Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

Biberon ve Biberon Emziklerinde Sepette %20 İndirim Başladı! Hemen Keşfet

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Bebeğinizin Dağınıklığıyla Nasıl Mücadele Edebilirsiniz?

Bir bebeği hayatınıza dahil etmek elbette ki çok sevindirici ve heyecanlı bir olaydır ancak bu durum beraberinde birçok temizlik işi de getirecektir. Bu süreçte bebeğinizin midesinin henüz besinleri tam anlamı ile kabul edememesi sebebiyle sıklıkla karşılaşacağınız kusmuklar, yine bebeğiniz bir yetişkin gibi hareket edemeyeceği için ortaya saçılan yemekler ve elbette hiç ummadığınız anlarda karşılaşacağınız beklenmedik bebek bezi yırtılmaları gibi durumlar hayatınızda sıradan olaylar arasında yer almaya başlayacaktır. Eskiden hiç alışık olmadığınız bu durumlardan bir veya birkaçı ile artık her gün hatta her saat karşılaşabilirsiniz. Ve bazen sanki hiç bitmeyen bir mücadele içindeymiş gibi hissedebilirsiniz…

Bu kılavuzda, bebek sahibi olmanın beraberinde getirdiği kargaşalar ve bu kargaşaları yönetmenin ve hatta kabul etmenin bazı değerli ipuçlarını ve stratejilerini paylaşacağız. Keyifli okumalar 😊!

Yemek Zamanı Karmaşasını Nasıl Yönetebilirsiniz?

Yemek zamanı kargaşası, ebeveynler için kaçınılmaz bir durumdur. Eğer bebeğinizi emziriyor, biberonla besliyor veya artık bebeklik dönemini atlatmışsanız, beslenme zamanı her zaman dağınıklığı beraberinde getirir. Bu konuda temizliği mümkün olduğunca kolay hale getirmek için bazı önemli eşyalara sahip olmanız çok önemlidir:

  • Bebeğinizi beslerken yaşanabilecek sızıntıların veya kusmaların bebeğinizin kıyafetlerine bulaşmaması için besleme saatlerinde kullanabileceğiniz bez önlükleri hazırda bulundurabilirsiniz.
  • Bebeğiniz katı gıdalara geçiş yaptığında, kolayca temizlik yapabilmek için çıkarılabilir tepsisi olan kaliteli bir mama sandalyesi alabilirsiniz.
  • Çamaşır dağınıklığını en aza indirmek için yıkanabilir, su geçirmez önlüklerden birden fazla satın alarak evinizde stoklayabilirsiniz.
  • Mama sandalyesinin altına düşen yiyecekleri daha kolay temizleyebilmek için su geçirmez bir mat temin ederek hemen sandalyenin altına yerleştirebilirsiniz.
  • Bebeğiniz masada yemek yemeye başladığında, yiyecek dökülmelerini hızlıca temizlemek için silinebilir masa örtüleri kullanabilirsiniz.
  • Yemeklerden sonra, bebeklerin hassas cildi için özel olarak tasarlanmış burun ve yüz mendilleri kullanarak bebeğinizin yüzünü nazikçe ve kolaylıkla temizleyebilirsiniz.
  • Kokusuz ve sert kimyasallar içermeyen ancak kirli biberonlar ve tabaklar için yeterince etkili olan bebek dostu bir bulaşık deterjanı edinerek öğünlerden sonra devasa bulaşık yükleri ile uğraşmak yerine kolaylıkla bulaşıklarınızı yıkayabilirsiniz.

Bebek Bezi Yırtılmaları ve Patlamalarıyla Nasıl Başa Çıkabilirsiniz?

Bebek bezi yırtılmaları veya patlamaları gerçekten korkutucu olabilir ama bu durumu biraz daha yönetilebilir hale getirecek yollar da bulunuyor. Evinizin sabit bir köşesinde bebek bezleri, ıslak mendiller, alt değiştirme pedi ve temiz kıyafetlerle dolu bir bebek bezi değiştirme noktası oluşturun. Böylece bebeğinizin bezinde bir yırtılma veya patlama olduğunda, nerede olursanız olun gerekli malzemelerin toplu bir şekilde sabit bir yerde bulunması sayesinde kolaylıkla ve hızlı bir şekilde bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Evin dışında olduğunuz zamanlarda kullanmanız için de aynı malzemelerin tamamının içerisinde yer aldığı bir bebek çantanız olmalıdır. Evden çıkmadan önce, bebek çantanızı tamamen doldurduğunuzdan emin olmalısınız. Evde bir bebek bezi yırtılması veya patlamasıyla başa çıkmak dışarda bu sorun ile başa çıkmaya göre daha kolaydır ancak dışarıda bu sorun ile başa çıkmak gerçek anlamda tamamen farklı bir şeydir. Bu sebeple olabilecek ve karşılaşılabilecek her olaya karşı hazırlıklı olmak en mantıklı durumdur. Ekstra bebek bezlerinin yanı sıra, bebeğinizin kıyafetlerine kadar bulaşabilecek bez yırtılmaları ve patlamaları veya kusmalar için yanınızda hem bebeğiniz hem de kendiniz için ekstra kıyafetler de bulundurmayı ihmal etmemelisiniz.

