Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Dr.Brown’s Bebek Alıştırma Bardaklarından Çocuk Bardaklarına Geçiş

Bebeklerin biberonlardan sonra geçiş yaptığı alıştırma bardaklarının da maalesef belirli bir ömrü vardır. Bu süre dolduğu zaman artık alıştırma bardakları yerine hayatınıza çocuk bardaklarını dahil etmeniz gerekir. Peki küçük bebeğiniz bu yavaş yavaş değişime uğrayan sürecinde, ne zaman büyük çocuk bardağına geçmeye başlamalı? Biliyoruz, her ebeveynin aklından geçen ‘bebeğimin ağzı dışında her yere bulaşacak, geniş ağızlı, dökülebilir, lekelenebilir ve sıvıyla dolu bir çocuk bardağı’ düşüncesi sizleri korkutuyor ve bu bardaklara geçiş yapmak sizlere de zor geliyor. Ancak merak etmeyin ve korkularınızı geride bırakmaktan çekinmeyin.

Alıştırma bardaklarından çocuk bardaklarına ne zaman geçiş yapmalı sorusuna herkesin favori cevabı: Duruma göre değişir, olmuştur. Ancak, küçük çocuğunuzun gittiği her yerde iz bırakmaması için tutarlı bir şekilde koordine olana kadar beklemenize gerek olmadığını söyleyebiliriz.

Çocuk Bardaklarına Nasıl Geçiş Yapılır?

Bebek alıştırma bardaklarında olduğundan farklı olarak bazı çocuk alıştırma bardaklarında eller serbesttir, yani bebeğiniz bardağını her kullanmak istediğinde bebeğiniz için bardağı tutmanız gerekmez. Sadece bebeğinize bardağı nasıl ağzına götüreceğini gösterin ve önceden öğrenmiş olduğu damlatma becerilerinin etkisini göstermesine ve yaşamasına izin verin.

Ellerin serbest olduğu bu bardakların kullanıldığı dönem, yetişkin bardakları üzerinde çalışmayı düşünmek için, bebeğin taklit ve tercih belirtileri göstermeye başladığı zamandır. Bebeğiniz sizin yaptığınızı yapmak istiyorsa, buna yetişkin bir bardaktan içmeyi de dahil edin ancak kendi özel bardağının daimi bardağı olduğunu ona unutturmayın.

Ellerin serbest olduğu bu bardağı su, anne sütü veya formül mama ile doldurun; bardağın içindekiler bebeğiniz için ne kadar arzu edilir olursa, bebeğinizin onu mutlu bir şekilde kabul etmesi de o kadar olasıdır.

Bebeğinizin bu bardaklara geçiş sürecinde en çok dikkat etmeniz gereken şey ise, programlarınızın sabit olduğu ve yakın zamanda büyük değişiklikler (taşınma veya kreş değiştirme gibi) yapmayacağınız dönemlerde bu geçişe başlamanızdır.

Yeni Yudumlama Becerileri

Bazı Geçiş Bardakları, özellikle büyük çocuk bardakları geçişlerine yardımcı olmak için tasarlanmış bir dizi özellikle birlikte gelir. Bunlar pipetli bardaktan sonra kullanılmak üzere tasarlanmıştır, ancak bu yine de sadece çocuğunuzun kendi tercihlerine bağlıdır. Ellerin serbest olduğu bu bardakların yeni yudumlama becerilerini nasıl geliştirebileceğini inceleyelim:

  • 360 Derece Yudumlama: Tıpkı normal bir bardakta olduğu gibi, bu çocuk bardağında da bebeğiniz ağzını nereye koyarsa koysun, her kenardan yudumlayabilir.

 

  • Yudumla ve Gör, Şeffaf Silikon Kapak: bebeğiniz bu bardaklardan bir şey içmek istediğinde ona yardımcı olmak ister ve bebeğinize çok fazla eğilirseniz, büyük bir çocuk bardağı içerisindeki tüm sıvının dışarı akmasına sebep olarak neredeyse bebeğinizin yüzünü yıkamanıza sebep olabilirsiniz. Bu bardakların üstünde bulunan şeffaf silikon kapak, bebeğinizin sıvıyı dökülmeden görmesini sağlar, böylece sizin beklemede olmanız veya bardağı tutmanız gerekmez. Bu sebeple de bu bardaklar gerçekten bağımsız, sızıntısız bir öğrenme sağlar.

 

  • Tut ve Yudumla Seçenekleri: Bu bardaklar, iki farklı faydalı tasarımla gelebilir. Bunlardan ilki daha küçük 200 ml, kavrama konusunda biraz yardıma ihtiyaç duyan küçük eller için sağlam tutacaklara sahiptir. İkinci seçenek ise 300 ml’lik daha büyük olan, küçük ellerle rahat tutuş için dar bir tasarımla gelir ve bebeğinize bir bardağı güvenle tutmayı öğretir.

 

  • Çıkarılabilir Kapak: Bebeğiniz daha güçlü içme ve koordinasyon becerileri geliştirdiğinde, bardağa geçiş sürecini hızlandırın ve şeffaf silikon kapağı çıkarın. Çünkü kapak, bardaktan çıkan sıvı miktarını yavaşlatmaya çalışır.

 

  • Özenli Tasarım: Tercih edeceğiniz çocuk bardaklarının, sıvıyı nereye kadar doldurmanız gerektiğini gösteren yarı saydam kenarlara sahip olmasına dikkat edin. Böylelikle, sadece kontrol etmek için kapağını çıkarmanıza gerek kalmaz. Ayrıca, bardağın tıpkı büyük çocuk bardaklarında olduğu gibi eğimli bir tasarıma sahip olmasına dikkat edin, böylece bebeğiniz kendisini aykırı hissetmez ve sizinle birlikteymiş gibi hissedebilir.

 

  • Kolay Temizleme ve Montaj: Mümkün olduğu sürece az parçadan bir araya gelen çocuk bardaklarını tercih edin. Bu parçalar en sade haliyle; silikon kapak, kapak ve bardak şeklinde olabilir. Böylelikle bardak, yudumlama yapabilmek için hızlı bir şekilde kurulabilir ve temizlik için demonte edilebilir. Eğer isterseniz hızlı ve kolay temizlik için üst raflı bulaşık makinesinde bu bardakları yıkayabilirsiniz.

 

Büyük çocuk bardaklarına geçiş için, bebeğinizin artık büyümesini beklemek zorunda değilsiniz. Bebeğiniz doğru bir bardak seçimi ile, alıştırma bardağından bir yetişkin gibi yudumlamaya geçecektir. Dr. Brown's alıştırma bardakları ve daha fazlasını nerede bulabileceğinizle ilgili sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz!

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.