Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

23 Nisan'a Özel Tüm Ürünlerde Sepette %23 İndirim!

Uzman İpuçları ile Bebeğinizi Kreşe Hazırlama Yolları

Bebeğinizin ilk kreş gününe çok az kaldı. Peki ya siz bu önemli gün için hazır mısınız? Burada eğer duygulardan bahsediyorsak, muhtemelen hayır, değilsiniz. Ancak duygusal açıdan bir enkaz olacak olmanız başka şekillerde hazır olamıyorsunuz demek değildir. Peki, bebeğinizin kreşte ilk gününe nasıl hazırlanıyorsunuz? Bunu yapmanızın en doğru yolu bebeğinizi veya yeni doğanınızı kreşe göndermek için içeriden ipuçları almak adına doğrudan kaynağa gitmek olmalı.

20 yılı aşkın süredir seçkin bir kreş bakıcısı olan ve kreşe geçişi mümkün olduğunca sorunsuz hale getirmek için ipuçları sunmak adına bizimle bir araya gelen Renee ile tanışın. Onun yardımıyla, o kadar iyi hazırlanmış olacaksınız ki bebeğinizin yanına koymanız gereken mendilleri bile hatırlayacaksınız.

Sorumuz: Bir ebeveyn bebeği için kreşte ne aramalıdır?

Renee: Öncelikle tabii ki kreşte size kendinizi çok rahat hissettirecek birinin olduğundan emin olun. İşimle ilgili en sevdiğim şey üç aylık bebeklerin bakımını üstlenmekti. Üç, dört hatta beş yaşına kadar benimle kalacaklardı. Büyümelerini ve küçük bir insan olmalarını izlemek benim için çok eğlenceliydi. Bazen, yaşlanınca ve ehliyetlerini aldıklarında, geri gelip beni ziyaret ederlerdi. Bu tür bir ilişki bebeğiniz için çok faydalı olacaktır. Güvendiğiniz ve iyi duygular alacağınız bir kreş bakıcısı bulmak, bu tür bir ilişkiyi mümkün kılmak adına size fazlasıyla yardımcı olacaktır.

Kendilerini rahat hissettikleri birinin yanı sıra, insanlara her zaman mümkünse lisanslı bir kreş bakıcısı aramalarını söylerim. Eğer lisanslı değillerse, kalp masajı yapabilen ve ilk yardım sertifikalı olduklarından emin olursanız bu da sizin için sorun çıkartmayacaktır. Küçükler için yetişkinlerden farklı bir kalp masajı yönteminin bulunması sebebiyle, bebek kalp masajı sertifikalı olmaları daha da iyi bir durumdur.

Sorumuz: Ebeveynlerin ilk günden önce kreş bakıcıları ile konuşması gereken şeyler nelerdir?

Renee: Bakıcınıza işlerin nasıl yapılmasını istediğinizi söylerken her zaman rahat olun. Bebeğinizi en iyi siz tanıyorsunuz ve biz de sizin aracılığınızla onları daha iyi tanıyoruz. Kişisel bir mesele olduğunu düşündüğünüz şeyler bile bizim için önemli. Örneğin, bebek memeden biberona geçerken sorun yaşıyorsa veya hala işe yarayan bir biberon emziği seviyesi bulmaya çalışıyorsanız, bu tür şeyleri bilmemiz çok faydalıdır, çünkü bebekle uyum sağlayabilmemiz için sizinle paylaşım yapabilmeliyiz. Günü bakıcılarıyla geçirmeden önce bebeğinizin günlük yaşamının bu tür ayrıntılarını bilmek, bu geçiş dönemini herkes için, özellikle de bebeğiniz için çok daha sorunsuz bir hale getirecektir.

Kreş bakıcınız ile konuşmanız gereken bazı şeyler arasında; uyku rutinleri, tipik beslenme süreleri ve elbette alerjiler veya hassasiyetler bulunur. Kreşinize beslenme ve atıştırmalık programı vermekten çekinmeyin. Yeni yürümeye başlayan çocuklar için, ebeveynlerin çocuklarını nasıl disipline etmeyi tercih ettikleri de önemlidir. Gerçekten zor bir konu olabilir, ancak şunu düşünün: Çocuğunuz başka bir çocuğu ısırırsa ve kreş bakıcısı durumu nasıl ele almalarını istediğinizden emin değilse, bakıcının kişisel disiplin yaklaşımlarını beğenmeyebilirsiniz.

Sorumuz: Ebeveynlerin kreşe geçiş hakkında bilmesini istediğiniz şeyler nelerdir?

