Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

Yıl Sonu Fırsatları Başladı Tüm Ürünlerde Sepette %20 İndirimi Keşfedin! Hemen Keşfet

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Emzirilen Bebekler İçin Biberonla Beslemede 6 İpucu

Yeni doğanları ve bebekleri beslemek söz konusu olduğunda, bazen emziren anneler, beslenmenin tek yolu olmaktan fazlasıyla yoruldukları için bir molaya ihtiyaç duyarlar. İşte bu yüzden bu yükü hafifletmek oldukça önemlidir. Siz ve eşiniz buna hazırsanız, emzirilen bebeğinize bazen biberonu vermemeniz için de hiçbir neden yoktur. Üstelik bu, diğer ebeveynin küçük bebeğinizle bağ kurması ve bu minik insanı yetiştirme konusunda güven kazanması için de harika bir yoldur.

Emzirilen bebeklerin beslenme süresinden en iyi şekilde yararlanmaları için bazı hızlı biberonla besleme ipuçları ve püf noktaları bulunmaktadır. İşte bu ipuçları ve püf noktaları!

  1. Emzirilen Bebekleri Biberonla Besleme

Biberonla beslemeye karar vermiş olabilirsiniz. Ancak anne emzirmeyi planlıyorsa, biberonla beslemeye başlamak için biraz beklemek isteyebilirsiniz. Anne sütü sağlandıktan sonra, bebeğiniz çok daha iyi emer.

Gördüğünüz diğer ebeveynler bebeklerini herhangi bir yerde biberonla beslemeye başlayabilir. Ancak genellikle, yaklaşık 4 ila 6 hafta arası bu aşamaya geçmek için en iyi başlangıç ​​noktasıdır.

Hatırlanması gereken önemli bir diğer ipucu ise, annenin süt akışının tipik olarak herhangi bir standart biberon emziği akışından daha yavaş olmasıdır. Biberon emzikleri, çok yavaş akıştan hızlı akışa kadar farklı akış seviyelerinde bulunur. Bu nedenle, ilk başta Dr.Brown's Preemie Nipple gibi çok yavaş akışlı biberon emzikleri kullandığınızdan emin olun. Yavaş akışlı biberon emziğinin akışının bebeğinizi bunaltması daha az olasıdır. Preemie Nipel ayrıca bebeğinizin biberonun daha hızlı akışını tercih etmesini önlemeye yardımcı olabilir, böylece emzirme sorunsuz devam eder.

  1. Biberon Nasıl Hazırlanır?

Anne Sütü Hazırlanışı:

Dondurulmuş anne sütü gece boyunca buzdolabında bekletilerek veya süt poşetini akan ılık suyun altına koyarak çözülebilir. Sütü biberona koymadan önce hem biberonu hem de ellerinizi hızlıca yıkayarak temiz olduğundan emin olun.

Formül Hazırlama:

İster özel olarak ister tamamlayıcı olarak kullanın, her bir biberondan en iyi şekilde yararlanmanın birkaç püf noktası vardır.

  • Karıştırmadan önce biberonu, parçaları ve ellerinizi yıkayın.
  • Karıştırma yönergeleri için formül üreticisinin talimatlarını izleyin, ancak çok fazla formül tozu, bebek için mide rahatsızlığına neden olabileceğinden, tam olarak ne kadar toz koyduğunuzu ölçtüğünüzden emin olun.
  • Biberon emziğinin meme ucuna yapışabilecek topaklar olmadığından emin olarak iyice karıştırın.
  • Formülün oda sıcaklığında iki saat, buzdolabında ise 24 saat bozulmadan kaldığını ve saklanabildiğini unutmayın.

Formülü karıştırmanın birkaç yolu vardır. Dr. Brown's biberonlarını kullanıyorsanız, havayı en aza indirmeye yardımcı olmak için formülü hafifçe karıştırmanızı öneririz. Sallama yöntemini kullanmak istiyorsanız, sallamadan önce parçaları çıkarın ve seyahat kapağını kullanın. Böylelikle biberon içerisindeki sıvı taşma veya sızıntı yapmaz.

