Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

Bugün verilen siparişleriniz bayram nedeniyle 15 Nisan Pazartesi günü kargoya teslim edilecektir.

Çocuklar Ne Zaman Biberon Kullanmak İçin Artık Büyük Kabul Edilebilir?

Çocuğunuzu ister biberonla besleyin ister emzirin isterseniz de ikisinin bir kombinasyonunu kullanın, en nihayetinde bir gün aklınıza takılacak olan bir soru gelecektir: Çocuğum ne zaman biberon kullanmak için büyük sayılmalı?

Amerikan Pediatri Akademisi, 12 ila 24 aylıkken biberonların aşamalı olarak kaldırılmasını önermektedir. Çocuklar için biberondan bardağa geçişi basitleştirmenin birçok yolu bulunur. Örneğin 6 aylıktan itibaren çocuklarınıza emzik yerine kulplu alıştırma bardaklarını verebilirsiniz. Bu durum bebeklere, zaten aşina oldukları biberonla, kendi kendine beslenme becerilerini öğretebilir. Bu şekilde büyütülen bir bebek 12 aylık olduğunda ise, bir bardağı tutmak ve ondan bir şeyler içmek için gereken koordinasyon becerilerine artık sahip olmuş olur.

Alıştırma bardakları, biberonlar ve bardaklar arasındaki en harika geçiş aracıdır. Çocukların biberondan bardağa geçmeye başladıkları süreçte özellikle biberon kullanımına aşina olan çocukların doğal olarak bardakları düzgün kullanamamaları ve bardak içerisinde bulunan sıvıları yere dökmeleri oldukça normaldir. Alıştırma bardakları ise bu sıvı dökülmelerini en aza indirmeye yardımcı olan araçlardır. Zamanla çocuğunuz bardak tutmayı kendi başına halledebilir bir hale geldiğinde de -genellikle 24 aylıktan önce- bir bardağa geçmesine izin verebilirsiniz.

Ayrıca gerçek bir bardak şeklinde olan ve bebeğinizin herhangi bir kenardan içmesine izin veren emziksiz bir alıştırma bardağı ile bebeğinizin büyük bir çocuk bardağına geçişine de yardımcı olabilirsiniz. Bu durum çocuğunuzun gerçek bir bardak için hazır olmadan önceki bağımsız yudumlama becerilerini geliştirmesine teşvik sağlayabilir. Tüm bu anlatılanlardan farklı bir yöntem uygulamanız da elbette pekala uygun olabilir. Ancak yönteminiz ne olursa olsun, biberonlar çocuğunuz 24 aylık olduktan sonra aşamalı olarak tamamen bırakılmalıdır.

Neden Biberondan Bardağa Geçiş Yapmalısınız?

Biberonlar birçok çocuk için konforlu ve rahat olduğundan dolayı bırakılmak istenilmeyebilir. Ancak biberondan bardağa geçişi bu kadar önemli kılan birkaç faktör bulunur.

  • Bebeğinizin bardak için hazır olması 
  • Bebekler gelişimsel olarak yaklaşık 6 aylıkken başka birinin elindeki bir bardaktan yudum almaya hazırdır. 12 aylıkken çoğu çocuk fincan gibi nesneleri doğru bir şekilde kullanmaya başlayabilir ve bir bardağı tutup kendi başlarına yudumlama yapabilirler. Bu durum, karmaşık da olsa bebeğinizin hayatında heyecan verici bir kilometre taşıdır! Bebeğiniz, kendi kendine beslenme konusunda profesyonel olmaya ve biberon yerine bardak denemeye artık hazır.
  • Biberonlar yüzünden bebeğinizin diş sağlığı bozulur.
  • Sürekli biberon ile beslenme eylemi, bebeğinizin yetişkin dişlerinin konumunu ileriki yaşlarda değiştirebilir ve bu da daha sonra diş teli ile düzeltilmesi gerekebilecek sorunlara yol açabilir.
  • Bardaklar bebeğinizin bağımsız yudumlama becerilerini geliştirir
  • Bebeğinizin bir bardağın kenarına dudaklarını kapatmayı, su almayı, yutarken bu duruşu devam ettirmeyi ve bardağı ağzından uzaklaştırmayı öğrenmek için oral motor kontrolünü geliştirmesi gerekir. Bunun için de düzenli olarak pratik yapması gerekir. İlk başta bu durum bebeğiniz için zorlayıcı ve kafa karıştırıcı olabilir, ancak bebeğinizin koordinasyonu geliştikçe sonunda en az dökülmeyle bardağı tutabilecek hale gelecektir. Farkına bile varmadan artık onun da tıpkı ebeveynleri gibi bardak kullanmasına alışmış olacaksınız.

Biberona Veda Etmek

Ebeveynlerin biberonu sonsuza dek terk ederken uygulayabilecekleri iki çeşit yaklaşım vardır; kademeli bir sütten kesme veya soğuk hindiyi bırakma diye adlandırılan başka bir yöntem. Bazı bebekler yavaş ve kolay bir yaklaşımla daha kolay uyum sağlar. Eğer sizin bebeğiniz için doğru olanın bu olduğunu tespit ettiyseniz, bebeğinizin biberonunu bir alıştırma bardağıyla değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Kademeli olarak alıştırma bardağını vermeyi arttırarak biberonu vermeyi de azaltarak bu sürece uyum sağlamasını kolaylaştırabilirsiniz. Biberondan tamamen kurtulana kadar da bunu birkaç günde bir yapın.

Emme durumu, bebekler için bir tür rahatlık olabilir. Bu nedenle bebeğiniz bardağa geçerken ona bir ikame sunmak bu durumda yararlı olabilir.

Bebeğinizi biberondan keserken hatırlamanız gereken en önemli şey ise sabırdır… Bebekler biberonlarını nadiren direnç göstermeden verirler ve bu bardağa geçiş döneminde ne kadar hassas yaklaşırsanız yaklaşın sizin en makul çabalarınızı bile reddedebilirler. Bu sebeple bebeğinize biberonu bıraktırmaya karar verdiğinizde, süreç içerisinde dayanıklı olmanız önemlidir. Üstelik bebeğinizin ağlamasına da içiniz acısa bile bir miktar dayanmak zorundasınız. Gelecekte büyük ortodontik faturalarla uğraşmak yerine şimdi birkaç gözyaşıyla uğraşmak emin olun herkes için çok daha kolay olacak. 

Bebeğiniz için ulaşmak istediğiniz tüm bakım ve büyütmeye dayalı yazılarımıza web sitemizde yer alan blog sekmesine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Üstelik sormak istediğiniz sorularınız için bizimle iletişime geçmekten de çekinmeyin. Tüm bebek ürünlerimiz sizin ve bebeğinizin maksimum verimi alabileceği şekilde üretilmiştir. Bu sebeple evinizde eksik olan bebek ürünlerine de göz atabilirsiniz. Dr.Brown’s ailesi olarak sizi ve bebeğinizi önemsediğimizi unutmayın!

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.