Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Çocuklar Meyve Suyunu Ne Kadar Miktarda İçebilir?

Çocuğunuz Çok Mu Fazla Meyve Suyu İçiyor?

Çocuklarınızı dengeli beslenmeye teşvik etmeye çalışmak gerçekten zor ve yorucu bir süreç olabilmektedir. Üstelik bu süreçte geçen her gün aynı zorlukta değildir. Bazı günler diğer günlerden daha zorlayıcı olabileceği gibi zor günlerde çocuğunuzun meyve suyu içmesi, çocuklarınızın ihtiyaç duyduğu vitaminlerin bir kısmını almasını sağlamaya da yardımcı olabilir ve bu durum da çocuklarınızın almasını istediğiniz vitaminleri onların da hemen kabul edebileceği bir yöntemle rahatlıkla almalarını sağlayacağınız anlamına gelir. Meyve suyu tadının çocukların seveceği bir lezzette olması bu durumu kolaylaştıran başlıca etkendir ama bu da meyve suyunun gereğinden fazla tüketilmek istenmesine sebep olabilir ki oldukça sağlıksız olan bu durumun kesinlikle önüne geçilmesi gerekir. Peki meyve suyu tüketiminin sağlıklı kabul edilen miktarı ne kadardır?

Çok fazla meyve suyu alımı çocuğunuzun beslenme düzenine aşırı kalori ve şeker elenmesi anlamına gelecektir. Bu da diş çürümesi ve benzeri sorunlara yol açabilir. Çok fazla meyve suyu içen çocuklar, yeterince su ve süt içmemeye başlayabilir veya meyve ve sebze gibi sağlıklı yiyecekleri yeterince yeme olasılıkları da azalabilir. Üstelik yapılan araştırmalara göre meyve suları, üretildikleri meyvenin kendisine göre hiçbir besinsel fayda sağlamaz, lif içermez ve soda ile aynı miktarda kaloriye sahip olabilir. Bu nedenle, eğer seçim meyve suyu veya bir parça meyve arasındaysa, meyveye öncelik vermeye çalışmak da her zaman daha iyidir.

Amerikan Pediatri Merkezinin sonuçlarına göre farklı yaş gruplarının meyve suyu tüketimi için şu yönergeleri izleyebilirsiniz:

  1. Bir yaşın altındaki bebekler, tıbbi olarak önerilmediği sürece meyve suyu içmemelidir.
  2. 1-3 yaş arası küçük çocuklar günde 120 ml’den fazla meyve suyu içmemelidir.
  3. 4-6 yaş arası çocuklar günde 180 ml’den fazla meyve suyu içmemelidir.
  4. 7-18 yaş arası çocuklar günde 240 ml’den fazla meyve suyu içmemelidir.
Meyve Suları Tüketim Miktarına Göre İyi Bir Besin Sayılabilir

%100 meyveden üretilen ve içeriği temiz olan meyve suları, uygun miktarlarda tüketildiği zaman dengeli beslenmenin sağlıklı bir parçası haline gelebilir. Harika bir C vitamini, potasyum ve folat kaynağı olabilir ve hatta bazen kalsiyum veya D vitamini ile zenginleştirilebilir. Konuyla ilgilenen güvenilir kaynakların sunduğu kılavuzlara göre, 1-2 yaş arası çocuklar kişi başı ½-1 bardak meyve porsiyonu tüketmelidir. 2-18 yaş arası çocuklar ise günde 1-2 bardak meyve porsiyonu tüketmelidir. Bu porsiyonlardan biri %100 meyveden üretilmiş ve temiz içerikli olduğu sürece meyve suyundan oluşabilir.

Çocuğunuzun Meyve Suyu Tüketimini Nasıl Dengeleyebilirsiniz?

Çocuğunuzun meyve suyu alımının mümkün olduğunca sağlıklı olmasını sağlamak için siz ebeveynlere sunduğumuz öneriler ise şu şekildedir:

  1. Çocukların %10 kadar az meyve suyu içerebilen meyveli içecekler veya spor içecekleri olmayan, şeker ilavesiz %100 meyve suyu içtiğinden emin olmalısınız.
  2. Çocukları hasta edebilecek bakteriler içerebileceğinden pastörize edilmemiş meyve sularını çocuklarınıza vermemelisiniz.
  3. Meyve suları ambalajlarında değil bardakta servis edilmelidir.
  4. Meyve sularını yalnızca yemek ve atıştırmalıklarla birlikte, yemek aralarında ise sadece su vermelisiniz.
  5. Çocuğunuz için daha az şekerli bir içecek haline gelmesini istiyorsanız meyve suyunu suyla seyreltmeyi deneyebilirsiniz.
  6. Yeni yürümeye başlayan çocukların bardak sularına ekleyebilecekleri meyve suyu buz küpleri yapabilirsiniz. Her buz küpü yaklaşık 30 ml meyve suyu olarak ölçülebilir.
  7. Çocuğunuz için her zaman sağlıklı beslenme konusunda örnek olmaya çalışın ve iyi bir örnek olmak adına gerekirse siz de sağlıksız besinlerden uzak durmaya çalışın. Daha fazla su, daha az meyve suyu ve soda içmeyi deneyerek bunun için gereken ilk adımları atabilirsiniz :)

Dr.Brown’s ebeveynlerin en çok sormak istediği konular üzerine uzun araştırmalar yaparak sizin için güvenilir bilgiyi en geniş kapsamı ve en az sözle anlatmaya her zaman devam edecek. Bu bilgilerin sizin için önemli olduğunu düşünüyorsanız bizi takibe alarak tüm blog yazılarımızdan faydalanabilirsiniz. Web sitemizde yer alan tüm ürünlere göz atarak bebeğiniz ve küçük çocuğunuz için ihtiyaç duyduğunuz tüm ürünlere ulaşabilir ve sormak istediğiniz tüm sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Dr.Brown’s olarak size ve çekirdek ailenize mutlu ve huzurlu günler dileriz! :)

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.