Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Küçük Çocuğunuza İlaç İçirmenin En Pratik Yolu

Çocuğunuza ilaç verirken hiç endişe duyduğunuzu hissettiniz mi? Bunu günlük bir rutin haline de getirseniz ya da ara sıra yapsanız da, çocuğuna ilaç vermek herkes için stres yaratıcı bir durum olabilir. Bunun belki de en büyük sebebi çocukların ilaçlardan nefret etmesi ve ilaç yutmakta zorlanmalarıdır. Hem tat olarak hoş olmayan bir madde ile karşılaşan çocukların bunu yutmak istememesi, hem de daha önce böyle bir refleks geliştirmemiş olmaları dolayısıyla gerçekten de yutmakta zorlanmaları ebeveynleri de oldukça üzen ve zorlayan durumları meydana getirir.

İtiraf etmekten hoşlanmasak da çoğu zaman ebeveynler bu konuda birlikte çalışır ve ilacı çocuğun ağzına en hızlı şekilde sıkıştırmak için uğraşırlar. Çoğu zaman, özellikle de başlangıçta her şeyi ilk defa deneyimlemeye başlayan ebeveynler, ilacı çocuklarının ağzına sokmaya çalışırken ilaç çocukların ağzına girmek yerine her yere dağılır. Bu durum da stres dolu ve hayal kırıklığı yaratan bir süreci meydana getirir.

En nihayetinde çocuklar büyür, ancak maalesef ilaç ihtiyacı her zaman olacaktır. Diş çıkarma ve ateş için kullanılan ilaçlardan, enfeksiyon için kullanılan antibiyotiğe kadar. İlaçlar her zaman gereklidir ve neredeyse her zaman kullanması zor olabilir.

İşte bugün, ilaç sürecini olumlu bir deneyime nasıl dönüştüreceğinizi paylaşıyoruz.

İlaç Sürecini Kolaylaştırın

  1. Bir rutin belirleyin
  2. Bir şırıngadan yardım alın
  3. Sonrasında ödüllendirin
  4. Rutin Belirleyin

Bebekler ve çocuklar belirli bir rutine ihtiyaç duyar. Çünkü hayatları boyunca tahmin edilebilirlik üzerinden gelişirler. Çocuklar ne bekleyeceklerini bildiklerinde, zor durumlar onlar için daha az stresli hale gelir. Bu nedenle, ilaç için bir rutin belirlemeniz atmanız gereken ilk adımdır.

Öncelikle çocuğunuzun düzenli ilaç kullanmasını gerektiren bir rahatsızlığı varsa ilacı her gün aynı saatlerde vermeyi planlayın. Çocuğunuza ilacı vereceğiniz zamanlarda çocuğunuzun oturup rahatlayabileceği bir yer bulun. Bu esnada çocuğunuzun stresini alacağının düşünüyorsanız eğer dilerseniz eline favori bir peluş hayvan, battaniye veya oyuncak verebilirsiniz.

  1. Bir Şırıngadan Yardım Alın

Bu adımda farklı şırıngalar veya küçük kaplar deneyebilirsiniz. Ancak çocuğunuza rahatça ilaç vermek yine de kolay olmayabilir. Bu durumda genellikle tercih edilen yöntem şudur, ilacı hafifçe sulandırarak şırınganın içerisine girecek seviyeye getirdikten sonra bebeğin ağzına bir emzik verin. Bebeğiniz bir yandan emziği emerken bir yandan da bebeğinizin dudağının kenarından ağzının içerisine doğru şırınga ile yavaşça ilacı aktarabilirsiniz.

  • Bir emzik emmek, küçük çocuklar için sakinleştirici ve düzenleyici bir etkiye sahiptir, bu nedenle bebeğiniz emziği emerken ilaç vermek size büyük bir avantaj sağlayacaktır.
  • Emzikle beraber ilaç vermenin daha kolay olmasının sebebi emziğin dilin üzerinde bulunmasından kaynaklanır. Çünkü bu durumda çocuğunuz ilacın ağzının arka tarafına geçmesi dolayısıyla tadını daha az alacaktır. Küçük çocuklar veya bebekler için bu yeni ve genellikle hoş olmayan tadı atlatmak ilaç içme konusunda büyük bir kolaylık yaratabilir.
  • Bu sistemle ilaç yavaşça şırınga aracılığıyla aktarıldığından, çocuğunuz emziği emerken küçük birer yudum alabilir. Şırınga ile hızlı ilaç verildiğinde aileler genellikle sıvıyı hızlıca çocuğun ağzının arka kısmına itebilir. Bu hızlı transfer, ilacın büyük bir kısmının tükürme veya dökülme yoluyla kaybedilmesine veya yanlış boruya gönderilmesine neden olabilir. Sonuç olarak her ikisi de çok sorunlu bir duruma sebebiyet verebilir.
  1. Ödüllendirin

Bu yöntem ile çocuğunuz emziğin tanıdık konforunu yaşarken, emme yoluyla sakinleşmeye başlar ve eş zamanlı olarak ilaç tıpkı su ile içer gibi çocuğunuzun boğazından benzer şekilde şırıngadan yavaşça akar. Tüm bunlar çocuğunuz için çok rahat bir ilaç deneyimi yaratır.

Çocuğunuz bu hızlı ve kolay süreçten sonra artık bir ödülü hak etmiştir :). İlaç yutmak bizim için her ne kadar kolay olsa da çocuklar için aynı şekilde değildir ve çocuklarımız ilaç yutmayı ne kadar kolaylıkla hallederlerse bizim işimizi o kadar kolaylaştırmış olurlar. Bu sebeple her ilaç yutmayı başardıklarında onları ödüllendirmek aslında yapılması gereken bir şeydir.

Çocuklara verilen ödüller her zaman maddi ödüller olmak zorunda da değildir. Örneğin sıcak bir sarılma, zamanınızı ayırıp onunla birebir oyun oynama zamanı yapma veya sadece biraz sözlü övgüde bulunmak bile çocuğunuzun ilaç sürecine dair olumlu anılar yaratmasına yardımcı olmanın harika yollarıdır. Çocuğunuzun ihtiyaçlarına en uygun olan ödüllendirme şeklini belirleyerek bunu her ilaç içiminden sonra tekrarlayın.

 

İlaç vermek birçok nedenle stresli olabilir, ancak şırınga yöntemi ile bunu olumlu bir deneyime dönüştürmeyi muhakkak denemelisiniz. Bunu bir oyun şeklinde bile yapabilirsiniz. Önemli olan hem sizin hem de çocuğunuzun yorulmadan bu süreci gerçekleştirmenizdir. Bu ve benzeri yazılara ulaşmak için bloglar sayfamıza göz atabilirsiniz. Çocuğunuzun ihtiyaç duyduğu tüm ürünler için ise web sitemizi ziyaret edebilir ve sormak istediğiniz tüm sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kendinize ve çekirdek ailenizin sağlığına dikkat etmeyi ve mümkünse hastalanmamayı ihmal etmeyin! :)

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.