Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

23 Nisan'a Özel Tüm Ürünlerde Sepette %23 İndirim!

İkinci Bebeğiniz İle Her Şeyin İyi Olacağına Dair 5 İpucu

‘İkinci bebeğiniz için lojistik olarak hazırlanmanın tüm yolları hakkında’ güzel bir şekilde yazılmış olan yüzlerce makale var. Peki, dile getirilmesi zor olan duygusal korkularınız ve endişeleriniz ne olacak? Bazen, her şeyin farklı olacağını ve bebeğiniz ile birlikte gelen her endişenin aslında yersiz olduğunu hatırlamak yeterlidir. İşte ihtiyaç duyduğunuz bu hatırlatmalardan birkaçı:

  1. İkinci doğumunuzun nasıl olacağı konusunda endişelenmenizde sorun yok.

Doğumhaneye ilk kez girdiğiniz deneyiminiz aslında oldukça korkutucu bir deneyimdir. Özellikle zor gebeliklerde; genellikle neyi beklemeniz gerektiği konusunda hiçbir fikriniz yoktur. Ancak bazen, neler olabileceğini bilmek, cehaletten bile daha korkutucu olabilir ve işte böyle durumlarda o hiçbir şey bilmediğiniz önceki deneyimin mutluluğunu dilersiniz.

Bu durumda, yaklaşan doğumunuza karşı nasıl hissediyor olursanız olun bu hislerin tamamı kabul edilebilir hislerdir. Başka bir durum olarak; zor bir hamilelik geçiriyor oluşunuz hakkında endişeleriniz varsa, endişelenmeniz de anlaşılabilir bir durumdur ancak bunun için harekete geçmeniz de oldukça önemlidir. İhtiyaçlarınızı belirtip, dile getirerek ardından da bunlara göre hazırlanarak kendinizi ve henüz doğmamış bebeğinizi koruyabilirsiniz. Basit bir doğum planı hazırlama ve yazmak, doğumunuzla ilgili endişelerinizi ve umutlarınızı ifade etmenize yardımcı olabilir. Korkularınızı doktorunuzla, eşinizle, ailenizle, arkadaşlarınızla konuşmak konusunda çekinmeyin ve kendinizi güvende hissettiğiniz herkese bu durumları açıklayın. Sadece korktuğunuz şeyi yüksek sesle söylemek bile bazen bu korkuları daha kolay yönetilebilir hale getirebilir.

  1. İlk birkaç ayın nasıl olacağına dair beklentileriniz olabilir.

Aslında ilk çocukların oldukça kolay olduğunu ve esas zor olanın ilk çocuğunuzun sizi başka bir çocuk sahibi olmaya ikna etmek için büyük bir hile olması durumu olduğu hakkındaki asırlık şakayı duymuş olabilirsiniz. Ancak lütfen bu konu hakkında şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: İlk ebeveyn olma serüveniniz çok düzgün gittiyse, ikincisi neden olmasın ki? Bunun tam tersi bir spektrum da olabilir ve ikinci bebeğinizin aileye ne getireceği konusunda endişelenebilirsiniz (kolik veya uyku sorunları gibi). Aynı şekilde, tekrar emzirme durumunuz veya ikisi arasındaki dönüm noktası anlarını karşılaştırmanız noktasında da sizi korkutacak şeyler söylenebilir. Belki aynı anda hem küçük bir çocuğa hem de bir yeni doğana sahip olmanın nasıl olacağı konusunda özellikle bu söylentilerden dolayı endişelenebilirsiniz.

Beklentileriniz ne olursa olsun, en önemli şey sadece bu beklentileri kabul etmenizdir. İlk birkaç ayın nasıl olacağı ile ilgili hayal ettikleriniz konusunda dürüst olmanız, çevrenizdekiler tarafından çok değiştiğinizin söylenmesi ile sonuçlanırsa bunu duymak sizin daha esnek olmanıza yardımcı olabilir. Hayatta güvenebileceğiniz tek şeyin değişim olduğunu unutmayın ancak bu, çevrenizdekilere kafanızdaki fikirler ile gitmeyeceğiniz anlamına gelmez. Sadece fikirlerinizin farkında olun ve onları kabul edin.

  1. ‘’İkinci bebeğini ilkini sevdiğin gibi sevmeyeceksin.’’

Tekrar edelim: İkinci bebeğinizi ilk bebeğinizi sevdiğiniz gibi sevmeyeceksiniz. Bu hemen hemen hepimizin sıklıkla duyduğu bir sözdür. Ve doğal olarak annelerin de şimdiye kadar en çok korktukları şey, ikinci çocuklarını ilk çocuklarını sevdikleri kadar sevemeyecek olmalarıdır. Ve bu konuda haklılar, tabii biraz farklı bir bakımdan. Bu haklılık ikinci bebeğinizi ilk bebeğiniz kadar sevmeyeceğinizden değil, ikinci bebeğinizi farklı bir şekilde seveceğinizden dolayıdır. Ancak bundan dolayı endişe duymayın. Sorun değil, bu beklenebilir bir durum. Çünkü bebekleriniz farklı ihtiyaçları ve farklı mücadeleleri olan farklı iki insandır. İlişkiniz muhtemelen aynı olamaz ve zaten olmamalıdır da. Ama aynı zamanda sizin bu süreç içerisinde bu korkuya sahip olmanız da sorun değil! Ve işte bir sonraki hatırlatıcımız burada devreye giriyor.

