Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

23 Nisan'a Özel Tüm Ürünlerde Sepette %23 İndirim!

Karma Besleme Hakkında Her Şey

Sandığınızın aksine bebeğinizi besleme şekliniz "ya hep ya hiç" olmak zorunda değildir. Üstelik bunun bu şekilde bilinmemesi, çoğu annenin zamanının yüzde yüzünü beslemek için belirli bir yol aramakla geçirmesine sebep oluyor. Karma besleme de dahil olmak üzere, besleme hedeflerinize ulaşmanın birçok farklı yolu vardır.

Karma besleme tam da budur: bebeğinizi çeşitli şekillerde beslemek. Bu, bebeğinizi bazen emzirdiğiniz ve bazen de biberonla beslediğiniz anlamına gelebilir. Ayrıca bazen pompalanmış anne sütü ve diğer zamanlarda formül verdiğiniz anlamına da gelebilir. Karma besleme, bebeğinizin beslenme yolculuğunu; sizi, bebeğinizi ve ailenizi en iyi şekilde destekleyecek şekilde deneyimlemek anlamına gelir.

Karma Besleme Nasıl Yapılır?

Çalışan ebeveynler genellikle bebeklerine bakması için bakıcı tutarlar. Bakıcılar, ebeveynlerin evde olmadığı süre boyunca tıpkı bebeğin ebeveyniymiş gibi onun uyumasında, beslenmesinde ve bilimum ihtiyaçlarında yardımcı olur. Karma besleme ile beslenen bir bebeğin bakıcısı ise çoğu zaman bu sistemi anlamakta zorluk çekebilir. Bu yüzden de ebeveynlere sorduğu ilk soru genellikle "Bunu nasıl uygulayacağım?" olur. Bunun için bakıcınıza vereceğiniz en iyi tavsiye nihayetinde sizin sabit programınıza en uygun olan şekilde belirlenecektir. Buradan da anlayacağınız üzere karma besleme illa sabit bir düzende yapılmak zorunda değildir, bu beslemeyi uygulamanın birkaç farklı yolu vardır. Bazı ebeveynler gün boyunca emzirmekten ve akşamları pompalanmış anne sütü veya biberonla mama takviyesinden yararlanır. Bazı ebeveynler günde bir veya iki kez emzirir. Diğer bir seçenek ise günde birkaç kez sağım yapmak ve ardından diğer beslemelerde mama vermektir. Doğrusu, farklı besleme yöntemlerinin kombinasyonunu nasıl yapacağınız tamamen size kalmıştır. Herkese uyan tek bir yöntemin olması da zaten mümkün değildir. Bebeğiniz iyi beslendiği sürece, sizin için neyin işe yaradığı, tedarikiniz ve nihai beslenme hedefleriniz, genel planınızı belirlemenize yardımcı olacaktır.

Karma Besleme Anne Sütü Tedarikimi Etkiler Mi?

Güvenilir bir emzirme danışmanıyla çalışmak, karma besleme serüveninizi nasıl yöneteceğinizi belirlemenize yardımcı olabilir. Süt üreticilerinin çoğuna göre, yüzde yüz emzirmeden biraz pompalamaya veya mamayla beslemeye geçerseniz, arzınız muhtemelen etkilenecektir. Ancak bu durum her vücut ve her durum için farklı olduğundan, karma beslenmenin anne sütü arzı üzerindeki tam etkisini tahmin etmek oldukça zordur. Arzınızın nihayetinde talepleri (emzirme ve/veya pompalamadan) karşılayacak şekilde düzenleyeceği zihniyetine sahip olmanız sizin için bu dönemde en yararlı yöntem olacaktır. Başka bir deyişle, vücudunuz bebeğinizi ne sıklıkta ve ne kadar emzirdiğinize göre kendini ayarlayacaktır. İsterseniz, bebeğinizin ek ihtiyaçlarını karşılamak için biberonları - pompalanmış anne sütü veya formül ile - birleştirebilirsiniz.

Neden Karma Besleme?

Karma besleme birçok aile için birçok nedenden dolayı faydalı olabilir. Genel olarak karma besleme, emzirmeye bir miktar devam etmenize yardımcı olurken, aynı zamanda:

  • İşe dönmeye hazırlanmanızı sağlar
  • Düşük süt tedariği geçmişinizle başa çıkmanızı sağlar
  • Anne sütünü ve formülü birleştirmeye olanak tanır
  • Sınırlı süt kaynağınızın olması durumunda bile bebeğiniz ile ilişkinizi sürdürmeye yardımcı olur
  • Sebebi ne olursa olsun, biberonla ve emzirerek ve/veya anne sütü ve mamayla beslemek istemenize olanak tanır

Karma Beslemeyi Uygulamak İçin Önemli İpuçları

Karma besleme yöntemini uygulamaya başlamadan önce şu ipuçlarını aklınızda bulundurun:

  • Tempolu bir biberonla besleme yöntemi kullanmak, beslemeler sırasında sezgisel yemeyi ve öz düzenlemeyi teşvik etmek için yararlıdır.
  • Biberonla beslerken anne sütü ve mama hazırlamak ve besini saklamak için önerilen yönergeleri unutmayın.
  • Bu yöntem ile anne sütü ve mamayı aynı biberonda karıştırabilirsiniz. Bu durumda ortaya çıkacak olan en büyük risk, bebeğinizin biberondaki besini bitirmezse sütünüzün israf olacak olmasıdır. Eğer formül ve sütü karıştırmayı seçerseniz, formülü önce su ile hazırladığınızdan ve ardından anne sütüne eklediğinizden emin olun. Süt saklama yönergeleri anne sütü ve formül mama arasında farklılık gösterdiğinden, hangi sütün son kullanma tarihi daha çabuk geçiyorsa ona ilişkin yönergelere uyulması gerekir.

Karma besleme kulağınıza yeni bir kavram gibi gelebilir çünkü hala bebekleri meme veya biberonla besleme ikilisinden birini tercih etmemiz gerektiğiyle ilgili mesajlarıyla çevriliyiz. "Her ikisi" seçeneği maalesef sıklıkla duyduğumuz bir seçenek değil. Ancak karma besleme seçeneği sizin ve aileniz için en doğru seçim olabilir. Bu yüzden tüm seçenekleri gözden geçirmeyi unutmayın.

Bebeğinizi nasıl beslerseniz besleyin, doktorunuza muhakkak danışmak ve ondan akıl almak karma besleme yolculuğunuzda besleme hedeflerinize ulaşmanız konusunda size yardımcı olabilir. Karma besleme hakkında ne kadar çok konuşursak, bu besleme yönteminin her yerdeki aileler için faydaları hakkında o kadar çok şey öğrenebiliriz. Bu sebeple bu tarz yazılarımızın devamının da geleceğini şimdiden sizlere duyuralım. Eğer siz ve aileniz için paylaştığımız yazıların faydalı olduğunu düşünüyorsanız tüm yazılarımıza ulaşmak için web sitemizde yer alan bloglarsekmesine göz atabilir, sormak istediğiniz tüm sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.