Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Emzirme ve Sağma Konusunda Eşlerin Birbirine Yardımcı Olabilmesi İçin 10 Yöntem

Emzirme ve sağma hem fiziksel hem de zihinsel olarak zahmetlidir. Bebeğiniz için bir beslenme kaynağı olmak, beyin ve vücut üzerinde vergilendirme yapmak anlamına gelebilir. Artı olarak emziren veya sağan bir ebeveyn olarak, genellikle bu iş ile birlikte geri kalan işlerinizi aynı anda yapabilmeniz oldukça güç bir hale gelir. Yeni bir bebekle, öz bakımınızın bebeğinizin beslenme saatleri arasına sığdırılması oldukça zor olabilir. İşte bu sebeplerle sizler için emzirmeyen veya sağma yapmayan eşin size yardımcı olabileceği 10 yöntemi derledik.

Cesaret Verici Sözler Söylemek

Bu dönemde biraz teşvik, pozitiflik ve takdir cümleleri duymak ebeveynlerin bu süreçte uzun bir yol kat etmesini sağlar. Çoğu zaman, emziren veya sağma işlemini yapan ebeveyn, çocuğunun beslenmesi ile alakalı işlerin çoğunu kendisinin yaptığını hisseder. Esasen de bu gerçekten büyük bir iştir ve bu yüzden de çoğu zaman bunu tek başına yapan ebeveyn kendini yalnız hissedebilir. Partnerinize onunla ne kadar gurur duyduğunuzu, onun ne kadar harika bir iş çıkardığını ve onu fazlasıyla desteklediğinizi hatırlatmak onun çabalarına değer verdiğinizi ve onun yanında olduğunuzu bilmesini sağlar.

Yemek Hazırlamak ve Sunmak

Emzirme veya pompalama genellikle uzun zaman alan işlemlerdir. Hatta bu sebeple günlerinizi düşündüğünüzde çoğu zaman tüm gün bebeğinizin karnını doyuruyormuşsunuz gibi bir algıya kapılabilirsiniz. İşte bu yüzden kendi öğünlerinizi yanlışlıkla atladığınız zamanlar bile olabilir. Bu yoğun ve stresli dönemde emzirme veya pompalama işlemini yapmayan partner, bebeğiniz yemeğini bitirdiğinde sıcak ve hazır olması için partnerine güzel bir yemek hazırlayabilir.

Su Şişesinin Dolu Olduğundan Emin Olmak

Anne sütünün neredeyse %90'ı sudan ibarettir. Hidrasyon çok önemlidir ve emziren veya pompalayan bir ebeveyn olarak günlük olarak içmeniz gereken su miktarını unutmak büyük bir olasılıktır. Bu yüzden bu süreçte ekstra büyük, yalıtımlı ve pipetli bir su şişesi, eşinizin işini çok kolaylaştıracaktır.

Pompa Parçalarının Ve Emzirme Ürünlerinin Yıkanması, Kurutulması ve Yeniden Birleştirilmesi

Bu dönemde emzirme veya sağma yeterince yorucu değilmiş gibi, temizlenmesi gereken parçalar, biberonlar ve aksesuarlar da buna eklenince ortaya büyük miktarlarda bulaşık çıkabilir. Emzirmeyen veya sağmayan partner olarak sizler bu görevi üstlenmeyi kendi sorumluluğunuz haline getirin. Bulaşık makinesini veya buharlı sterilizatörü kullanarak bulaşık yıkamaya ayırdığınız zamanı kısaltabilirsiniz. Ayrıca parçaları kuruduktan sonra birleştirmek de eşinize büyük bir yardımdır.

Bebek Bezi Görevinde Olmak

Bebeğinizin bezini değiştirmek, bakım yükünün bir kısmını partnerinizin omuzlarından almanın harika bir yolu olabilir.

Besleme Görevini Devralmak

Uyku ruh sağlığında çok büyük bir faktördür. Her gün aynı saatte, günde bir defa bebeğinizi beslemeyi kendinize görev edinin. Örneğin, sabahın erken saatlerinde veya gecenin ortasında bebeğinizi siz besleyin ve emziren partnerinizin uyumasına imkan tanıyın. Bebeği eşinizin uyuduğu odadan farklı bir odada beslemeyi unutmayın, böylece partneriniz gerçekten dinlenebilir. Eşiniz pompalama işlemi yapıyorsa, zamanı daha efektif kullanmak için partneriniz süt pompalarken çocuğunuzu beslemeyi siz görev edinin. Bu beslemenin mutlaka anne sütü olması gerekmez formül mama da kullanabilirsiniz.

Aileniz İçin İşe Yarayan Yöntemleri Destekleyin

Emzirmenin veya pompalamanın eşinize veya ailenize zarar verdiğini fark ederseniz, eşinizle açık ve dürüst bir şekilde iletişim kurun. Emzirme konusunda ailelerin çok farklı görüşleri olabilir ve eğer buna formül mama kullanma veya tamamen sütten kesme dahilse partnerinizle birlikte karar vermeye özen gösterin. Unutmayın ki emzirme ya hep ya hiç olmak zorunda olan bir şey değildir.

Emzirme Konusunda Uzman Birisine Ulaşın

Profesyonel bir uzmana danışmak ve emzirme konusunda yardım istemek dünyalar kadar fark yaratabilir. Ve bir hatırlatma, yardım istemek veya formül kullanmak başarısız olduğunuz anlamına gelmez. Sorunları erkenden düzeltmek ve ele almak, deneyiminizi daha da güzelleştirebilir.

Eşinizle Konuşun, Çünkü Hormanları Onu Muhtemelen Zaten Zorluyor

Emzirme veya pompalama hormonaldir ama aynı zamanda hem fiziksel hem de zihinsel olarak yorucudur. Toplum uzun zaman önce, ne yazık ki bebekler yalnızca anne sütüyle beslenmeli yönünde bir baskı yarattı ve ancak aslında bu söylenti birçok aile için gerçekçi bir durum değil.  Üstelik hem partnerin kendi üzerinde yaptığı hem de toplumun yarattığı baskı, partnerinizin anne sütüne devam etmesi için de bir baskı oluşturabilir ve aksi durumlarda suçluluk duymasına neden olabilir. Ona bu süreçte en önemli kişinin kendisi olduğunu ve sağlığı için doğru adımı atmanın normal olduğunu ara ara hatırlatmayı unutmayın.

Yapılacaklar Listenizi Kısaltın

Ebeveynlerin kafasında sürekli bir “Yapılacaklar” listesi var. Proaktif olmaya çalışın. Söz konusu bulaşıkları yıkamak veya köpeği gezdirmek kadar basit görevler olsa bile neyin daha öncelikli olduğunu kendinize sorun ve ona göre hareket edin. Özellikle ilk aylarda mağazaya gitme sürecinizi kısaltabilir ve online alışverişler yapabilirsiniz. Unutmayın, tüm bunlar eşinizin daha az stresli hissetmesini sağlar ve bir aile olarak birlikte geçirdiğiniz zamanı arttırmanın verimli bir yoludur.

 

Sizlere yardımcı olduğunu düşünüyorsanız bu ve benzeri diğer yazılarımıza ulaşmak için web sitemizi ziyaret ederek bloglarımızın tamamına ulaşabilirsiniz. Sormak istediğiniz sorular için bizimle iletişime geçebilir ve bebeğinizin sağlıklı materyaller kullanması için de tüm ürünlerimize göz atabilirsiniz.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.