Biberon Nasıl Isıtılır:

Bebeği buzdolabından bir biberon alarak beslenmeye hemen hazır olan şanslı birkaç ebeveynden biri olabilirsiniz. Ancak birçok bebek için biberonun ısıtılması şarttır. Bunu yapmanın çok çeşitli yolları elbette mevcut ancak mikrodalgaya koymak bunlardan birisi asla değildir. Biberon ısıtma teknikleri hakkında daha fazla ve detaylı bilgi edinebilirsiniz, ancak biz yine de sizin için şu üç ana teknik hakkında bilgi vermek istiyoruz:

  1. Ocağa bir tencereye su koyun ve suyu kaynatmadan, ılık bırakın. Bu ısıtma işlemleri arasındaki en uzun süreye sahip olan yoldur, ancak neredeyse hiçbir maliyeti yoktur.
  2. Musluğun altında. Biberonu ılık ya da sıcak akan suyun altında tutun ve döndürerek ısınmasını bekleyin.
  3. Biberon ısıtıcısı kullanın. Açık ara farkla tüm seçenekler arasında en hızlı çözüm olan biberon ısıtıcıları, sütü ideal vücut sıcaklığına ulaştırır.

Sıcak noktaların önlenmesine yardımcı olmak için biberonu biraz döndürdüğünüzden emin olun. Ayrıca, bebeğinize biberonu vermeden önce çok sıcak olmadığından emin olmak için bileğinize birkaç damla damlatın ve sıcaklığını ölçerek bebeğinizi yakmayacağından emin olun.

  1. Bebeğinizi Biberonla Nasıl Beslersiniz?

Bebeğinizi biberonla beslemek için farklı teknikler ve pozisyonlar hakkında tek başına bir makale yazabiliriz. Ki öyle de yaptık :). Bloglarımızdan bu makaleye göz atabilirsiniz. Ancak bu yazıda tüm pozisyonlar içerisindeki en popülerler olana odaklanacağız.

En Popüler Biberonla Besleme Tekniği: Tempolu Besleme

Tempolu besleme, tıpkı emzirme sırasında olduğu gibi bebeğin daha yavaş yemesine ve süt için daha çok çabalamasına yardımcı olur.

Nasıl çalışır: Bebeğiniz daha dik oturur ve biberonla bebeğinizin dudaklarını gıdıklarsınız. Bebek hareketlenme ipuçlarını verdiğinde, meme ucunu bebeğin ağzına yerleştirir ve biberonu yatay olarak tutarsınız. Sütün biberonun meme ucuna ulaşmasını bile bekleyebilirsiniz, böylece emzirme sırasındaki boşalma sürecini taklit etmiş olursunuz. Daha sonra, her 20 veya 30 saniyede bir, süt akışını durdurmak için meme ucunu bebeğin ağzının üst kısmına doğru eğerek süreci bu döngü içerisinde devam ettirebilirsiniz.

En Popüler Biberonla Besleme Pozisyonu: Beşik Tutma

Beşik tutuşu veya futbol tutuşu, daha geleneksel pozisyonlardan biridir. Kulak enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olur, ipuçlarını okumak için bebeğin yüzünü daha iyi görmenizi sağlar ve çok sayıda göz teması mümkün olduğundan bağlanma süresi için harika bir seçenek olmuş olur.

Nasıl çalışır: Bebeğin kafasını kolunuzun iç kısmına yerleştirin ve elinizi poposuna sarın. Ardından, dirseğinizi, bebeğin başı vücudundan daha yüksek olacak şekilde hafif bir açıda kaldırın. Kolunuz yorulduğunda taraf değiştirebilirsiniz çünkü fazlasıyla yorulacaksınız.

  1. Biberon Emziğine Karar Vermek

Biberonla beslemenin en zor yönlerinden biri, bebeğinizin biberon emziğinin doğru olduğundan emin olmaktır. Bu, bebeğinizin hangi biberon emziğini daha iyi emdiğini görmek için farklı biberonları denemeniz anlamına gelebilir. Örneğin, meme ucu uzun ve tabanı daha yavaş bir emme isteyen bebekler için doğru boyutta olduğundan, bazı bebekler Dr. Brown's biberonları arasından Options+ Dar Ağızlı Biberonu sever. Bazı bebekler ise, aynı zamanda emziren küçükler için daha memeye benzer bir şekle sahip olan Options+ Geniş Ağızlı Biberonu tercih eder.

