Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Doğru Beslenme ile Gelen Tatlı Uykular

Bebeğin Daha İyi Uyumasına Yardımcı Olmak İçin Doğru Beslenme Şekli

Yeni ebeveyn olmuş ve henüz deneyimi olmayan anne babaların asırlardır değişmeyen sorusu şudur: Bebeğim hiç uyumayacak mı? Bu soru kolik rahatsızlık yaşayan bebeklerin ebeveynleri için daha da önemli bir sorudur.

Ancak telaşlanmayın. Elbette bebeğiniz en sonunda uyuyacak. Fakat bu süreç içerisinde bebeğinizin hem daha derin hem de daha uzun süre uyumasına neyin yardımcı olduğunu veya olacağını bulmak, olayın dışında düşünmeyi, emzirmeyi veya biberonla beslemeyi gerektirebilir.

Bebeğinizin Daha İyi Uyuması için Ağızdan Hava Girişini Durdurun

Daha önce mide ekşimesi veya mide ağrısı ile yatmak zorunda kaldıysanız, bir bebeğin reflü ve gazla uyumasının nasıl bir şey olduğunu az çok biliyorsunuz demektir. Yani, bu mümkünatı olmayan bir durumdur. Bu gaz ve reflünün yaygın sebebi beslenme süresidir.

Beslenme sırasında bebeğiniz ağız yoluyla ne kadar hava alırsa, reflü ve gazın ortaya çıkma olasılığı da o kadar artar. Ağızdan hava girişini en aza indirgemek ve bebeğin biriken havayı serbest bırakmasına yardımcı olmak, derin uykulara dalmalarına ve yatma zamanı için yeterince rahat olmalarına yardımcı olabilir.

Bebeklerin Karınlarındaki Gazı Azaltmak

Emzirme Sırasında

Emzirirken, bebeğin yarı dik veya dik konuma gelmesini sağlamak için açılı bir besleme yastığı kullanın. Besleme yastığı, bebeğin sırtüstü pozisyondayken sıvı boğazından aşağı indiğinde meydana gelen yutkunma tetiklemesinden kaçınmasına yardımcı olacaktır.

Bebeğinizin dik dururken bile büyük yudumlar aldığını görüyorsanız, oldukça büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor olabilirsiniz. Emzirme danışmanınızla kesinlikle konuşmak isteyecek olursanız bundan önce kendi yapabileceğiniz şeyleri denemekten çekinmeyin. Bebeğinizin beslenme hızını yavaşlatmanın bir yolu, bir yastığa yaslanıp bebeği karnınıza koymak olacaktır. Yerçekimi besleme hızınızı yavaşlatmaya yardımcı olacak ve bebeğe mandallama yöntemi üzerinde biraz daha fazla kontrol sağlayacaktır.

Mandallama yöntemi, iyi bir emzirme için şarttır. Bu yöntem annede meme başı yarası oluşmasına, sütün meme başında birikmesine engel olan yöntemdir.

Biberonla Besleme Sırasında

Açılı besleme pozisyonunun kullanılması biberonla besleme için de geçerlidir. Ek olarak, biberonu besleme süresince emzik ucunun her zaman dolu olması için yeterince eğin. Çünkü bebekler besini yuttuğunda, ağızlarına daha fazla süt çekilir ve eğer yeterince süt yoksa, bunun yerine ağızlarına hava çekerler. Bunun olmaması için de yeterli eğimi sağlamak oldukça önemlidir.

Tempolu besleme pratiği yapıyorsanız, biberonu geri yatırarak ve biberon emziğini bebeğinizin ağzının üstüne getirerek bebeğinize bir mola verin. Bu, ağızlarına besin damlamasını önler, ancak meme ucunu da emzirme sırasında yaptıkları gibi içeride tutmalarına izin verir.