  1. Programınızı bir arada tutmaya çalışın ama yapamadığınız zaman zarafet sahibi olun.

Sürekli bakım gerektiren küçük bir bohçaya sahip olmanın karmaşasına geri dönmek üzeresiniz. Ancak ilk çocuğunuz ile yaşadığınız karmaşadan tamamen çıkamayabilirsiniz ya da sevinçle bitirdiğiniz o zorlu dönemlere tekrar döndüğünüz zaman kendinizi (zamanınızı, enerjinizi ve güveninizi de tabii) tekrar kaybetmekten korkuyor olabilirsiniz. Unutmayın, iki kolunuz olsa da, siz sadece bir kişisiniz. İşte bu yüzden her şeyi bir arada tutmak bazen diğerlerinden daha kolay olabilse de yapamadığınız zamanlar için kendinize anlayış gösterin.

Bu, programınızdaki önemli görünen bazı şeyleri bırakmanız anlamına gelir. Bu, kendinize ve eşinize, bazen aynı anda, sınırlarınıza ulaşacağınıza dair alan ve anlayış vermek anlamına gelir. Bu yüzden elinizden geleni yapacağınızı ve gerisini de inayete bırakacağınızı kendinize mümkün olduğunca sık hatırlatın.

  1. Her şeyin gerçekten farklı olacağından korkmak sorun değil.

Az önce nasıl yepyeni bir dünya olacağını söylediğimizi hatırlıyor musunuz? Evet, bu korkunç. İlk çocuğunuzla geçireceğiniz zaman azalacak ve hayatınızdaki hemen hemen herkesle geçireceğiniz zaman da azalacak. İlişkiler değişecek ve bununla beraber siz de değişeceksiniz. Yine, bunlar da sizi korkutan şeyler olabilir. Yolunuza çıkmak üzere olan tüm değişikliklerden korkan yanınızı onurlandırmak, yalnızca onunla daha iyi başa çıkmanıza izin vermekle kalmaz, aynı zamanda size mevcut çiçek tarhınızdaki güllerin, yenisinin tohumlarından önce durup onları koklama yeteneği de verebilir. Çiçekler kök salıyor. Gülleri kaybetmediğinizi unutmayın; sadece çiçek açacak olana yer açıyorsunuz.

Aslında tüm bu durumlar içerisinde bir de çok iyi olan bir şey var; bu endişelerin hiçbirine sahip olmamak! Bu büyük değişimi nasıl deneyimleyeceğiniz tamamen size ait. Ancak ikinci bebeğiniz dünyaya gelmeden önce endişelenmeye değer bazı şeyler de var. İşte bazen gözden kaçan, üzerinde düşünülmesi gereken bu şeylerin sizler için kısa bir özeti.

  • İlk çocuğunuzun araba koltuğu. Tekrar kullanıma almadan önce son kullanma tarihini kontrol etmek için bir saniyenizi ayırın. Bu koltukların süresinin dolması ortalama olarak 6 yıldır ama bazıları farklı olabilmekte. Son kullanma tarihini araba koltuğunun arkasında veya yanında bulacaksınız.
  • Eski veya aşınmış öğeleri değiştirin. Son kullanma tarihleri, oyuncaklardan emziklere ve biberonlara kadar günlük eşyalarınız için de geçerlidir. Her şeyi inceleyin ve yıpranmış, yırtılmış veya şüpheli olanları aralarından çıkarın. İlk çocuğunuz için Brown's biberonlarını kullandıysanız, bazılarını yeniden kullanabilirsiniz, ancak tüm biberon emziklerini değiştirin ve parçaların aşınmış olup olmadığını kontrol edin.
  • İlk çocuğunuzu ikinci bebeğiniz için hazırlayın. İlk çocuğunuzu aktif olarak hazırlığa dahil edin. Eski kıyafetleri ve oyuncakları gözden geçirmenize ve eve dönüş süreciniz için bir “hediye yığını” yapmanıza yardım etmelerini sağlayın. Yeterince büyüklerse, çocuk odasını dekore etmenize yardım etmelerini sağlayın; birlikte bir zanaat yapın ve tüm bu süreci bir bağ kurma deneyimine dönüştürün.
Dr. Brown's ile yeni doğan bebekten yürümeye başlayan çocuğa beslenme, uyku, yatıştırma ve bakıma kadar her şeyi aklınızda bulundurun. Ayrıca, doğum öncesi ve sonrasında size yardımcı olacak birçok farklı çeşitteki ürünlerimize göz atın. Bu süreç aslında bir seyahat. Ve Dr. Brown's siz, ikinci çocuğunuz ve ilk çocuğunuz için yolun her adımında yanınızda! Bizimle iletişime geçmek ve Dr.Brown’s ürünlerine göz gezdirmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz :)

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.