Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Emziren Annelerin Süt Sağmaya Geçişini Kolaylaştıracak İpuçları

Bebeğinizi emziren bir anneyseniz ve göğüs pompası kullanmaya başlamak istiyorsanız, göğüs pompası kullanmaya ne zaman başlayacağınızı nereden ve nasıl bileceğinizi veya göğüs pompasının nasıl kullanılması gerektiğini biliyor musunuz? Birçok anne emzirmeden süt sağmaya geçerken kafasında onlarca soru bulundurur ve tüm bu sorulara birçok farklı kişiden birçok farklı cevap bulabilir. Ancak işin aslı, gerçekten içinizin rahatlamasınız istiyorsanız ve tüm bu süreci olabilecek en doğru şekilde ilerletmek istiyorsanız bunun için çocuk doktorunuza danışmalısınız. Çoğu anne bunu duyduğu zaman bir hüsrana uğrayabilir. Çünkü ne yazık ki her annenin boş vakti aynı değildir. İşte bu yüzden biz Dr.Brown’s olarak sizlere uzman doktorumuzdan aldığımız süt sağma ile ilgili her türlü bilgiyi bu blogda derledik. Süt sağma işlemini neden yapmanız gerektiği ve daha birçok sorunun cevabını bulacağınız bu blogdaki her türlü bilgiyi kendi yaşantınıza uygun şekilde dönüştürmek sizin elinizde olduğu gibi unutmayın ki hiçbir anne-bebek ilişkisi de birbirinin aynı olmak zorunda değildir. Bu sebeple kendi benzersiz yolculuğunuzda nasıl ilerlemek istediğinizi bu yazıyı göz önünde bulundurarak en başından planlayabilirsiniz.

Burada kritik nokta bebeğiniz doğmadan önce hangi göğüs pompasını kullanacağınızı belirlemenizdir. Tüm göğüs pompası malzemelerinizi önceden hazır bulundurmak, ihtiyaç duyduğunuz veya istediğiniz anda pompalamaya başlayabilmeniz için çok önemli olacaktır. Çünkü göğüs pompasını kullanmaya başlamak beklediğinizden daha erken zamanda gerçekleşebilir.

Emzirme rutininize süt pompalamayı ne zaman ve neden dahil etmek isteyebileceğiniz konusunda size rehberlik edecek bazı örneklerimiz ise yazımız içerisinde yer almaktadır. Keyifli okumalar dileriz :)

Göğüs Pompasını Ne Zaman ve Neden Kullanmaya Başlamalısınız?

  • Örnek A: Doğum sonrası hastane ziyaretiniz sırasında bebeğiniz sizden ayrılırsa (örneğin, bebeğin YDBÜ'ye (yeni doğan bakım ünitesi) gitmesi gerekiyorsa), hemşirenizden hastane düzeyinde bir göğüs pompası istemeniz gerekebilir. Böylece hemen pompalamaya başlayabilirsiniz. Bu, bebeğiniz doğrudan göğüslerinizden beslenmese bile vücudunuza sütünüzün gelmesine yardımcı olacak bir uyarı verecektir.

 

  • Örnek B: Bazen bebekler emmede zorluk çeker veya kilo almaya yardımcı olmak için ekstra takviyeye ihtiyaç duyarlar. Böyle bir durumda göğüs pompanızı kullanmaya başlamanın tam zamanıdır. Bebeğiniz doğrudan göğsünüzden besleniyormuş gibi tedarikini sürdürmek için bebeğinize her beslenmek istediğinde süt pompalamak isteyeceksiniz.

 

  • Örnek C: Emzirme iyi gidiyorsa ama siz eşinizin veya bir aile üyenizin bebeği beslemesini istiyorsanız ne yapabilir veya nasıl bir çözüm bulabilirsiniz? Elbette ki süt sağma yöntemi ile. Bu durumu yalnızca kendi çıkarınız gibi düşünmeyin. Partneriniz de bebeğinize biberon vermeyi öğrenmek ve rahat etmek istiyor olabilir. Ancak yine de bu durumun en önemli faydasının siz işe dönmeden önce “süt zulanızı” oluşturmanıza yardımcı olacak olması olduğunu söyleyelim. Sadece anne sütüyle beslenen bir bebeğe ilk kez biberon vermenin en iyi zamanı 3 ila 6 hafta arasıdır. Bu onlara emzirme konusunda ustalaşmaları için zaman tanır, aynı zamanda bebeğinizden uzakta olduğunuzda veya işe geri döndüğünüzde bebeğinizin biberonla pratik yapmaya başlaması için de ona iyi bir zaman tanır.