Bebeğinizi temizledikten ve kirli bezleri attıktan sonra, alt değiştirme alanını bebeğiniz için güvenli olacak bir temizleyici veya dezenfektan ile hızlıca dezenfekte edin ve elinizin altında her zaman hoş kokulu bir oda spreyi bulundurmayı da unutmayın.

Çamaşır Zorluklarıyla Nasıl Başa Çıkabilirsiniz?

Yiyecek dökülmeleri ve bebek bezi patlamaları nedeniyle, bebeğinizin kıyafetlerinde çamaşır lekeleri olması kaçınılmazdır. Güçlü bir çamaşır deterjanı sizin bu dönemde en çok ihtiyaç duyacağınız ürünler arasında yer alır. Bebeğiniz için güvenli ve alerjik reaksiyonların önüne geçmek amacıyla kokusuz olmasının yanı sıra lekeleri ve kokuları da etkili bir şekilde çıkaran bir çamaşır deterjanı seçin. Bu çamaşır deterjanı sadece bebek eşyaları için değil, ailenin tüm kirli çamaşırları için de işe yarar olmalıdır. Çamaşır deterjanınız ne kadar iyi olursa olsun lekelerin çamaşırlara yerleşmesini önlemek için mümkün olan en kısa sürede ön işlem yapmayı da unutmayın.

Çamaşır lekeleri ve kirleri bir yana dursun öte yandan çamaşır konusunda ebeveynleri zorlayacak bir diğer durum da çamaşırların miktarıdır elbette. Aileniz için uygun bir çamaşır programı oluşturmak bu dönemde işleri daha kolay yönetilebilir kılmaya yardımcı olacaktır. Her gün bir yıkama yapmak veya haftanın belirli günlerini çamaşır yıkama günleri olarak belirlemek, çamaşırların birikmesini önleyebilir. Büyük bir yük ile uğraşmak yerine, zaman ve enerji tasarrufu yapmak için daha küçük yükler ile uğraşarak bu sorunu da ortadan kaldırabilirsiniz.

Hazırlıklı Olun

Bebekler ve kargaşalar maalesef ki birbirinden ayrılmaz ikilidirler. Dolayısıyla bundan kaçınmanın ne yazık ki bir yolu yoktur. Ancak olabilecek her şeye önceden hazırlıklı olmak sizi birçok sıkıntıdan kurtarabilir. İhtiyaç duyduğunuz temel eşyaları, örneğin mendiller ve yedek kıyafetleri her zaman hazırda bulundurun. Her odada oyuncakları hızlıca toplamak için küçük depolama kutuları veya sepetler bulundurun. Bebeğiniz yürümeye başladığında ise evde "oyun alanı" olarak belirlenen bir alan oluşturarak orada özgürce eğlenmesine izin verebilirsiniz.

NOT: Dışarıda olduğunuz zamanlar için bebek çantanızda anlık olarak kullanılabilen leke çıkarıcılar, ıslak mendiller, el dezenfektanı ve tek kullanımlık poşetler gibi öğeler içeren taşınabilir bir kit bulundurmayı da ihmal etmeyin.

Kendinize Biraz Rahatlık Sağlayın

Özellikle yeni bir ebeveyn olarak, kendinize karşı mutlaka nazik olun. Yeterince temiz olan her şey zaten yeterince iyidir. Unutmayın ki bu dönemde eviniz tamamen temiz olmak zorunda değildir ve muhtemel dağınıklıklar da her zaman olabilir. Harika ve oldukça aktif bir küçük insanın evinizde yaşadığının göstergesi olan bu gibi şeyleri kafaya takarak kendinize asla yüklenmeyin. Bebeğinizi doğurduğunuz ilk yıllarda, evinizin düzenli olacağını umut etmek yerine hem kendinize hem de çevrenize karşı gerçekçi olun. İlerleyen zamanlarda ise çocuğunuz zamanla büyüyecek ve belki de size ev temizliği konusunda bile yardım edebilecek. Sizin ilk dönemlerde yapmanız gereken tek şey, hareket anlarında başınıza bir kaza gelmeyecek kadar toplu bir evi ortamı sağlamaktan daha fazlası değildir. Eğer dilerseniz bebeğinizin dağınıklığını günlük rutininize entegre ederek 10 dakikalık bir temizlik yapabilirsiniz. Bebeğiniz uyurken veya günün sonunda bulaşıkları yıkayabilir, oyuncakları toplayabilir veya çamaşırları yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde ertesi güne kalmayacak veya daha az bir dağınıklıkla yüzleşebilir ve bir şeyler başardığınızı hissedebilirsiniz.

Ancak, sizin için en önemli olan şeyi hiçbir zaman unutmayın: Dağınıklık bekleyebilir. Bebeğiniz sadece kısa bir süre için bebek olacak. Temizlik ihtiyacını bir kenara bırakıp bu zamanı bebeğinizle geçirmek ona yapabileceğiniz en mükemmel anneliği sağlayacaktır. Bebeğiniz ile ne kadar fazla zaman geçirebilirseniz o kadar fazla zaman geçirmeye odaklanın ve dışarıdan gelebilecek her türlü eleştiriye karşı kulaklarınızı tıkamayı huy edinin 😊

Eğer bu ve benzeri yazılara ulaşmak isterseniz bloglarımıza göz atabilir, bebeğinizin ihtiyaç duyabileceği tüm ürünler için web sitemizi ziyaret edebilir ve aklınıza takılan tüm sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Dr.Brown’s ailesi size ve çekirdek ailenize sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diler!

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.