Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

23 Nisan'a Özel Tüm Ürünlerde Sepette %23 İndirim!

Meme Başı ve Biberon Emziği Karmaşası Nasıl Önlenir?

Meme ve Biberonu Aynı Anda Kullanmak

Ebeveyn olarak tek işiniz elbette ki bebeğiniz değil. Bu da demek oluyor ki doğum izninizin ardından tekrardan işe geri döneceksiniz. Fakat elbette ki özel meşguliyetleriniz iş ile sınırlı olmayacaktır. Yani iş haricinde bir randevu gecesine ihtiyacınız varsa veya başka birine bebeğinizi beslemesi için bir şans vermek istiyorsanız, meme başı ve biberon emziği karışıklığını önlemek ve bunun yerine bebeğinizin emzirme ve biberonla besleme arasında gidip gelebildiğinden emin olmak çok önemlidir.

Siz ve bebeğiniz için memeden biberona ve biberondan memeye geçişin sorunsuz ve başarılı olmasını sağlamak için atabileceğiniz bazı basit adımlar vardır. Bu adımlar içerisinde her şey meme başı akışıyla başlar.

Meme Başı ve Biberon Emziği Karmaşasının Olmamasının Anahtarı Memeden Biberona Geçişler: Meme Başı Akış Hızı

Bebeğiniz ister anne sütüyle ister biberonla beslensin, meme başı akış hızı sağlıklı bir beslenme için çok önemlidir. Akış hızı çok hızlıysa, bebeğinizin çok fazla süte boğulduğu için öksürdüğünü veya yutkunduğunu fark edebilirsiniz. Öte yandan, çok yavaş bir akış hızı, süt emmeye çalışan bebeğiniz için beslenme sürecini giderek sinir bozucu hale getirebilir.

Meme Başı Akış Hızı Çok Hızlı Olduğu Zamanlardaki Yaygın Belirtiler

Bazı bebekler, meme ve biberon arasındaki değişen akış hızlarıyla gayet iyi bir şekilde başa çıkabilir. Bazıları ise uyum sağlamak için mücadele edebilir. Bununla ilgili olarak bebeğiniz, meme ve biberon arasındaki süt akış hızındaki değişikliklere çeşitli şekillerde tepki verebilir. Bu tepkiler aşağıdaki gibi olablilir:

  • Öksürme
  • Aşırı yutma
  • Salya akıtma
  • Ağızdan süt damlatma
  • Biberonu veya memeyi reddetme

Yanlış akış hızına sahip bir emzik, erken doğan veya beslenme becerilerini etkileyen diğer tıbbi rahatsızlıkları olan bebekler için zorlayıcı olabilir. Bu da aslında sadece akışı düşürmeye çalışırken bebeğinizin biberonu çekerek biberonu reddediyor gibi görünmesine neden olabilir. Bunun haricinde bebeğiniz için biberonlardakinden daha hızlı bir akışa alışması sorunu da var. Bu ise bebeğinizin memeye geri dönmesini engelleyebilir. İşte bu gibi durumların olmaması ve "akış tercihinden" kaçınmak için yapmanız gereken her şey, doğru biberon emziği akışını elde etmeniz ile ilgilidir.

  1. İPUCU

Mevcut en yavaş akışa sahip olan en düşük seviyedeki biberon emziğinden başlayarak meme başı ile emziğin karışmasını önleyin ve ardından buna göre ayarlamalar yapın.

Çoğu biberon markası, belirli yaşlar için önerilen çeşitli seviyeler veya meme başı akış hızları sunar. Tabii ki, yaş tavsiyeleri sadece öneridir; unutmayın ki her bebek birbirinden farklıdır.

Dr.Brown’s Prematüre Silikon Options+ Dar Ağız Biberon Emziği, yalnızca beslenmekte zorluk çeken bebekler için değil, aynı zamanda memeden biberona geçişi yaşayan bebekler için de güvenli ve tutarlı bir akış sağlamak üzere benzersiz bir şekilde tasarlanmış en yavaş akış hızına sahiptir. %100 silikon emzik, süt akışını sabit, yavaş bir hızda sınırlayarak bebeğinize daha iyi nefes alma ve yutma fırsatı verir. Bu yavaş akış, Prematüre Silikon Options+ Dar Ağız Biberon Emziği biberon ve emzirme arasında geçiş yapmaya devam etmek isteyen anneler için önerdiğimiz ilk emzik yapar.

