Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Soğuk Kavun Maması

Kavun, yaz ayları boyunca evlerimizin serinletici temel gıda maddelerinden biridir. Bu lezzetli meyve, hızlı bir atıştırmalık olarak ve genellikle bir parmak boyutunda kesilmiş dilimler halinde servis edilir. Bugün sizler için hazırlamış olduğumuz bu ferahlatıcı tarif, lezzetli malzemeleri bir araya getirerek sizleri sıcak bir günde serinletecek oldukça sağlıklı bir öğündür. Üstelik bu tarifin yapılması kolay olmakla kalmayıp aynı zamanda tüm ailenin tüketebileceği harika bir atıştırmalık veya tatlıdır. Aslında tarifin tam adı kavun çorbası olarak geçse ve yaş farketmeksizin herkese hitap eden bir tarif olsa da bizler bugün bu tarifi küçük çocuklarınıza verebileceğiniz bir mama tarifi olarak paylaşacağız. Yine de dilerseniz ailecek tüketebilirsiniz.

Kavun çorbası veya kavun maması olarak adlandırılan bu tarif; iyi bir potasyum, kalsiyum, A vitamini ve C vitamini kaynağıdır. Kavunun içinde bulunan beta-karoten, görme ve göz gelişimini artırması açısından oldukça önemli bir işlev üstlenir. Bu sebepten çoğu çocuk doktoru, küçük çocuğunuza 8 ila 10 ay arasında kavun vermenizi de önermektedir. Gelelim bu lezzetli ve sağlıklı tarife:

Gerekli Malzemeler:

  • 1 adet kavun
  • 1 adet misket limonu
  • 1/4 bardak su
  • 1/2 su bardağı taze nane yaprağı
  • 1/3 su bardağı yoğurt
  • Üzerini süslemek için 2 adet taze nane yaprağı

İsteğe Bağlı:

  • 1/8 fincan bal (çorba yeterince tatlıysa bu seçenek iptal edilebilir)

Not: Amerikan Pediatri Akademisi, çocuklara bal ikram etmek için birinci yaş günlerini geçene kadar beklemenizi önerir.

Talimatlar:

1.Bir sebze soyucu yardımı ile misket limonun kabuklarını şeritler halinde soyun ve misket limonun suyunu sıkın. Not: Kabuğu ve suyunu ayrı ayrı olacak şekilde bir köşede bekletin ve atmayın.

2.Bir tencerede suyu, misket limonunun kabuklarını, naneleri ve balı (tercihe bağlı olarak kullanmayabilirsiniz de) ara sıra karıştırarak 5 dakika kaynatın. Ardından tavayı ocaktan alın ve 15 dakika kadar bekletin. Hazırlamış olduğunuz karışımı oda sıcaklığına gelinceye değin soğutun.

3.Kavunu ve kavun çekirdeklerini ayırın. Meyveleri geniş bir kaseye alın ve bir daldırma blenderi kullanarak püre haline getirin.

4.Kavunu karıştırırken karışıma yoğurt ve limon suyu ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırmaya devam edin. Not: tarif içerisinde çocuklara hitap edecek bir mama hazırlamaya özen gösterdiğimiz için bizler sade yoğurdu tercih ettik ancak dilerseniz vanilyalı veya aromalı diğer yoğurtlar ile de bu tarifi deneyebilirsiniz.

5.Önceden hazırlayıp soğuması için kenara ayırmış olduğunuz karışımı ince gözenekli bir süzgeçten geçirerek kavun karışımının içerisine dökün. Lezzetini arttırmak için süzgeçten geçirdiğiniz katı parçalara sertçe bastırarak katı parçaların tamamen posaya dönüşünceye kadar verimini almaya çalışın. Ardından kalan katı parçaları atın.

6.Tüm malzemeleri birlikte karıştırın. Çorbayı veya mamayı üzeri kapalı olarak en az 2 saat ve en fazla 1 gün buzdolabında soğutun.

7.Servis yapmadan önce üzerindeki köpüğü alın. Ekstra bir renk patlaması için dilerseniz çorbayı taze nane yaprağıyla süsleyebilirsiniz. Bu tarif, buzdolabında beş güne kadar saklanabilir. Afiyet olsun!

Yürümeye başlayan çocuk ve yetişkin porsiyonlarına bağlı olarak, bu tarif altı ila sekiz kişiliktir. Çocuğunuzun veya aile bireylerinin damak tadına göre dilerseniz mama veya çorba içerisine eklenen kavun miktarını arttırıp azaltabilirsiniz. Önemli olan katkı maddesi bulunmayan bu sağlıklı ve lezzetli tarifi tüm aileniz ile beraberce yiyebilecek olmanızdır :).

Çocuklarımızın büyüme sürecinde birçok defa yemek, sağlık ve yetiştirme yolları üzerine düşünmek zorunda kalırız. Bunu her ebeveyn yaşamaktadır ve normaldir. Her ne kadar çocuklarımızı en iyi şekilde büyüttüğümüzü ve onlar için en iyisini yapmaya çalıştığımızı düşünsek de her zaman bu sürece müdahil olmak isteyen birileri çıkacak ve kafamızı karıştıracaktır. Bunların hayatın olağan akışında karşılaşılmasına engel olamayacağımız şeylerdir. Önemli olan kendi benliğimizin ve çocuğumuz için neyi ifade ettiğimizin bilincinde olmak ve bunu unutmamaktır. Elbette çocuğumuzu bizden daha çok düşünen birileri olmadığı gibi kimse de kasıtlı olarak bizim kötülüğümüzü istemeyecektir ancak tüm bu süreç içerisinde çocuğunuzu en iyi tanıyan kişinin siz olduğunu da unutmayın. Daha fazla blog yazımıza ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilir ve sormak istediğiniz tüm sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Dr.Brown’s ın çocuklar için özel olarak ürettiği ürünlerin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.