Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Hamile Anne İçin Mutlu Uyku Sırları

Tüm hamilelik hormonlarının artmasıyla annelerin uykuya duydukları ihtiyaç da artarken, gece saatlerinin, yakında doğum yapacak annelere rahatlama sağlayacağını düşünebilirsiniz. Ancak her şey hayal edildiği gibi olmayabiliyor. Araştırmalar, hamileliğin ilk üç aylık döneminde annelerin uyku sürelerindeki artışa rağmen uyku kalitelerinin düştüğünü göstermekte. Annenin büyüyen karnına alışmaya çalışması,  sık sık bebek veya mesanesi tarafından uyandırılması ve annenin hamileliği ilerledikçe rahat edememesi, annenin uyku kalitesinin düşmesinin başlıca nedenlerindendir. Ama merak etmeyin sizler için iyi bir haberimiz var. Hem sizi hem de bebeğinizi daha iyi bir uyku bekliyor!

Hamilelik Boyunca En Rahat Uyku Pozisyonları

Hamileliğinizin ilk üç ayında istediğiniz pozisyonda uyuyabilirsiniz. Bu durum zamanla değişecektir. Karnınızın yaklaşık 15 haftalık olması ve kendini göstermeye, belli etmeye başlaması, yeni uyuma pozisyonlarına alışma zamanınızın geldiğini gösterir. Artık 15 haftalık hamile bir anne olarak yüzüstü ve sırtüstü uyumak yerine yan şekilde yatarak uyumanız sizin için daha faydalı olacaktır. Gelin nedenlerine birlikte bakalım:

Hamileyken Yüzüstü Uyumanın Çıkaracağı Sorunlar

Hamile bir anne olarak bebeğiniz yeterince büyüdüğünde yüzüstü uyumanız ana atar damarlarınıza basınç uygular ve bu basınç kan akışınızın durmasına sebep olabilir. Eğer bir plaj topu üzerinde uyumayı sevmiyorsanız, karnınız belirli bir büyüklüğe ulaştığında zaten bu konuda güçlük çekeceksiniz.

Hamileyken Sırtüstü Uyumanın Yol Açacağı Problemler

Hamile bir anne olarak sırtüstü uyumanız yine benzer sorunlara ve hatta biraz daha fazlasına sebep olabilir. Sırtüstü yatmanız hamile bir anne olduğunuz için tüm ağırlığın belinizin alt kısımlarına ve bağırsaklarınıza yüklenmesine neden olur.Hamileyken sırtüstü uyuma pozisyonu halihazırda çektiğiniz hamilelik sırt ağrılarınızın daha kötü olmasına, sindirim zorluğu çekmenize ve basur ihtimaline yol açabilir. Ve yine, hamileyken sırtüstü uyumanız aort ve alt ana toplardamarınıza (bacaklarınızdan ve ayaklarınızdan kalbinize kan taşıyan ana kan damarları) basınç uygular. Hamile bir anne olarak dolaşım sisteminizde olan bu etkileşim ile kan basıncınız düşebilir,  kan basıncınızın düşmesi bebeğinizin kan akış hızının yavaşlamasına ve bebeğinizin oksijen ve besin seviyesinin düşmesine sebep olur. Kısacası hamileyken sırtüstü uyumanız sizin ve bebeğiniz için tehlike ile sonuçlanabilir.

Hamilelikte Uyku İçin En İyi Çözüm Yan Şekilde Uyumak

Hamilelikte uyku için en sağlıklı pozisyon yan şekilde uyumanızdır. Özellikle hamilelikte sol tarafa yatarak uyumanın yararları daha çoktur. Hamile bir anne olarak sol tarafa dönük yatmanız kan dolaşımınızı en sağlıklı seviyede tutmakla birlikte bebeğinize düzgün bir şekilde kan akışı ve besin maddeleri sağlar. Sol tarafa dönük uyumanız böbreklerinizin fonksiyonlarını arttırıp vücudunuzdaki atıkları daha iyi parçalamanıza ve vücut uzantılarınızın daha az şişmesine yardımcı olur. Daha ne isteyebiliriz ki!

