Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Diş Çıkaran Bebeklerin Sağlıklı Uyku Alışkanlıkları Edinmeleri İçin 3 İpucu

Diş çıkarma serüveni, yaşamımızın ilk birkaç yılında gösterdiğimiz gelişimin en uzun ve en hatırda kalan aşamalarından biridir. Çoğu bebek 6. ayda diş çıkarmaya başlar ve azı dişleri de 3 veya 4 yaşına kadar gelişmeye devam eder. Bu süre zarfında ebeveynler de bebeklerinin sağlıklı uyku alışkanlıklarının geliştirilmesine yardımcı olmaya çalışırlar. Peki, diş çıkarma ağrılı bir hale geldiğinde bu dönemde ebeveynler bebeklerinin uykularının etkilenmeden devam etmesine ve bebeklerinin kendilerini rahat hissetmelerine nasıl yardımcı olur?

İşte ebeveynlerin, bebeklerinin diş çıkarma evresinde onlara yardımcı olmasını sağlayacak üç ipucu:

1.Bebeğinizin Semptomlarını ve Kalıplarını Tanımlayın

Bebeğiniz diş çıkarmaya başladığı zaman, gün içerisinde diş çıkarmaya dair semptomları büyük olasılıkla gösterecektir. Ancak bazen bebeğinizin belli başlı davranışları diş çıkarma semptomlarını andırdığı halde bu semptomlardan birisi olmayabilir. Örneğin gecenin ortasında beklenmedik bir şekilde uyanan bebeğiniz gün içinde de herhangi bir belirti göstermiyorsa bu bir diş çıkarma semptomu değildir ve bebeğinizin diş çıkarma ihtimali yoktur. Bebeğinizin gün içindeki aktivitelerine göz kulak olmak bu açıdan oldukça faydalı olabilir. Uyanık olduğu zamanlarda aşırı salya akıtma, ısırma veya ishal nedeniyle ağız çevresinde bir kızarıklık paterni görüp görmediğiniz dikkat etmeniz gereken başlıca belirtilerdir. Eğer bebeğiniz bu belirtileri gösteriyorsa, bu diş çıkarma sebebiyle meydana gelen semptomlara işaret ediyor olabilir. Bu tarz durumlarda gün boyunca ağrıyı yönetmeye yönelik şeyler yapın ve bunun semptomları azaltmaya yardımcı olup olmadığına bakın. Eğer yaptığınız şeyler ağrının azalmasına yardımcı olduysa, bebeğinizin uykusunu başka nelerin bölebileceğini düşünün.

2.Bebeğinizin Semptomlarını Yönetin

Bebeğinizin diş çıkardığını kesin olarak belirlediyseniz bu aşamadan sonra yapmanız gereken ilk şey semptomları nasıl yatıştıracağınızı bilmek olmalıdır. Bu durumda bebeğiniz için yapabileceğiniz en iyi şey öncelikli olarak bir diş kaşıyıcı edinmesini sağlamaktır. Diş kaşıyıcılar, bebeğinizin oldukça hassas olan diş etlerini yatıştırır ve ağrıdan uzaklaşmasına yardımcı olabilir. Dr.Brown's, bebeğinizin daha büyük bir rahatlamaya kavuşması için buzdolabına veya dondurucuya konulabilecek çok çeşitli emzik ve diş kaşıyıcılarına sahiptir. Soğuk, ıslak veya dondurulmuş bir bez de ağız ağrısına karşı basınç sağlayarak bebeğiniz için geçici bir rahatlama sağlayabilir.

Bu dikkat dağıtıcı şeyler işe yaramazsa ve bebeğiniz en az 2 yaşındaysa, bir ağrı kesici önermesi için çocuk doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

3.Bebeğinizin Sağlıklı Uyku Alışkanlıklarını Koruyun

Ebeveynlerin asla unutmaması gereken ve belki de bu dönem içerisinde en çok dikkat etmeleri gereken şey, diş çıkarmanın sağlıklı uyku alışkanlıklarının gelişimini engellememesi durumudur. Diş çıkarma oldukça uzun bir süreç olduğu için, sağlıksız uyku dönemlerine bu durumu bahane etmek veya bebeğinizin uyku eğitimini ertelemek tabii ki işin kolay yoludur. Ancak bunun asla yapılmaması gerekir.

Diş çıkarma dönemi, yaygın davranışsal uyku sorunları için genellikle bir günah keçisi görevi görebilir. Bu dönemde ebeveynler, diş çıkaran bebeğinin zayıf uykusunu normalleştirip bu duruma bir çözüm üretmeye çalışmazsa, bu durum son derece tehlikeli olan yeni bir alışkanlığa neden olabilir ve bu da uyku eğitiminin geriye doğru ilerlemesine sebep olabilir. Ve elbette ki tüm bunlar asıl soruna asla yardımcı olmaz. Düzenli olarak zorunlu kısa uyku zamanları ve yatma zamanı ile tutarlı bir uyku rutini programı tutmak, diş çıkarma ağrısından bağımsız olarak tutarlı bir uyku programı oluşturmanın en iyi yoludur. Sağlıklı uyku alışkanlıklarını uygulamanın birkaç temel yolu vardır:

İdeal bir uyku ortamı yaratabilirsiniz:

  • Bebeğinizin uyuduğu odanın yeterince karanlık olduğundan emin olun (gerekirse karartma perdeleri kullanın)

 

  • Bebeğinizin uyuduğu esnada odanın ideal sıcaklığının 68-72 derece arasında olduğundan emin olun.

 

  • Bebeğinizin alışkın olduğu beyaz bir gürültü kullanın ve havanın kurumasını engellemek adına yardımcı olması için bir hava nemlendiricisini odada mutlaka bulundurun.

Yatağının başucuna bir bardak su koyun:

Yürümeye başlayan bebeğiniz gece boyunca sürekli su istiyorsa, erken uyandığı zamanlarda suya ulaşabilmesi ve tekrardan kendi kendine uykuya dalabilmesi için yatağının başucuna küçük bir bardak su bırakmayı düşünebilirsiniz. Böylelikle beklemediğiniz bir saatte yataktan çıkmak zorunda kalmazsınız ve bebeğiniz de istediği şeye sizden yardım istemeden kolaylıkla ulaşabilir.

Bebeğinin diş çıkarma sorunlarıyla uğraşan bir ebeveynseniz, gündüz saatlerinde diş çıkarmanın getirdiği ağrılarla baş etmek çeşitli yöntemleri uygulamayı ve zaten bu durumun öncesinde uygulamakta olduğunuz mevcut uyku programlarına bağlı kalmayı unutmayın. Bebeğinizin alışkanlıklarını öğrendikçe diş çıkarma ağrısıyla daha kolay baş edebilecek ve ikiniz için de daha az acı verici bir deneyim sağlamaya yardımcı olabileceksiniz. Unutmayın ki her dönemin olduğu gibi bu döneminde kendince getirdiği sorunlar olacaktır ve bunlar normaldir. Ancak yine unutmayın ki her sorunlu süreç atlatıldığı gibi bu süreç de atlatılacaktır.

 

Bebeğiniz ve sizin için hazırladığımız tüm yazılarımıza ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilir ve bloglarımıza göz atabilirsiniz. Sormak istediğiniz tüm sorularınız için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Aileniz ve size mutlu günler dileriz.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.