  1. İPUCU

Aynı seviyedeki biberon emzikleri arasında kalırsanız tutarlı bir akış sağlayan biberon emziklerini seçin.

Bu durumda gözünüzden kaçabilecek önemli bir soru bulunur:

AYNI seviyedeki biberon emziklerinden bir paket alırsam, bu biberon emziklerinin her biri AYNI akış hızını sunar mı?

Dr. Brown's Prematüre Silikon Options+ Dar Ağız Biberon Emziği ile bu sorunun cevabı: Evet. North Carolina Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmada, Dr. Brown's, incelenen on marka arasından aynı seviyedeki her biberon emziğinde en tutarlı akışı sunan marka oldu.

Aynı seviyedeki biberon emziklerinin akış hızındaki tutarlılık, meme ve biberon arasında gidip gelen bebekler için özellikle çok önemlidir. Bebek, iki durum arasında ne bekleyeceğini böylelikle öğrenir, meme başı ve biberon emziği karışıklığına düşmez ve iki durum arasındaki geçişleri çok daha yumuşak bir şekilde yapar.

  1. İPUCU

Bebeğinizin daha iyi bir geçiş yapmasına yardımcı olmak için tempolu biberonla besleme uygulamalarına göz atın.

Biberonla besleme, bebeği emzirmeyi taklit eden bir besleme yöntemidir. Aslında bu durum kelimenin tam anlamıyla, bebeğin daha yavaş beslenmesi ve süt emmek için daha çok çalışması adına hızlı besleme anlamına gelir. Tıpkı emzirirken olduğu gibi. Dr. Brown's Prematüre Silikon Options+ Dar Ağız Biberon Emziği, bebeğinizin aşırı çaba harcamadan sıkı çalışmasını teşvik edecektir.

Tempolu biberonla besleme aynı zamanda, bebeğinizin, doymanın nasıl bir his olduğunu belirlemesine yardımcı olur. Bu kadar küçük mideleri doldurmak demek, genellikle gün boyunca küçük öğünler ile besleme anlamına gelir.

Tempolu besleme için temel bilgiler şunlardır:

  1. Bebeğinizi daha dik oturtun
  2. Biberonla bebeğinizin dudaklarını gıdıklayın
  3. Biberon emziğini bebeğinizin ağzına koyun
  4. Akışı yavaşlatmak için biberonu yatay tutun
  5. 20-30 saniyelik beslemeden sonra, süt akışını durdurmak için biberon emziğinin ucunu bebeğinizin ağzının üst tarafına doğru hafifçe ayarlayın.
  6. İPUCU

Biberonu başka birine vermeden önce son dakikaya kadar beklemeyin.

İşinize dönmeden veya evden ayrılmadan birkaç hafta önce biberonu birkaç kez vermeniz, bebeğinizin memeden biberona geçmesinin ve sonrasında tekrar memeye geri dönmesinin ne kadar kolay olacağını size gösterecektir. Bazı bebekler bu duruma çabuk uyum sağlarken bazıları tercihlerini daha çok belli eder. Unutmayın ki hem bebeğiniz hem de siz bunu önceden öğrenmekten memnun kalacaksınız.

Biberonu daha önce deneyerek, bebeğinize tek besin kaynağının siz olmadığınızı göstermiş olacaksınız. Bakıcılar da dahil olmak üzere başka birinin bebeğinizi beslemesi, bu geçişin çok önemli bir parçasıdır. Sizden başka bir kişi bebeğinizi biberonla beslerken, odayı terk etmek veya yapabiliyorsanız evi tamamen terk etmek iyi bir fikirdir ve bunu yapmayı deneyebilirsiniz. Bebeğiniz, sadece annenin yemek anlamına geldiği çağrışımını bu şekilde kırmaya başlayacaktır.

 

Biberonla beslemeye uyum sağlamak, bebeğinizi emzirmeyi tamamen bırakacağınız anlamına gelmez. Bunu daha sonra yavaşlayarak yapabilirsiniz. Bebeğiniz için en iyi olanı denemek ve öğrenmek için zamanınız mutlaka olacak. Mutlu bir beslenme sürecinde, emzirme bağını koruyarak, ancak biberonla beslemenin pratikliğini de içeren planlı bir yaklaşımla bu süreci başlatmanız sizler için mükemmel olacaktır. Dr.Brown’s Prematüre Silikon Options+ Dar Ağız Biberon Emziklerimizin nereden satın alınabileceği hakkında sorularınız için bugün bizimle iletişime geçin!

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.