Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Eğlenceli Anlarınıza Eşlik Edecek En Sağlıklı Fikirler

*Bu blog, küçük çocukları henüz 1 yaşına yeni girmiş olan bir aileye aittir*

Bir sürü oldukça eğlenceli kendin yap projesi hazırladım. Mini hamburgerler, fiyonk makarna salatası, sosisli sandviçler ve aklınıza gelen diğer atıştırmalık yiyecekler gibi ikramlarla dolu sevimli, küçük adam menüsüyle hazırlanmaya başladım. Ancak bu tatlı hazırlık telaşı içerisindeyken temaya bağlı kalma ve kalabalığı memnun edecek bir menü bulma çabasıyla, ailem ve misafirlerimin yemek yemesi konusunda tatmin olacağım bir menü oluşturmayı ihmal ettiğimi fark ettim. Bunu fark ettiğim zaman esas üzüldüğüm nokta şu oldu: Geçen yılı küçük bebeğimin öğünlerinin sağlıklı yiyeceklerle dolu olduğundan emin olmak için çok çalışarak geçirdim ve şimdi ona bir partide eğlenmenin besin değerlerimizden uzaklaşmayı gerektirdiğini öğretmek üzereyim… Oysa bu kesinlikle doğru değildi. Bu da aldığım yeni kararın ortaya çıkmasına sebep oldu. Ona sağlıklı yiyeceklerin de eğlenceli olabileceğini göstermek istedim. Bu yüzden vites değiştirdim ve hala temaya bağlı kalan sağlıklı, çocuk dostu bir parti menüsü hazırladım.

İşte her yaştan çocuğun tadını çıkarabileceği bazı eğlenceli ve sağlıklı parti yiyeceklerinin sizin için hazırladığım bir listesi:

  • Ev yapımı tavuk veya balık çubukları ve yanına ev yapımı daldırma sosu
  • Tam buğday ekmeği ile yapılan mini sandviçler (Eğlenceli şekiller oluşturmak için kesiciler kullanabilirsiniz.)
  • Tam buğdaylı mini pizzalar (Daha büyük çocuklar için bu eğlenceli bir parti aktivitesi de olabilir. Örneğin sadece pizza kaselerini hazırlayarak çocukların kendi pizzalarını yapmalarına izin verebilirsiniz.)
  • Taze sebzeler ve yanına ev yapımı daldırma sosu
  • Meyve şişleri
  • Parti hediyesi olarak önceden porsiyonlanmış torbalarda paketlenmiş galeta çubukları veya krakerler
  • Sebze cipsleri
  • Dondurulmuş ikramlar (yaz partileri için) (%100 meyve suyu ve meyve parçaları ile kolayca dondurma yapılabilir, dondurma işlemi için kağıt bardak kullanabilirsiniz.)
  • Daha sağlıklı tatlı seçenekleri: meyveli muffin, havuçlu kek, kabaklı ekmek gibi

Benim en sevdiğim dip soslardan bazılarını saymam gerekirse; ballı hardal, ketçap, humus, fasulye ezmesi, eritilmiş peynir ve yoğurttan bahsedebilirim. Size garip gelebilecek yemek kombinasyonları ve sosların bir çocuğa nefis gelebileceğini unutmayın. Bu sebeple çocuklarınıza farklı tatları denemelerini kolaylaştıracak soslar hazırlayabilirsiniz. Sosları yiyecekleri içerisine daldırarak keşfetmelerine, yaratıcı olmalarına ve eğlenmelerine izin verin.

Yıl boyunca yapılan doğum günü partileri ve diğer kutlamalar çocuklar için her zaman çok özel anlardır. Belki de en fazla sosyalleşme imkanı buldukları bu etkinliklere de bu sebeple çocukları götürmemek söz konusu bile değildir. Ancak bu etkinliklerin sağlıksız abur cubur ve tatlılar etrafında toplanması gerekmez. Bunun yerine, biraz yaratıcılık ve parti planlaması ile hem çocukların hem de yetişkinlerin bayılacağı eğlenceli ve sağlıklı bir menüler oluşturabilirsiniz. Böylelikle içiniz rahat bir şekilde çocuklarınızın ne yediğinden emin olacağınız harika bir gün geçirebilirsiniz.

Bu ve benzeri yazılarımızın size ve ailenize yardımcı olduğunu düşünüyorsanız web sitemiz üzerinden bloglarımıza ulaşabilir ve tüm bloglarımızı okuyabilirsiniz. Dr.Brown’s olarak tek ideailimiz size ve ailenize yardımcı olabilmektir. Bu sebeple içinden çıkamadığınız durumlar olduğunda veya anne-bebek ilişkisine dair danışmanız gereken konular olduğunda bizimle iletişime geçebilirsiniz (Dilek ve şikayetlerinizin de bizim için önemli olduğunu unutmayın.). Size ve tatlı ailenize sağlıklı günler dileriz:)

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.