İyi bir kavrama, bebeğin dilinin meme ucunun üstünde değil altında olduğu ve dudaklarının meme ucunun üzerinde değil, meme ucunun tabanı çevresinde güvenli bir şekilde kapatıldığı anlamına gelir. Bebeğe meme ucunu almak, meme ucunu formüle veya anne sütüne batırmak ve onları meşgul etmek için dudaklarını gıdıklamak gibi biraz yaratıcılık gerektirebilir.

  1. Biberonla Besleme Sırasında Bağ Kurmak

Bebeğini biberonla beslemek isteyenler için en iyi bölüme geldik. Biberonla besleme zamanı aynı zamanda bağlanma zamanı fırsatıdır. Bu, küçük çocuğunuzla, birbirinizi tanıma zamanınız. Beslenme sırasında dikkati dağılmayan bebekler maalesef sürekli karşılaştığımız bir durum değildir. Ancak ikinizin birlikte oturmak için böyle bir ana sahip olmanız gerçekten değerlidir ve ilişkinizi sağlamlaştırmanın uzun bir yoludur.

Beslemeden önce bir adım daha ileri gitmeyi ve bebeğinizin gömleklerini çıkarmayı düşünün. Bu ten tene temasın bebek için birçok yararı bulunur; kalp atış hızını dengeler, onları ısıtmaya yardımcı olur ve her iki vücutta da tonlarca iyi hissettiren kimyasalı serbest bırakır. Zamanla, bebeğinizin tüm yüzlerini, ağlamalarını ve ne anlama geldiklerini öğreneceksiniz. İhtiyaçları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanız size yardımcı olacak ve bir ebeveyn olarak kendinizi cesaretlendirmenizi sağlayacaktır.

  1. Biberonla Beslemeden Sonra Gazını Çıkartmak

Dr. Brown's gibi bir biberon kullandığınızda, bebeğinizin gazını sık sık çıkarmanız gerekmediğini görebilirsiniz. Bununla birlikte, bebeğin sindirim sisteminin gelişmesi biraz daha uzun sürdüğü için daha önceki haftalarda gazını çıkartmanız gerekebilir. Her 2-3 saatte bir ve her beslenmeden sonra bebeği gaz çıkartmaya teşvik etmek başlamak için iyi bir yerdir.

Bebeğin gazını çıkarmanın yaşlarına ve kişisel tercihlerine bağlı olarak birçok farklı yolu vardır. Bu konu hakkında konuşulacak çok şey var, ki bunu gaz çıkartma teknikleri hakkındaki bu derinlemesine makalede yapıyoruz. Yine de, güvenilir omuz üstü tekniği her ebeveyn için harika bir başlangıçtır.

Omuz Üstünden Gaz Çıkartmak: Basitçe söylemek gerekirse bu teknik, bebeğinizi nazikçe omzunuzun üzerine yerleştirip sıkışan havayı dışarı atmak için sırtını okşamak veya ovuşturmaktan ibarettir. Bu tekniği uygularken bebeğinizi biraz daha yükseğe getirin, böylece karnı omzunuza daha yakın durur ve yardımcı olması için biraz ekstra yastıklı basınç katmanı eklemiş olursunuz.

Biberonla Beslendikten Sonra Bebeğin Gazı Ne Kadar Sürede Çıkarılır: Bebeğiniz bunu denedikten sonra bir dakika içinde bebeğinizi gevşetmezse, muhtemelen ek yardıma ihtiyacı vardır. Yine de bazen havanın midenin üst kısmına ulaşması biraz zaman alabilir. Bu yüzden bebeğinizin tamamen başarısız olduğunu da düşünmeyin. Tüm bunlara rağmen bebeğiniz suratını ekşitiyor veya kötü bir ifade ile bakıyor olursa, ona yardım etmek için bir kez daha yardım elinizi uzatabilirsiniz.

 

Biberonla beslenen bebekler hakkında öğrenilecek çok şey var, ancak aynısı herhangi bir yeni ebeveyn için de söylenebilir. Bu dönemde yapabileceğiniz en iyi şey yavaşlamak ve dikkatli olmaktır. Sizin ve küçük bebeğinizin birbirinizden birçok şey öğreneceğini unutmayın. Bebeğiniz siz farkına varmadan büyüyecek, bu yüzden mümkünken biberonla beslemenin tadını çıkarın hatta gecenin ortasında bile bunu yapın :). Dr. Brown's biberonları veya bebek ürünleriyle ilgili herhangi bir sorunuz için web sitemizi ziyaret edebilir ve bizimle iletişime geçebilirsiniz!

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.