Elbette bu üç örnek, emziren kişilerin göğüs pompası kullanmasının sayısız nedenini açıklayamıyor. Bazıları en başından itibaren göğüs pompalarını tercih ediyor, bu da göğüs pompasını bebeklerini beslemek için özel bir yöntem haline getirmiş oluyor. Bazı ebeveynlerin de ilk başta kavraması iyi olan ancak süreç içerisinde kavramada zorluk çeken bebekleri vardır. Burada kritik nokta, ne zaman başlarsanız başlayın, bebeğinizi beslemek için pompalamanın oldukça değerli bir seçenek olduğunu unutmamanızdır.

Anne Sütü Sağmaya Nasıl Başlanır?

İlk olarak, bir bebeğe biberon verildiğinde, anne sütünün azalmasını önlemek adına o beslemeyi değiştirmek için pompalamanız gerektiğini sakın unutmayın. Süt üretimi tamamen arz ve taleple ilgilidir. Genel olarak vücudunuzdan, pompadan veya bebeğin emmesinden ne kadar fazlasını talep ederseniz, vücudunuz da o kadar fazla süt üretecektir. Bu nedenle, tedarikinizi sürdürmek için her biberonu bir pompalama seansıyla eşleştirmek için elinizden geleni yapın.

Süt sağmakta zorlanıyorsanız, doktorunuzla veya bir emzirme danışmanıyla iletişime geçin. Bu kişiler sizin özel durumunuzu değerlendirebilir ve hatta anne sütü çıkışınızı optimize etmeye yardımcı olmak için göğüs pompanızda doğru boyuttaki flanşı kullandığınızdan emin olmanıza yardımcı olacak bir flanş bağlantısı bile ayarlayabilirler. Bu sebeple yardım istemekten çekinmeyin ve gerekli gördüğünüz noktada muhakkak yardıma başvurun.

Çoğu doktorun ortak fikrine göre, emzirme yolculuğunuz sırasında pompalama durumu ve biberonlar eş zamanlı olarak kullanılır. Bir ebeveynin doktoru veya emzirme danışanı ile olan ilişkisi, özellikle emzirme yolculuklarında yargılamadan saf güvene dayalı olmalıdır. Hangi pompaları ve biberonları önerdikleri gibi mevcut tüm besleme araçlarını kullanmaya başlamanın nasıl, neden ve ne zaman sizin için en iyi olabileceği konusunda size rehberlik etmeleri gerekir. Doktorunuz veya emzirme danışmanınız ile rahat etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Hem hastane ortamında hem de özel muayenehanedeki deneyimlere göre, hamileyken emzirmeyi öğrenme konusunda proaktif olan hastaların beslenme hedeflerine daha başarılı bir şekilde ulaşabildikleri görülmüştür. Hiçbir zorluğun olmadığı bir emzirme yolculuğu, kuraldan ziyade bir istisnadır. Göğüs pompaları ve biberonları içersin veya içermesin, zorluklar ortaya çıktığında doktorunuza başvurabilmek sizin en büyük varlığınız olacaktır.

Bu ve bunun gibi yazıların siz ve küçük aileniz için yararlı olduğunu düşünüyor ve daha fazla yazıya ulaşmak istiyorsanız bloglarımıza göz atabilirsiniz. Bebeğiniz için ihtiyaç duyduğunuz tüm araç gereçleri web sitemizi ziyaret ederek tüm ürünler kısmından bulabilir ve dilediğiniz zaman 7/24 bizimle iletişime geçebilirsiniz. Güzel günlerde görüşmek dileğiyle.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.