Uyumak İçin Nasıl Yeterince Rahat Olabilirsiniz

Hamile kadınlar için bu süreç bir mücadele gibidir. Özellikle hamilelikte gece mide ekşimesi ile göğüste oluşan yanma hissiyle mücadele en zor olanlardandır. Siz de şanslı annelerden biriyseniz, hamileliğinizde gece mide ekşimesi, uyumak için yeterince rahat olmanızı neredeyse imkansız hale getirir. Kendinize yardım etmek için fazladan bir yastık alıp yan şekilde yatarak başınızı fazladan yastıkla hafifçe destekleyebilirsiniz. Yaptığınız destekle ve yerçekiminin de etkisiyle vücudunuzdaki asidin göğsünüze çıkıp yanma hissi oluşturmasını engeller ve daha rahat uykuya dalabilirsiniz.

Eğer hamile değilseniz, yatağınızda rahatsız olduğunuzda yatış pozisyonunuzu değiştirebilmek, sizler için çok büyük bir artı. Ne yazık ki hamileyken tek bir seçeneğiniz var diyebiliriz. Hamile annelerin sanki yeteri kadar kalça ağrısı yokmuş gibi her gece sol tarafınıza yatmanız kalça ağrısına sebep olabilir. Kalçalarınıza ekstra destek ve kalçalarınızdaki basıncın bir kısmını hafifletmek için sünger bir yatak pedi kullanmayı deneyebilirsiniz. Hamileyken kalçanızda sağlayacağınız rahatlığın yanında sizin için ulaşabilmesi çok uygun ve kullanışlı bir ürün olabilir. Hamilelik süresince uyku öncesi rahatlığınızı arttırmak için de uzandığınızda dizlerinizi kırıp, biraz yukarı çekebilirsiniz. ( kalça kemiğinizin hizasının altında kalsın)

Kafeinden kaçınmak ve yatağa geçmeden birkaç saat önce hiçbir şey içmemek gibi sıradan tavsiyelerin yanı sıra hamileyken düzgün bir uyku istiyorsanız göz atmanızı istediğimiz birkaç ipucunu sizlerle paylaşacağız.

  • Mide ekşimesini önlemek adına yemek sırasında içecek içmek yerine, yemek öğünleri arasında içecek içiniz.
  • Büyük bir öğün yemektense, küçük yemekler şeklinde öğünlerinizi sıklaştırın.
  • Canınızın çekmesi bir yana baharatlı ve yağlı yiyeceklerden uzak durmaya çalışın. Evet hamburger de buna dahil.
  • Yemeğinizi yedikten sonra göğsünüzdeki yanma hissinden kaçınmak için, bir süre dik şekilde oturmaya özen gösterin.
  • Sabah bulantınıza engel olmak adına gece yatmadan önce kraker gibi hafif şeyler atıştırabilirsiniz.
  • Yattığınızda derin şekilde ve sizi sakinleştirecek nefes alma tekniklerini deneyin ve sonra da kaslarınızı rahatlatmak için gevşetme hareketleri uygulayın.
  • Bir uyku programınız olsun ve mümkün olduğunca bu programdan şaşmamaya çalışın.
  • Hamileyken vücudunuzdaki yüksek sıcaklığa uyum sağlamak için, odanızı normalden daha serin tutun.
  • Ilık süt içerek kendinizi şımartın.
  • Eğer yapabilirseniz her gün mutlaka öğle uykusuna yatmayı deneyin. Çalışıyorsanız da izin günlerinizde kesinlikle ihmal etmeyin.
Bebeğiniz doğmadan önce güzel bir gece uykusunun anneler için ne kadar önemli olduğunu zaten söylemeye gerek yok. Önemli olduğu kadar sağlığınız için de bir o kadar gerekli. Mutlu bir uyku çekmeyi siz ve bebeğiniz için bir öncelik haline getirirseniz karşınıza çıkabilecek her şeye hazır olacağınıza emin olabilirsiniz. Dreamgenii hamile yastığı hakkında sorularınız ve daha fazla bilgi almak için, bizimle iletişime geçin!

 

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.