Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

23 Nisan'a Özel Tüm Ürünlerde Sepette %23 İndirim!

Her Yaşa Uygun En İyi Alıştırma Bardağı Nasıl Bulunur?

Ebeveyn olması gereken biri bir keresinde şöyle demişti: Günler uzun, ama yıllar kısa. Küçük çocuğunuzun hayatının ilk birkaç yılında, onlarla çok fazla değişim serüveninden geçersiniz ve en büyüklerinden biri meme veya biberondan alıştırma bardağına geçiştir.

Çocuk doktorları, bebeği 12 – 18 ay arasında bir biberondan kesmeyi önerirler fakat aslında her şeyde olduğu gibi bu durum da aslında onların ne zaman hazır olduklarına bağlıdır. Ve tabii ne kadar sabrınız olduğuna.. ve bardağın kendisine de bağlıdır :)

Bebeğiniz İçin En Uygun Alıştırma Bardağı Hangisidir?

Bebeğinizin hangi alıştırma bardağını kullanmasını istediğiniz konusunda bazı düşünceleriniz olabilir. Ama gerçek şu ki, hepimizin kendi tercihleri var ve bebeğiniz de bizden farklı değil.

Deney yapmak çok önemlidir, bu nedenle bebeğinizi memenin veya biberonun ötesine daha iyi taşımaya yardımcı olacak olanı bulmadan önce alışverişinizi tek bir tür alıştırma bardağı ile doldurmanızı önermiyoruz. Elbette ki bu durumu, kafanızı karıştırmak için değil aksine size ve bebeğinize mükemmel uyumu sağlayacak olan bardağı bulmak ve sizlere birçok seçenek sunmak için öneriyoruz.

İşte bu süreçte size kolaylık sağlaması amacıyla hazırladığımız alıştırma bardakları başlangıç kılavuzu:

Yumuşak Oluklu Alıştırma Bardağı

Hakkında: Her ikisi de 180 ml ve yumuşak oluklu 180 ml hacme sahip olan kulplu damlatmaz bardak veya biberondan alıştırma bardağına geçiş kiti arasından seçim yapın. Her ikisi de Dr. Brown's yumuşak silikon ağıza sahiptir.

Kullanım: Bu iki bardak, bebeği biberondan ayırmanın ilk adımı için mükemmeldir. Aynı içme hareketini kullanırlar ve kavrama becerilerini öğretirler ancak bardağın ağız kısmı hala biberon emziği gibi hissedilir ve daha hızlı kabulü teşvik eder.

Yumuşak Ağızlı Geçiş ve Yeni Yürümeye Başlayan Çocuk Bardakları

Hakkında: İki versiyon vardır: yumuşak ağızlı geçiş bardakları ve daha büyük olan yumuşak ağızlı yürümeye başlayan çocuk kupası. Her ikisi de kullanışlı tutamaklara ve küçük ellerin rahatça kavrayabilmesi için konturlu bir şekle sahiptir. Her ikisi de tek parçalı, dökülmeye dayanıklı bir ağza sahiptir.

Kullanım: Yumuşak ağızlı geçiş bardağı, bebek 6ay üzerinden daha küçükken bebeğe bir alıştırma bardağı tanıtmak için mükemmeldir, çünkü iyi bir kavrama sağlayabilmeleri için tutamaçları kullanabilirler. Yumuşak ağızlı geçiş bardakları, genellikle 9 ay ve üzeri yaştaki çocuklarda daha sabit ellere sahip oldukları için daha iyidir. Temizlemesi kolaydır ve sizi karışıklıktan kurtarır.

Bebeğinizin İlk Pipetli Bardağı

Hakkında: Bebeğin, bardak içerisindeki suyu dökmeden herhangi bir yönde içmesine ve yudumlamasına izin veren bu pipetli geçiş bardakları yumuşak silikon ağırlıklı pipetlere sahiptir. Kullanılmadığında pipeti temiz tutan takılıp çıkartılabilen bir kapağa sahiptir.

