Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Tempolu Besleme Tekniğini Kullanarak Bebeğinizi Biberon ile Nasıl Besleyebilirsiniz?

Bebeğinizi isterseniz ilk günden isterseniz de 100. günden itibaren biberonla beslemeye başlayabilirsiniz. Ne zaman başladığınızın bir önemi olmaksızın bebeğinizi biberonla besleyebileceğiniz sayılı yöntem bulunur. İşte bu sebeple beslenmeyi hem sizin hem de bebeğiniz için daha mutlu hale getirecek üç tekniği ve bunlarla ilgili ipuçlarını sizler için derledik.

1.Biberonla tempolu besleme tekniği

Bu yöntem sütün meme ucuna ve ağza akışını yavaşlatarak bebeğin daha yavaş yemesini ve gerektiğinde ara verebilmesini sağlar. Eğer bebeğinizi beslemek için emziriyor, ek mama veriyor ya da önceden pompaladığınız anne sütünü biberon ile veriyorsanız, biberonla tempolu besleme tekniğine başlamak için iyi bir noktada olabilirsiniz. Çoğu zaman düzenli bir biberonla besleme sürecindeyken, süt akış hızı çok yavaş olduğu için bebek memeyi reddetmeye başlayabilir ve bu durum sinir bozucu hale gelebilir. İşte tempolu besleme tekniği ile hedeflenen, bu gibi durumlarda emzirmenin akışını ve hızını taklit etmektir. Üstelik tempolu besleme, tükürmeye yatkın olan bebeklere de yardımcı olabilen bir tekniktir. Bu yöntem, bebeğin tüketilen süt miktarını düzenlemesine yardımcı olur ve yine bebeğin beslenmeyi daha fazla kontrol etmesini sağlar. Ayrıca aşırı beslenmeyi ve tükürmeyi önleyebilmektedir. Tempolu besleme, özellikle emzirip biberon vermeye başladığınız ilk günlerde veya normalde memeden iyi beslenen bebeğiniz biberonla tanıştıktan sonra ilgisizleşmeye başladığında faydalı olabilecek bir şeydir.

Tempolu besleme tekniğinde dikkat etmeniz gerekenler:

  • Bu teknikte bebeğinizi biraz daha dik tutun (örneğin uzanmak yerine oturmayı tercih edin).
  • Bebeğinizin dudaklarını biberon ile gıdıklayarak dudaklarını biberonun etrafına sarmasına izin verin. Ardından bebeğinizin biberon memesini vakumlayarak içine çekmesine izin verin.
  • Bebeğiniz yaklaşık 30 saniye emdikten sonra, emziği bebeğinizin ağzında tutarak biberonu aşağı doğru çekin. Bebeğiniz tekrar emmeye başlayana kadar bir süre bekleyin ve ardından biberonu tekrar yatay konuma getirin.
  • Sonunda bebeğiniz emmeyi bıraktığında, beslenmesinin bittiğini düşünebilirsiniz.
  • Gerekirse bebeğinizin gazını çıkarmak için birkaç dakikada bir mola verdiğinizden de emin olun.

2.Bebeğinizin boynunu dirseğinizle destekleyin

Bu yöntemde vücudunuz ve kolunuz tamamen rahat olmalıdır. Kollarınız gerginse ve yorgunsanız bebeğiniz biberonu emerken kıpır kıpır olabilir. Bu nedenle rahat bir pozisyonda olmanız oldukça önemlidir.

3.Başparmağınız ve işaret parmağınızla C şekli vererek bebeğinizin başının arkasını elinizle destekleyin.

Bu, bebeğinizin küçük başını ve gevşek boyun kasları bakımından size daha fazla destek sağlayabileceğinden, yeni doğanlar için oldukça etkili bir tutumdur. Bebeğiniz büyüdükçe ve daha fazla baş ve boyun hakimiyetine sahip oldukça, yukarıda belirtilen geleneksel biberonla besleme yöntemine geçebilirsiniz.

Hangi yöntemi seçerseniz seçin biberonu kesinlikle bebeğinizin ağzına doğru tutmayın. Bu, büyük yapılı bebekler için aşırı beslenmeye yol açabilir. Mümkün olduğunca beslenme zamanlarını gelişimsel bir aktivite olarak düşünün. Biberonla veya memeyle beslerken, bebeğinizin kafasını okşama, ona gülümseme veya bedenini ovma fırsatının tadını çıkarın :) 

Bizler her ne kadar sizlere yardımcı olmak için bu bilgileri sizlerle paylaşıyor olsak da sizler bebeğinizi en iyi tanıyan kişilersiniz ve unutmayın ki her bebek kendine ait davranış biçimlerine sahiptir. Sizin bebeğiniz de elbette kendi huyunu zaman içerisinde sizlere tanıtacaktır. Bu sebeple eğer bebeğiniz yukarıdaki tanımlara uymayan davranışları gösterirse lütfen panik olmayın. Yalnızca ona yardımcı olabilmek adına yapabilecekleriniz ile ilgili araştırmalar yapmaya devam edin ve sizin için en uygun olan yöntemi bulun. Yazılarımızın sizlere yardımcı olduğunu düşünüyorsanız daha fazla ebeveyn-çocuk ilişkisi blogu için web sitemizi ziyaret edebilir ve aklınıza takılan sorularınızı bizimle iletişime geçerek bizlere ulaştırabilirsiniz. Size ve ailenize mutlu günler diliyoruz :)

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.