Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Fırına Gerek Kalmadan Yapılabilecek Sağlıklı Bir Atıştırmalık

Sağlıklı ve içine koyduğunuz tüm malzemelerin kontrolü kendi elinizde bulunan bir tatlı yapmak sizce mümkün müdür? Tabii ki mümkün. Peki böylesi bir şeyin kolay olduğunu söyleyebilir misiniz? Aslına bakarsanız evet oldukça kolay ve havalı. Bu fırına gerek kalmadan yapılabilecek atıştırmalıklar, küçük çocuklar için oldukça sağlıklı atıştırmalıklardır ve buzdolabında günlerce bozulmadan bekleyebilir. Üstelik şeftali, yulaf, muz ve badem yağı gibi besleyici malzemelerle yapılan bu tatlı atıştırmalıktan dolayı kendinizi kötü hissetmeyeceksiniz. Fırına gerek kalmadan yapılabilecek bu atıştırmalık basit, hızlı ve özelleştirilebilirdir; kuru şeftalileri kızılcık veya kuru üzüm gibi başka bir kuru meyve ile değiştirebilirsiniz. Bu tarifi tamamlamak için ihtiyacınız olan tek şey bir kase, mutfak robotu ve saklama kabından ibarettir. Fırına gerek kalmadan yapılabilecek atıştırmalıklar tam da budur: pişirme süresi size kalır ve zamanınızdan çalmaz. Hareket halindeyken yemesi için küçük çocuğunuzun atıştırmalık bardağına kolayca sığdırabileceğiniz harika bir alternatif olan bu atıştırmalıklar kesinlikle bir koruyucu besindir.

Tarif ve Hızlı Adımlar

Hazırlık Süresi: 20 dakika

Pişirme Süresi: Yok! (yalnızca buzdolabında soğuması için 45 dakika gerekir)

Porsiyon: 16 Porsiyon

 

İçindekiler:

1 su bardağı kuru şeftali (doğranmış)

1/3 su bardağı çekirdeksiz meyveler (doğranmış)

1/2 su bardağı yulaf

2 yemek kaşığı badem yağı (tuzsuz)

1 muz (ezilmiş)

 

Talimatlar:

  • Hurmaları ve kuru şeftalileri mutfak robotuna alın ve ince ince doğrayın.
  • Küçük bir kapta muzu ezin ve mutfak robotuna ekleyin.
  • Yulaf ezmesini ve badem yağını ekleyin.
  • Tüm malzemeleri cıvık bir kıvam alana kadar karıştırın ve hamur haline getirin.
  • Hamuru mutfak robotundan çıkarın ve bir kaseye koyun.
  • Temiz ellerle, ellerinizi kullanarak her birini bir ısırıklık olacak büyüklükte toplar halinde yuvarlayın ve bir saklama kabına koyun.
  • 45 dakika soğutun ve servis yapın.

 

Nasıl Saklanır:

5 güne kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.

 

Adım Adım Talimatlar:

Bütün hurmaların çekirdeklerini mutfak robotuna koymadan önce tek tek çıkarmanız gerekir. Hurmaları robottan geçirdikten sonra şeftalileri de robotun içerisine atın ve robotunuzu en son hızda olacak şekilde kullanarak meyvelerin iyice püre haline gelmesini sağlayın. Bir çatal ve kase alarak, muzu kasenin içerisinde çatal yardımı ile iyice ezin ve bunları da yine robotun içerisine ekleyin. Yulaf ve badem ezmesini de aynı şekilde robota ekleyerek yeniden son hızda robotunuzu çalıştırın ve püre kıvamını elde edin.

Mutfak robotunuzun elverdiği kadarıyla tüm meyveleri karıştırmasına izin verin, robotun içerisine eklediğiniz tüm besinler hamur gibi bir top haline gelmeye başladığında, artık bu yeni püreyi robottan çıkartmak isteyebilirsiniz. Bu noktada, tüm malzemelerin ne kadar iyi karıştığına bağlı olarak, elinize almanız gerekebilir. Kelimenin tam anlamıyla tamamının birleştiğini görmelisiniz. Her şey iyice homojen bir şekilde yayılana kadar tüm malzemeleri birlikte karıştırmak için bu noktada ellerinizi kullanabilirsiniz. Bunu yapma ihtiyacınız büyük olasılıkla mutfak robotunuzun kalitesine ve boyutuna bağlı olarak değişiklik gösterecektir.

Pürenin yapışkan kıvamı sebebiyle ellerinizi yıkayabilirsiniz ve tüm karışımı bu noktadan itibaren saklama kabınızı alabilirsiniz. Temiz ellerinizi kullanarak golf topu büyüklüğünde bir hamur parçası alın ve minik bir top haline getirin ardından saklama kabının içine koyun. Büyük hamur topu tamamen bir grup küçük hamur topuna dönüşene kadar bu işlemi yapmaya devam edin. Saklama kabının kapağını kabın üzerine koyun ve saklama kabının buzdolabına yerleştirin. 45 dakika içerisinde dilerseniz gün içerisinde dilerseniz gelecek günler içinde tüketmek için hazır bir halde olacak olan tatlı atıştırmalığınız sizi bekliyor olacak. Şimdiden size ve ailenize ancak özellikle de küçük çocuğunuza afiyet olsun!

 

Bu ve bunun gibi sizler için yararlı olduğunu düşündüğünüz diğer yazılarımıza ulaşmak için bloglarımızı inceleyebilir, küçük çocuğunuzun ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz ürünlerimiz için web sitemize göz atabilir ve sormak istediğiniz sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.