Pek çoğumuzun hayatı boyunca çevreden de sıklıkla duyduğu "zavallı bebek" kalıbının, çok da uzak olmayan bir dönemde bir bebeğin hayatındaki ilk diş çıkarma döneminde ortaya çıktığına inanıyoruz. Bebeğiniz tatlı gülümsemesi ve akan salyası ile ekstra sevimli olsa bile, onun diş çıkarma sürecini izlemek yine de zordur. Ancak artık diş çıkarma döneminde bebeğinizi rahatlığa kavuşturmak mümkün. Gelin, diş çıkarma dönemine dair 5 güvenli çözümü beraber inceleyelim.
Bebeğinize Diş Çıkarmasına Yardımcı Olması İçin Diş Eti Masajı Yapın
Bebeğinizin parmağınıza yönelmesi, ortalama 6 aylıkken başlayan, ancak 3 ila 12 ay arasında herhangi bir zamanda da başlayabilen diş çıkarma sürecinin başladığının açık bir göstergesidir. Bu sebeple parmağınızı, bebeğinizin diş etlerine masaj yapmak için kullanmak aslında ağrıyan ağızlarını uyuşturmak için harika bir yoldur. Bunun için temiz bir parmağınızı bebeğinizin diş etlerine hafifçe sürtün. Bu sadece acıyı hafifletmekle kalmaz, aynı zamanda bu doğrudan etkileşiminiz onları sakinleştirmeye de yardımcı olur. Ancak bebek dişleri keskin olabilir bu sebeple bir veya iki diş çıkarttıkları zaman, etinizden yapılmayan bir şeyle bu masajı yapmayı düşünmeniz daha sağlıklı olacaktır.
Diş Çıkarma Dönemini Rahat Geçirmesi için Parmağınız Yerine Dokulu Bir Diş Kaşıyıcı Tercih Edin
Dokulu bir diş kaşıyıcı, desenleri kabartmalı olan bir diş kaşıyıcıdır. Dokunun bu kadar önemli olmasının nedeni, parmağınıza çok benzeyen küçük odaklanmış basınç noktalarının hissiyatını bebeğinize verebilmektir. Bu sebeple diş kaşıyıcı alırken bebeğinizin ağzının arkasına kadar ulaşabilen dokulu bir diş kaşıyıcı arayın.
Bu şekildeki gibi bir diş kaşıyıcı, ilk diş çıkarma dönemi ağrılarından tutun; diş etlerinde, ağzında oluşabilecek bütün ağrılar boyunca ve de tüm diş çıkarma süreci boyunca bebeğinize eşlik eder.
Diş Çıkaran Bebeğinizin Emziğini Soğutun veya Bir Bezi Dondurun
Soğutulmuş olan bir emzik veya yalancı emzik, bebeğinizin ağzının arkasına çok fazla ulaşmadığından özellikle yeni gelen ön dişler için mükemmeldir. Bebekler bu duruma zaten aşinadırlar, bu yüzden de bu tekniği kabul etmelerini sağlamak sizin için bir sorun olmayacaktır. Tek yapmanız gereken şey emziği soğuk suya daldırmak ve soğuması için dondurucuya koymak olacaktır. Bunların ardından, bebeğinizi denetlediğinizden ve emzikte herhangi bir aşınma veya hasar belirtisi olup olmadığını kontrol ettiğinizden her zaman emin olun.
Soğutulmuş emzik yönteminden farklı olarak başka bir seçenek sunmak gerekirse de, soğuk suya ıslak bir bez koyup donmasına izin vermeyi deneyebilirsiniz. Bu bez kemirmek için yeterince yumuşak olmakla beraber, bebeğinizin de sadece denetimli çiğneme yaptığından emin olun. Çünkü paçavralar boğulma tehlikesi yaratabilir ve erimeye başladıklarında sıkıntı çıkartabilirler.
Diş Çıkaran Bebeğinizi Yatıştırmak İçin En Sevdiği Meyveleri Dondurun
Bu işlem için bebeğinizin yaşına uygun ve mevcut çiğneme yeteneklerine göre hazırlanmış meyveleri seçebilirsiniz.
- İlk 4-6 ay boyunca püre haline getirilmiş elma, muz ve şeftali
- 6-8 aylık dönemlerinde süzülmüş şeftali, avokado, muz
- 8-10 aylık dönemlerinde meyve püresi
- 10-12 aylık olduğunda meyve küpleri veya şeritleri tercih edilebilir.
Uygun şekilde hazırlanmış dondurulmuş meyveler, karışıklığı mahal vermemek ve bebeğin daha rahat beslenmesine yardımcı olmak için bir silikon besleyicinin içine yerleştirilebilir.
Bebeğinizi Diş Çıkarma Döneminde Nükseden Ağrılardan Zihnen Uzaklaştırın
Bebeğiniz, ateşi yüksek değilse veya diş çıkarma dışındaki başka bir probleme dair belirtiler göstermiyorsa, garip suratlarınız, komik sesleriniz ve onlarla kurduğunuz genel etkileşiminiz işinize yarayabilir. Odak noktalarını acıdan uzaklaştırarak kendi üzerinize çekmek, aynı zamanda bebeğinizin bilinçaltına gerçek bir eğlence kaynağı olduğunuz fikrinin de yerleşmesini sağlar.
Diş çıkarma döneminden geçen tüm anneler ve babalar size tek bir kurtarıcı lütfu hatırlatacak: Bu dönem sonuçta sonsuza kadar sürmeyecek :). Yalnızca bu süreçte olabildiğince onların acısını dindirecek yöntemlere başvurun. Gün geçtikçe bunun üstesinden başarıyla geldiğinizi göreceksiniz.
Bize ulaşmak, hakkımızda bilgi almak veya herhangi bir sorunuz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz!
Yorum yap