Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

23 Nisan'a Özel Tüm Ürünlerde Sepette %23 İndirim!

Dr.Brown’s Biberonlarıyla Kolik Semptomları En Aza İndirin

Kolik bebeklerin ebeveynlerinin bir gün içerisinde duyduğu binlerce tavsiye ve öğüt vardır. “Bebeğinizi hareket ettirin”, “bebeğinizin kendi kendini sakinleştirmesine izin verin”, “gürültü yapın”, “duyularına çok yüklenmeyin”. Bu gibi tavsiyelere katlanmak ve bu tavsiyelerin üstesinden gelmek durumundasınız. ‘’Bebeğinizi beslemeyi denediniz mi?’’ ise birçok ebeveynin sormaktan sıkılmadığı tek sorudur.

Ancak ebeveynlerin bu kadar birbirinden farklı tavsiyeler almalarının bir sebebi olmalı. Gerçek şu ki kolik durumuna tam olarak nelerin sebep olduğunu bilmiyoruz bu yüzden bebeklerde kolik durumuna yalnızca bir çözüm sunamıyoruz. Ve bu bilgileri toparlamak adına çok fazla bilimsel araştırma bulunmamaktadır. Ancak bu konuda çok net sonuçları olan bir çalışma vardır:

Dr.Brown’s anti-kolik biberonlarının bebeklerde kolik semptomları azalttığı klinik olarak kanıtlanmıştır.

Kolik Nedir?

Semptomlar

Kolik en yaygın olarak iki haftalık bebeklerde görülür ve bebeğiniz altı aylık olana kadar da etkisini gösterebilir. Hayatınızda hiç duymadığınız bir ağlamayla karşılaşacağınızı da hatırlatmamız lazım. Kolik olmayan normal yeni doğmuş bir bebeğin ağlamasına kıyasla %25 daha fazla bir desibelde neredeyse kulak zarınızı delecek derecede bir ağlamadan bahsediyoruz. Kolik bir bebeğin ağlamasının diğer farklı yönleri de şunlardır:

  1. Bebeğinizin yumruklarını sıkmış, yüzü kızarmış, kollarını kasmış, belini kasmış veya dizlerini karnına çekmiş şekilde ağlaması.
  2. Bebeğinizin akşam saatleri veya sabahın erken saatlerinde ağlama nöbetleri olması.
  3. Bebeğinizin karnının şişmesi, kusması veya gaz çıkarması gibi fizyolojik semptomlarla ağlaması.
  4. Bebeğinizi beslemenize, bezini değiştirmenize ve onu yatıştıracak şeyler yapmanıza rağmen ağlamasının durmaması.
  5. Bebeğinizi besledikten sonra ağlamaya başlaması gibi durumlar kolik durumdaki bir bebeğin ağlamasının normalden farklı taraflarıdır.

Teşhis Koyma Aşaması

Doktorunuz bebeğiniz hakkında diğer sağlık endişelerini ortadan kaldırdığında ‘’Üçler Kuralı’’nı kullanarak bebeğinize kolik teşhisi koyacaktır. Bebeğinizin günde 3 saatten fazla ağlaması, haftada 3 günden fazla ağlaması, en az bir hafta ve bazı durumlarda bebeğinizin teşhisten önce 3 haftaya kadar ağlamaya devam etmesi gibi durumlar göz önünde bulundurulur.  Bebeklerde kolik durumunun görülmesinin belirli bir düzeni yoktur. Irk, cinsiyet, sınıf, kültür, milliyet, annenin beslenmesi, ebeveynlik tarzları hiçbiri fark etmeksizin kolik görülebilir. Yani bu kısım hala gizemini koruyor.

Hastalığın Sonucunu Tahmin Etme Aşaması

Bebeklerde kolik durumunun nedenleri veya tedavi yöntemleri hakkında çok fazla şey bilinmemesine rağmen sonuçta, bebeğin iyi olacağından emin olabiliriz. Çünkü kolik, bebeğin sağlığı üzerinde kalıcı bir etkisi olmayan geçici bir durumdur.

Kolik semptomları en aza indirdiği klinik olarak kanıtlanmış Dr Brown's Biberon ile bebeğinize yardımcı olun

Kolik durumu ile ilgili teorilerden biri, bebeğinizin beslenirken hava yutması da dahil olmak üzere bebeğinizdeki sindirim veya beslenme sorunlarından kaynaklanır. Bu durum bebeğinizde özellikle şişkinlik ve gaz çıkarma görülüyorsa geçerlidir.

 İşte tam burada Dr.Brown’s biberonları yardımınıza koşuyor. Altı aydan küçük bebekleri olan 1000’den fazla İngiltereli anne üzerinde yapılan bir çalışmada şu sonuçlara varılmıştır:

  • Ebeveynleri Dr.Brown’s Doğal Akış Biberonu’nu kullanmaya başlayan kolik bebeklerin dörtte üçünün (%75) biberonları değiştirildikten sonra kolik semptomlarında azalma görüldü.
  • Brown’s Doğal Akış Biberonu’na geçenlerin yarısından fazlasında(%53), üç sefere kadar beslenme durumlarında iyileşme görüldü.
  • Brown’s Doğal Akış Biberonu kullanıcılarının %36’sı sadece bir beslemeden sonra bile diğer biberonlara kıyasla iyi yönde çok daha belirgin bir değişiklik gözlemledi.
  • Brown’s kullanan anneler için ortalama 5.4 beslemede bebeklerinin kolik semptomlarında bir iyileşme görüldü. Bu sürenin tüm biberonlar arasında en kısa süre olduğunu da eklemeyi unutmayalım.

