Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Tempolu Besleme Hakkında Her Şey

Ebeveynler olarak bebeğinizi biberonla tanıştırmaya karar verdiyseniz öncelikle bu büyük adım için sizleri tebrik ediyoruz. Bu yeniliğe büyük bir adım olarak bakılmasının en büyük nedeni ise birçok farklı biberonla besleme tekniğinin bulunması ve sizin de bebeğiniz ile tercih edeceğiniz yöntemin aslında size özel olacak olmasıdır. Daha da önemlisi, ebeveynler haricinde bebeğinize bakacak olan bakıcıların da artık bebeğinizi beslerken özel bir bağ kurabilecek olmasıdır.

Ancak bu durum tüm güzellikleri bir yana dursun, bazı sıkıntılı durumları (aşağıdaki gibi soruları ve endişeleri) de beraberinde getirebilir:

  • Bebeğim biberonu kabul edecek mi?
  • Biberonla besleme, emzirmeye geri dönme zamanı geldiğinde bebeğimin "kafasını karıştırır" mı?

Şimdi ise sizlere iyi bir haber verelim: Biberonla tempolu besleme tekniği, bu sorulara vereceğiniz cevabınız olabilir.

Biberonla tempolu besleme, biberondan içen bebek için sütün akışını veya hızını yavaşlatan bir biberonla besleme yöntemidir. Tipik olarak bakıcılar, bebekler sütlerini içerken biberonu dikey yerine yatay tutarlar. Bu daha yavaş bir tempoyla beslemeye sebep olur. Süt akışının bu şekilde kontrol edilmesi de bebeklere fayda sağlar çünkü daha sezgisel yemeyi teşvik eder. Bu da, bebeğin istediği veya ihtiyaç duyduğu zaman ara vererek tükettiği süt miktarını kontrol etmesini sağlar.

Ayrıca, genel bir kanı olarak şunu söyleyebiliriz: Bir bebek daha yavaş yemek yerse, sonraki hayatında çok fazla yeme olasılığı veya obez olma ihtimali diğer ihtimallere oranla çok daha düşüktür. Bu şekilde biberonla tempolu besleme, gaz veya reflü benzeri semptomların da sıklığını azaltabilir. Biberonla tempolu besleme, ayrıca, ebeveynlere ve bakıcılara bebeklerinin doğal olarak ne kadar süt tükettiğini gözlemleme fırsatı verir. Bu, her bir biberondaki süt hacmi miktarlarının daha iyi yönetilmesine ve sonuç olarak süt israfının azaltılmasına yardımcı olabilir.

Biberonla tempolu besleme için adım adım ilerleyen bir talimat listesi hazırlamak, biberonla tempolu besleme yolculuğunda iyi bir başlangıç ​​olabilir. Ailelerin de bu tekniği öğrenmeleri ve modellemeleri için videolar ve fiziksel gösterimler önerilmektedir. Biberonla tempolu beslemede, temel amacın daha yavaş, daha kontrollü bir beslemeyi taklit etmek olduğunu unutmamak burada dikkat edilmesi gereken en önemli noktadır. Bu nedenle, siz veya bebeğiniz hangi fiziksel pozisyonda olursanız olun, bebeğinizin beslenmeyi biraz daha kontrol edebilmesi için sık sık kontrol etmeyi unutmayın.

Biberonla tempolu besleme seansına hazırlanmak için bebeğinizi daha oturmuş veya kısmen yaslanmış bir pozisyonda dik tutmanız gerekir. Bebeğinizin tamamen sırtüstü uzanmasından ise kesinlikle kaçının. Biberonu bebeğinize sunarken, rıza olarak bebeğinizin ağzını açmasını beklemelisiniz. Bebeğiniz biberon için hazır olduğunda artık biberonu yatay konumda bebeğinizin ağzına yerleştirebilirsiniz. Biberon bu şekildeyken süt tamamen aşağı doğru eğilmeden biberonun ucunu tamamen kapatacaktır. Bu teknik ile bebeğinizi emzirirken siz de bebeğinizin emme/yutma/nefes alma koordinasyonunu gözlemleyebileceksiniz ve bebeğinizin beslenmesinin ne zaman yavaşladığını da bir yandan mutlaka takipte kalmalısınız. Bebeğiniz yavaşladığında, rahat bir vücut duruşuna sahip olduğunda ve artık aktif olarak beslenmediğinde, biberonu bebeğinizin ağzından çıkarabilirsiniz. Üstelik böyle bir anda, biberonla beslemeye ara vermenin bebeğinize nasıl hissettirdiğini de görebileceksiniz. Bebeğiniz beslendikten sonra geğirmeyi deneyebilir ve bu oldukça normal bir durumdur. Bu sebeple böyle bir durumda aklınıza ilk gelen şey kolik olmasın, telaşlanmayın. Ardından bebeğinizin daha fazla süt isteyip istemediğini veya tok olup olmadığını değerlendirebilirsiniz.

Biberonla tempolu besleme, aslında en nihayetinde, biberonla emzirmenin hızını ve kontrolünü taklit etmenin en yakın yoludur. Bu şekilde bir tekniği tercih etmek bebeğinizin biberon kabul etme potansiyelini artırır ve emzirmeye dönmek istediğinizde bebeğinizin kafa karışıklığı yaşama olasılığını azaltır. Tekniğin asıl amacı, ebeveyn ve bebeğin beslenme sırasında olup bitenlere daha fazla uyum sağlamasıdır.

Hepimizin hayatının bir döneminde bebeklik evresini yaşamış olması, bebeklere çok daha nazik ve dikkatli davranmamız gerektiğini ve hatta onlar için doğru kararları vermek adına çok iyi araştırmalar yapmamız gerektiğini gösterir. Biliyoruz ki bir bebek bu dünya üzerindeki en saf, masum ve korunmasız varlıktır. Bu yüzden beslenme düzenleri de dahil olmak üzere onlara zarar verebilecek her konuda en iyi seçeneği keşfetmeye çalışmak yapılması gereken en doğru adımdır. Eğer sizler de bebeğinize yardımcı olduğunu düşündüğünüz yazılarımıza denk geldiyseniz ve daha fazlasını okumak isterseniz web sitemizi ziyaret ederek bloglarımıza göz atabilirsiniz. Sormak istediğiniz tüm sorularınız için bizimle iletişime geçebilir ve bebeğiniz için eksik olduğunu düşündüğünüz bebek ürünlerini sitemiz üzerinden sipariş verebilirsiniz.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.