Kullanım: Bu bardakla ilgili en iyi şey, bebeğin dik içmeyi öğrenmek zorunda kalmamasıdır, bu yüzden biberon kullanımı ve yudumlama arasında ki dönem adına mükemmel bir geçiştir. Kapak pipeti temiz tutar ve birlikte verilen temizleme fırçası da temizliği kolaylaştırır. Yaklaşık 6 ay boyunca kullanılabilir.

Uygun Bardak Montajı ve Temizliği

Pek çok bebek ürününde olduğu gibi, özellikle alıştırma bardaklarında da uygun temizlik ve kurutma çok önemlidir. İşte bardaklarınızı güzel ve temiz tutmanıza yardımcı olacak birkaç basit ipucu:

  • Bardaklarınızın kullanımdan sonra çok uzun süre kirli bir şekilde bir köşede beklemesine izin vermeyin. Onları mümkün olan en kısa sürede yıkayın; en azından, bulaşıkları yıkamaya henüz geçmeyecekseniz bardakları yıkayıncaya kadar birkaç kere durulayın.
  • Temizlemeden önce tüm parçaları tamamen sökün. Bu, çoğu bardak için, sadece birkaç parçalık kısa bir iştir.
  • Parçaların tamamen kurumasını bekleyin ve parçalar kuruyana kadar parçaları yeniden monte etmeyin.

Bardaklarınız sıcak, sabunlu suda yıkanabilir. Dr. Brown's biberon fırçası bu gibi temizlikler için oldukça iyi bir yardımcıdır. Tüm parçaları bulaşık makinesine de koyabilirsiniz, sadece üst rafı kullandığınızdan emin olun. Her şeyin doğru şekilde yapıldığından emin olmak için bardak parçalarınızı sterilize eden kaynama işlemlerinden veya mikrodalgalardan kaçınmanız gerektiğini de söyleyelim. Bir kez denedikten sonra, temizlik ve montaj çok kolay gelecektir!

Ya Bebeğim Yudumlama Yapmazsa?

Stresi en aza indirmek için hiç bitmeyen arayışınızda, bardak geçişinizi kolaylaştırmanıza yardımcı olacak birkaç ipucunu sizler için derledik.

  • Dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırın: Hareket gibi başka büyük yaşam olaylarınız olduğunda geçişe başlamaktan kaçının. Her şey bebeğiniz için ne kadar rahat ve tanıdık olursa, şansınız o kadar iyi olur.
  • Yumuşak bir ağızlık deneyin: Yumuşak bir bardak ağızlığı, sert plastikten daha tanıdık gelecektir. Bazı bebekler doğrudan sert plastiğe atlarken, bazılarının önce yumuşak bir geçişe ihtiyacı olabilir.
  • Yardım Eli Uzatın: Bardak ağzı ile bebeğinizin ağzının çatısına dokunmak, emme refleksini uyaracaktır, bu da ona bardak ağzının tıpkı bir biberon emziği gibi olduğunu gösterir.
  • Gerekirse değiştirin: Emzirmeyi başlatmak için bebeğin ağzına sadece bir biberon emziği koymayı deneyin ve ardından geçiş bardağının ağızlığına geçin.
  • Doğru zamanlamayı alın: Erken saatlerde, sabahın erken saatlerinde biberondan bardağa geçmekten kaçının ve bebeklerin daha telaşlı olma eğiliminde olduğu daha sonraki günlerde de bu geçişi denemeyin. Gün ortası beslenme saatlerini kullanın ve ardından yavaş yavaş tüm yemek saatlerine geçin.
  • Sıvıyı değiştirin: Herhangi bir direnç görüyorsanız, süt veya su ile deneyin. Bebeğiniz bardağa daha fazla alıştıkça, içine koyduğunuz her şeyden daha fazla memnun kalacaktır.
  • Çok hızlı pes etmeyin: Bebek hemen bir bardağa alışmazsa bardakları atmayın! Birkaç hafta süre verin ve tekrar deneyin. Çoğu bebek geçişi başarıyla tamamlar.

 

Dr. Brown's bardakları veya diğer Dr. Brown's ürünleri hakkında herhangi bir sorunuz varsa, bize ulaşın. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Dr. Brown's bardaklarını nereden alacağınızı merak ediyorsanız buradan bizi ziyaret edebilirsiniz!

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.