Kolik bebekler için Happy Feeding™ 

Dr.Brown’s biberonlarını diğer biberonlardan ayıran özellik, biberonlardaki vakum etkisini ortadan kaldıran ve bebeğinizin kendi hızında beslenmesine yardımcı olan havalandırmalı iç sistemidir. Bebeğinizde gaz, şişkinlik ve kusma durumlarının azalmasını sağlar. Başka hiçbir biberon tamamen havalandırmalı bu teknolojiyi sizlere sunmaz. Dr.Brown’s çalışmalarında neden bu kadar etkili olduğunu buradan anlayabiliriz. Biberondan havayı çıkararak ve bebeğinizin kendi hızında beslenmesine yardımcı olarak bebeğinize, daha az havayla birlikte daha mutlu bir beslenme deneyimi sağlar.

Ayrıca başka bir üniversite çalışmasında Dr.Brown’s, normal bir besleme seansı boyunca sütteki temel besin maddelerini korumada en iyi performansı sergiledi. Temel besin maddelerinin korunması bebeğinizdeki sindirim sistemini geliştirmek adına çok önemlidir.

Anneler ve Babalar Siz De Kendinize İyi Bakmayı Unutmayın

Kolik bebeğinizin iyi olacağını ve hayatın her zaman böyle sürmeyeceğini bilmek size iyi gelir, endişenizi ve stresinizi azaltmanıza yardımcı olur. Ancak dürüst olmak gerekirse bu sadece uykusuz ve aşırı stresli ebeveynlere gerçekten yardımcı olur. Bebeğinizin çığlık atarak ağlamalarını saatlerce, günlerce dinlemek dünyanın bir numaralı ebeveyni olsanız bile sizi gözyaşlarına boğmak için yeterlidir. Ve bu gayet normaldir.

Bebeğinizde kolik durumuna neyin sebep olduğunu bilmiyoruz ancak bunun bir ebeveyn olarak başarısız olduğunuzdan dolayı olmadığını biliyoruz. Unutmayın ki kolik ayrımcılık yapmaz! Sizlere kolik bir bebeğin ebeveyni olarak yapabileceğiniz bazı şeyleri listeledik:

  • Durumu anlayan bir bebek bakıcısı, bir akraba veya bir uzman kısacası güvendiğiniz birini bulun ve sadece birkaç saatliğine olsa bile evden biraz uzaklaşın.
  • Bebeğinizin eşyalarını toplayın ve evden çıkın. Eğer diğer insanları da üzmek konusunda çok endişeleniyorsanız bir parka gidin, patikalarda, doğada yürüyün veya sadece bir bankta oturup nefes alın.
  • Eşiniz ve bebeğinizle bir ekip olarak çalışın. Üçünüz de bitkin ve yıpranmış hissediyorsunuz. Hepimiz kötü günler geçirebiliriz bunda hiçbir sorun yok sadece birbirimize anlayış göstermeliyiz.
  • Baştan sona tüm duyguları hissedin. Ne kadar korkutucu ya da üzücü olursa olsun, onları hissetmek kadar doğal bir şey yok. Başkalarının size göstermesini istediğiniz kadar siz de kendinize anlayış gösterin.
  • İnternet üzerinden ya da yakın çevrenizde bir destek grubuna katılmayı deneyin. İçinizde biriken duyguları ifade edin. Yeni katıldığınız gruptan arkadaşlarınızla buluşmaya çalışın. Ve ilginçtir ki çığlık atan bebeğinizle dışarı çıkmanın kendi başınıza çıkmaktan daha kolay geldiğini göreceksiniz.
  • Danışmanla görüşmekten çekinmeyin. Dayanabilme sınırınıza ulaşmadan önce danışmana gitmek size sadece sağlıklı gelmekle kalmayıp aynı zamanda eşiniz ve bebeğinizle olan ilişkiniz konusunda son derece olumlu ve de uzun vadeli bir etkiye sahip olabilir.
Bebeklerde kolik için bir tedaviye ulaşmak hiç kolay değil. Ancak Dr.Brown’s biberonlarına ulaşmak çok kolay. Yerel mağazanızda ve aynı zamanda çeşitli web sitelerinde sadece bir tık uzağınızda. Gerçek şu ki Dr.Brown’s biberonları kolik bebeklerde ortaya çıkan semptomları azaltmaya yardımcı olur. Ve siz de, kendinize ve bebeğinize sadece bu durumun üstesinden gelmekten daha fazlasını sağlayacak olan kişisel bakım yollarını deneyebilirsiniz. Ancak bu şekilde daha hızlı atlatır, tamamen sağlıklı ve mutlu olabilirsiniz.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.