Renee: Hatırlanması gereken en önemli şey, bebeğinizin programında gün içinde anne veya baba ile birlikte olmaktan ve kreş bakıcılarıyla birlikte olmaktan kaynaklanan bir değişiklik olacağıdır. Uyku süresi ve oyun süresi, bebeği teselli etme şekliniz gibi küçük şeylere kadar bile farklı olabilir. Örneğin, bebeğiniz bir kolda sallanırken diğer kolda pışpışlanarak sakinleştirilebiliyorsa, bu kreşte olamaz. Bazı şeylerin değişmesi gerekir ve bu bebekler için biraz stresli olabilir. Bu nedenle uyum sağlayana kadar ilk birkaç gün veya hafta içinde telaşlı bir bebek potansiyeline hazırlıklı olun.

Kreş bakıcıları aynı anda büyük değişiklikler yapmasa da zamanla bebeğinizin gündüz rutini kreşin genel rutinini takip edecektir, bu nedenle her çocuk bu düzene uyum sağlayabilir. Mümkünse, hafta sonları bu gündüz rutinini sürdürmeniz, çocuğunuzun pazartesi günü fazla stresli olmamasına yardımcı olabilir. Ancak yine de bu her zaman işe yaramayabilir, bu yüzden pazartesi yine de herkes için zor olabilir. Tabii ki bu büyük bir sorun değil, salıya kadar yeniden alışmış olacaktır.

Sorumuz: Ebeveynler bebeğini bakıcılardaki değişime nasıl hazırlayabilir?

Renee: Bebeğiniz bağlanma ile mücadele ediyorsa, her zaman belirli bir ebeveynin onlardan daha uzun bir süre uzak kalmalarını öneririm, böylece bebeğiniz o ebeveynin gidişine alışabilir. İlk kreş gününe kadar geçen haftalarda ve günlerde, tam gün geçişine yardımcı olmak için yokluğunuzu olabildiğince uzatın.

Sorumuz: Ebeveynler kreşin ilk gününde bebekleri ile birlikte ne getirmeli?

Renee: En iyi senaryoya göre, iki farklı "eşya" setiniz olmalı. Birincisi, günün sonunda bebekle beraber eve gitmesi gereken tüm eşyalar için (battaniyeler, en sevdiği oyuncakları, yalancı emzikler, dişlikler gibi "kişisel" olan her şey) bir çanta.

İkincisi ise bakıcınızda kalabilecek bebeğin tüm eşyalarını alabilecek büyük bir çantadır. Bebek bezleri, formül, biberonlar, bebek mendilleri, ilaçlar, ekstra kıyafetler, omuz mendilleri gibi bebeğiniz için kullandığınız günlük şeylerin hepsi bu çantada da olmalıdır. Bu çantayı bebeğinizin adıyla işaretlediğinizden emin olmayı da unutmayın.

Ayrıca, fiziki bilgiler, çekim kayıtları, acil durum telefon numaraları, büyükanne veya bir akrabanız gibi bebeği kreşten alamadığınız takdirde almasına izin verilen potansiyel bakıcıların adları ve resimleri gibi önemli evrakları da getirin.

Sorumuz: Ebeveynlerin, kreşte bebeğin ihtiyaç duyacağı her şeyin bulunduğundan emin olmasına yardımcı olacak ipuçları nelerdir?

Renee: Ebeveynlerin bebeklerinin ihtiyaç duyacağı şeyleri tek seferde en az iki hafta yetecek kadar getirmesini isterdim. Bu yüzden, bu büyük çanta içinde, en az iki haftalık bebek bezi, bebek mendili ve formül getirin. Ve formül veya anne sütü söz konusu olduğunda, yapabilirseniz gerekenden daha fazlasını getirin. Bazen bebeğinizin gerçekten aç bir günü olacak, bu yüzden etrafta fazladan yiyecek olması da önemli olacaktır.

Ekstra ürün setleri getirmek, tüm bu şeyleri her gün sürüklemek zorunda olmadığınız anlamına gelir. Sadece onlarla birlikte eve geri dönecek kişisel eşyalarının küçük bir çantada her gün taşınması sizler için de daha kolay olacaktır.

 

Kreşin ilk günü hem siz hem de bebeğiniz için stresli ve duygu dolu olabilir. Ancak tüm ayrıntıları önceden listeleyerek, zamanınızı endişelenmek yerine bebeğinizle geçirebilirsiniz. Yeter ki mendilleri unutmadığınızdan emin olun :)

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.