Beslenme Sırasında Ağızdan Hava Girişini Engelleyen Bir Biberon Seçin

Kullandığınız biberon türü, biberonla besleme sırasında bebeğinizin karnına hava girmesinin bir nedeni olabilir. Sertifikalı bebek ve bebek pediatrik uyku uzmanı Dr. Rebecca Kempton: “Bebeklerinin uyku sorunları konusunda ebeveynlere yardım ederken, biberonla beslenmeyi tartışırım çünkü bu, bebeğin kolayca yerleşmesini etkileyebilir. Hava, biberonlarda birikebilir ve bebeğin karnına girebilir, bu da gaza ve reflüye neden olarak düşmeyi ve sakince uykuda kalmayı zorlaştırabilir." şeklinde bu durumu açıklamaktadır.

Tamamen havalandırmalı bir şişe kullanmak, havayı en aza indirmek için önemlidir ancak tüm havalandırmalı şişelerin eşit olmadığını da söylememiz gerekmektedir. Bu nedenle Dr. Kempton havayı tamamen ortadan kaldıran tek bir şişeyi önerir: Dr. Brown's. Üstelik Dr.Brown’s yalnızca Dr.Kempton’ın önerisi değil, Amerika Birleşik Devletleri'nde çocuk doktorlarının önerdiği bir numaralı biberondur.

Dr.Brown’s biberonlarını diğer biberonlardan ayıran ve benzersiz kılan şey, havayı bebeğinizin sütünden uzak tutan, böylece bebeğinizin karnına bile ulaşmamasını sağlayan türünün tek örneği hava akış kanalına sahip olmasıdır. Bu özellikleri o kadar etkilidir ki, Dr.Brown’s biberonlarının kolik rahatsızlıkları azalttığı klinik olarak da kanıtlanmıştır. İşte tüm bu durumlar, sadece Dr. Brown's biberonlarını kullanarak kolik rahatsızlıklar yaşayan bebeğinizin semptomlarında bir fark görebileceğiniz ve bu semptomları ortadan kaldırabileceğiniz anlamına gelir.

Bebeklerin Karınlarındaki Gazı Çıkartma

Bebeğiniz bacaklarını karnına kadar getiriyorsa veya beslendikten sonra genellikle kıvranıyorsa bu, bir miktar bastırılmış gazla uğraştığının bir işareti olabilir. Bebeğinizin karnında biriken bu havayı boşaltmak için birkaç hızlı ipucunu şu şekilde sıralayabiliriz:

 

  • Emzirmeyi yavaşlatın ve bebeğinizin gazını çıkarmak için sırtına hafifçe vurarak, yuvarlak hareketlerle sıvazlayın. Ek duraklamalar bebeğe sütü ya da mamayı besleme boyunca aceleye getirmek ve karnını ağzına kadar doldurmak yerine daha iyi sindirme yeteneği verir.

 

  • Bebeğin gaz çıkarmasına yardımcı olmak için bisiklet yöntemini deneyin. Onu düz yatırın, ayaklarından tutun ve bisiklet sürme hareketini taklit edin. Bir şarkı söyleyin, komik suratlar yapın ve bu durumu eğlenceli hale getirmek için onunla olabildiğince bağlantı kurun. Her iki ayağını da tutmak için bir dakikanızı ayırın, hafifçe kaldırın ve gazın çıkmasına yardımcı olmak için kalçalarını hafifçe döndürün.

 

  • Bebeğe göbek masajı yapmak, sıkışan havanın kaçmasına yardımcı olmanın başka bir yoludur. Kullanabileceğiniz birkaç masaj tekniği vardır. Elinizi nazikçe karnına koyun ve havanın vücudundan içeri ve dışarı hareket etmesine yardımcı olmak için saat yönünde ovalayın. Başka bir teknik, parmak uçlarınızı karnına yerleştirmeyi ve saat yönünde hareket ederek küçük daireler halinde masaj yapmayı içerir.

 

Bebeğin karnını hava yerine süt veya formül mama ile dolu tutmak, herkesin uzun bir gece uykusu çekmesine yardımcı olur. Havasız beslenme ve Dr. Brown's biberonları hakkında herhangi bir sorunuz olursa, bize ulaşmaktan çekinmeyin!

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.