Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

23 Nisan'a Özel Tüm Ürünlerde Sepette %23 İndirim!

İki Çocuk İle Birlikte Zamanı Yönetmenin Yolları

İkinici bebek dünyanıza girdiğinde, her şeyin değiştiğini söylemek aslında tam anlamı ile yeterli değildir. Elbette yeniden bir bebek sahibi olmanın zevkleri ve zorlukları var. Ancak, sahip olduğunuz ilk bebeğinizden de hala siz sorumlusunuz. Programlar, rutinler, tutarlılıklar, hepsi bu yeni dönemle birlikte bir değişikliğe uğrayacaktır. Peki, bunu nasıl yöneteceksiniz?

Bu sorunun cevabı için olabilecek en doğru yöntemleri ve uygulamaları öğrenmek adına doğrudan kaynağa gittik . Los Angeles merkezli bir anne ve aynı zamanda blog yazarı olan Inna Petz (Dr.Brown's’ın Büyükelçisi) ile konuştuk. İşte iki çocukla zaman yönetmenin nasıl bir şey olduğu ve büyük değişim hakkında hiç beklemediğiniz şeyler.

“İki Küçüğün Annesi Olarak Zamanınızı Nasıl Yönetiyorsunuz?”

İki çocuk annesi olmak benim için hemen hemen her şeyi değiştirdi. Bir zamanlar sadece bir çocukla olan katı rutinim, ikinci bebeğe uyacak şekilde tamamen değiştirilmek zorunda kaldı. Zamanı yönetmeme yardımcı olan şey, bebeğimin kısa uyku zamanları sırasında yapabildiğim kadar çok şey yapmaktı. Yürümeye başlayan çocuğum artık kestirmiyor, bu yüzden genellikle benim etrafımda dolanıyor ve ikinci bebeğim kestirirken o da benim “boş zamanımı” değerlendiriyor.

İkinci bebeğimin bu kısa uyuklama dönemlerinde duş almaya, ortalığı toplamaya, akşam yemeği hazırlamaya ve günün geri kalanı için hazırlanmaya çalışıyorum. Fakat bahsettiğimiz kısa uyuklama dönemleri her zaman verimli bir şekilde gerçekleşmeyebiliyor. Bu sebeple ilk uyku zamanına öncelik verirsem, günümün geri kalanında ne yapabileceğim ile ilgili bana birkaç ipucu verdiğini farkettim.

“Size En Çok Hangi Stratejiler Yardımcı Oldu?”

Öncelikle kitaplıklar, odalar ve dolaplar gibi evin belirli bölümlerini sürekli olarak düzenli tutmaya çalışıyorum. Bu kısmı hallettikten sonra benim için zorlayıcı olan büyük bir sorun kalmıyor. Çünkü oyuncaklar gün boyunca kolayca temizlenebilir şeyler ve çocuklar uykuya daldığında oyuncakları hızlı bir şekilde toparlamak beni yormuyor. Üstelik evin belirli bölümlerinin sürekli olarak düzenli kalması ertesi gün için her zaman temiz bir sayfaya başladığımı hissettiriyor.

İkinci olarak söyleyebileceğim strateji, çocukların gün boyu aç görünmesi sebebiyle her zaman atıştırmalıklara ihtiyaç duyduğum. Bunun için yaptığım pratik şey ise alıştırma bardaklarına ve biberonlara önceden sağlıklı/besleyici atıştırmalıklar hazırlıyor olmam. Bu da evde iken beklenmedik bir durumda çocukları alıp çıkmam gerekse bile yanıma atıştırmalık bir şeyler alıp gidebilmemi kolaylaştırıyor. Ayrıca hazırda sağlıklı atıştırmalıklar bekletmem yoğun günlerde iyi ve sağlıklı atıştırmalık seçimleri yapmamı da biraz daha kolaylaştırıyor.

Çocuklarla evden ayrılmaya hazırlanmak da benim için çok önemli. Birkaç saatliğine bile olsa evden ayrıldığımızda atıştırmalıklar bir zorunluluktur, bu yüzden önceden paketleme yapmış olmak kapıdan çıkmadan önce bana zaman kazandırır!

“İkinci Bebek Bekleyen veya Planlayan, Yeni veya Hamile Annelere Önerebileceğiniz Herhangi Bir İpucu Veya Tavsiyeniz Var Mı?”

Tutarlı bir rutin oluşturmanın ebeveyn olmanın en önemli yönü olduğunu düşünüyorum. Çocuğunuzla ilk günden itibaren sağlam bir rutin oluşturmak, günlerinizi daha sorunsuz ve daha öngörülebilir hale getirecektir. Bebekler ve çocuklar da tıpkı bizim gibi bir rutine ihtiyaç duyarlar bu yüzden bu süreç genç yaşta başlatıldığında onların ileriki hayatlarına da yardımcı olur. Elbette ki tüm bunlar, her gününüzün sorunsuz geçeceği anlamına gelmiyor. Ancak en azından ebeveyn olarak gelecek günler için iyi bir ritim yakalamanıza ve şu anki süreci de en az sorunla geçirmenize yardımcı olur.

Örneğin, sağlam bir gece rutini oluşturmak, küçük çocuğunuzun sakinleşmesine ve yatma zamanının geldiğini anlamasına yardımcı olmak için oldukça önemlidir. Benim çocuklarımla beraber yapma konusunda en çok önem verdiğim gece rutinlerimden birisi diş fırçalamaktır. Buna alıştıktan sonra dişlerini fırçaladıktan sonra yatağa geçme zamanlarının geldiği kafalarında kodlamış oluyorlar ve en azından yatma rutinlerini oluşturmak artık daha az sorunlu bir hale geliyor.

“Bir Çocukla Zaman Yönetmeye Alışmışken, İki Çocukla Zaman Yönetmek Konusunda Beklemediğiniz Bir Şey Oldu Mu?”

Yapılacaklar listemde sürekli olarak bu kadar sık gecikme yaşamayı beklemiyordum diyebilirim. İkinci çocuğa sahip olmak benim için işleri gerçekten zor bir hale getirdi ve bana sınırlarımı hatırlattı. Ayrıca çocuklarımın ilk önceliğim olduğunu ve yapılacaklar listemden daha önemli olduklarını da ortaya koydu. Mükemmeliyetçi bir kişiliğe sahip olsam da, çocuklarımla vakit geçirmekten daha önemli bir şey olmadığını ve geri kalan her şeyin bekleyebileceğini kabul ettim.

 

Siz de ikinci çocuğunu bekleyen veya ikinci çocuk planlaması olan bir ebeveynseniz sizlere oldukça yardımcı olan bu yazı ve daha fazlasına ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilir ve diğer bloglarımıza ulaşabilirsiniz. Üstelik sormak istediğiniz tüm sorularınız için bizimle iletişime geçebileceğinizi de unutmayın.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.