çocuğunuzun yemeğine ilgi ve sürpriz unsuru katacaktır. Bezelye Salatası veya Soğuk Kavun Maması gibi sağlıklı tariflerle bir çocuk için daha ilginç olan renkli yiyecekleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca beslenme kabında yerden tasarruf edin veya küçük çocuğunuzun en sevdiği atıştırmalıklardan oluşan bir diziyi istiflenebilir bir atıştırmalık ve daldırma kabında saklayın.

Mümkün olduğunca çocuğunuzun yemeklerini hazırlamasına yardım etmesine izin vermeyi unutmayın. Sandviç ekmeğinin üzerine peyniri yaysın, mini havuçları küçük bir kaba koyup sayma alıştırması yapsın veya salata hazırlarken üzerine malzemeler eklesin. Çocuklar gerçekten harika yardımcılardır ve ayrıca onlara gelecekte iyi seçimler yapabilmeleri için sağlıklı yemeklerin nasıl hazırlanacağını öğretmek de ebeveyn olarak bizlerin görevidir. Ufaklığınız için eğlenceli yeni öğle yemeği fikirleri yaratmada sizlere iyi şanslar diliyoruz!

Bu ve bunun gibi yazılar ilginizi çekiyor ve sizler için işe yarar bilgiler sunuyorsa tüm yazılarımıza ulaşmak için web sitemizi ziyaret ederek bloglarımızın tamamına ulaşabilirsiniz. Üstelik sormak istediğiniz tüm sorular için bizlerle 7/24 iletişime geçebilirsiniz. Biz Dr.Brown’s ailesi olarak bebek bakımı için gerekli olacak tüm ürünleri tasarlamak ve üretmekle uğraşırken sizler de ihtiyacınız olan malzeme ve bilgilerin tamamına web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Kendinize ve ailenize iyi bakın, sağlıkla kalın :)

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.