Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Çocuk Doktorunuzun Bebeğiniz Hakkında Sormanızı İstediği Sorular (1-2 Yaş Döneminde)

Bebeğiniz ile beraber geçireceğiniz belki de en zor dönemlerden birisi olan ilk 12 aylık dönemi tamamlamak büyük bir başarıdır. Ve bu sebeple öncelikle bu dönemi bir şekilde tamamladığınız için sizi tebrik ederiz.  Ancak bu dönemden sonra da elbette ki yapacaklarınız yine çok büyük önem taşımaktadır ve itinayla sorumluluklarınız devam ettirilmelidir. Tıpkı ilk 12 aylık dönemde sık sık gittiğiniz doktor ziyaretleri gibi 1-2 yaş döneminde de belki de üzerinizdeki en büyük sorumluluk yine doktor ziyaretleriniz olacaktır. Bu dönemde çocuk doktoruna yapacağınız birkaç ziyaretten sonra bebeğinizin büyümesini daha çok fark edeceksiniz ve hareketlerinde de bir artış göreceksiniz. Ancak elbette ki çocuk doktoru kontrolleri ve soruları bunlarla sınırlı kalmayacak ve bitmeyecektir. Bu sebeple bebeklerin yürümeye yeni yeni başladığı bu dönemde, sağlıklı ve mutlu olduklarından emin olmak için çocuk doktorunuza sormanız gereken bazı sorular var. İşte bebeğinizin 1-2 yaş döneminde gideceğiniz doktor ziyaretlerinde sormanız gereken sorular.

 

1.Yıl Doktor Ziyareti Hazırlığı

1 yaşındaki bir bebek için yapılması gereken en önemli şey sağlıklı bir beslenme düzeni kurulmasıdır. Aynı zamanda fiziksel güvenlik de her dönemde olduğu gibi bu dönemde de birincil kaygıdır. Bu sebeple unutmayın ki tüm süreç boyunca her zaman olduğu gibi, büyüme ve gelişim için kilometre taşları ilerlemeye devam etmelidir.

1.Yıl doktor ziyaretinde çocuk doktorunuza sormanız gereken önemli sorular:

 

  • Çocuğum büyüme sürecinde uygun bir ivme ile büyümekte mi? Eğer bu şekilde bir büyüme mevcut değilse, hangi durumlar için endişelenmeliyim? Bu durum beslenme ile mi ilgili bir sorun yoksa başka bir şey olabilir mi?
  • Bilişsel, sosyal ve konuşma kilometre taşları için gelişimsel taramalar uygun mudur? Gelişimsel gecikme belirtileri var mı? Bebeğimin dil gelişimini ve gelişmiş iletişim becerilerini nasıl teşvik edebilirim?
  • Çocuğumun sağlıklı beslenmeyle doğru beslenme sürecine başlamasını sağlamanın en iyi yolu nedir? Geniş ve çeşitli bir damak tadının oluşmasına nasıl yardımcı olabilirim? Bebeğime alıştırma bardağı veya pipetli bardak vermeye ve onu biberondan uzaklaştırmaya ne zaman başlamalıyım?
  • Bebeğime mama vermeyi ne zaman bırakmalıyım?
  • Çocuğumu diş fırçalamaya nasıl teşvik edebilirim? Ne zaman dişçiye götürmeliyim?
  • Bu dönem emziklerden uzaklaşmaya başlamak için iyi bir zaman var mı?
  • Çocuğumun diş çıkarma ağrısı çekmemesine nasıl yardımcı olabilirim?
  • Bu yaştaki bir çocuk için ortalama uyku düzeni nedir? Uyku vakti rutinimiz nasıl olmalı? Bebeğimi öngörülebilir uyku düzenlerine nasıl teşvik edebilir ve kendi kendini yatıştırma gibi sağlıklı becerilerini nasıl geliştirebilirim?
  • Bebeğimi bebek arabasında güvende tutmak için ne gibi ekstra önlemler almam gerekiyor? Hangi bebek arabası koltuğunun güvenlik için yeterli olduğunu nasıl bilebilirim? Oyun alanı için bilmem gereken güvenlik ipuçları nelerdir? Su ile yakın temasta güvenliğinin devamı için bilmem gereken ipuçları neler?
  • Bebeğime ilaç vermem ne zaman ve hangi durumda güvenlidir?
  • Çocuğum gerekli tüm aşıları yaptırıyor mu?

 

2.Yıl Doktor Ziyareti Hazırlığı

2 yaşındaki bebeklerde duygusal olgunluğa doğru yolculuk kendini daha fazla belli etmeye başlar. Bu dönemde bebeğinizin kelime dağarcığı genişlemeye başlasa da büyüme ve gelişme hala gözlemlenmesi gereken oldukça önemli kilit faktörlerdendir.

2.Yıl doktor ziyaretinde çocuk doktorunuza sormanız gereken önemli sorular:

 

  • Çocuğumun büyüme ve gelişme takibi örnek çizelgeye uygun mu?
  • Çocuğumun uyku düzeni bu yaşa uygun mu?
  • Hangi davranışlar tipiktir ve hangileri değildir? Duygusal dalgalanmalar, öfke nöbetleri ve krizler normal midir? Çocuğum anormal davranışlar gösteriyor mu? Davranışları yönetmek için uygulayabileceğim bilmem gereken teknikler nelerdir?
  • Çocuğuma fiziksel ve duygusal sınırları anlamayı nasıl öğretebilirim?
  • Bu yaştaki bir çocuk için önerilen ekran süresi nedir?
  • Çocuğumun bu yaşta ne kadar geniş bir kelime dağarcığı olmalı? Duygusal ve sosyal becerilerin gelişimini nasıl teşvik edebilirim?
  • Çocuğum gerekli tüm aşıları yaptırıyor mu?
Çocuğunuzun doktoruyla açık ve dürüst bir iletişim kurmak çok önemlidir. Olası zorlukları anlamanıza ve bu zorlukların üstesinden gelmenize yardımcı olması için endişelerinizi çocuk doktorunuzun dikkatine muhakkak sunun. Çocuk doktorunuzla yapacağınız bu görüşmeler, çocuğunuzun nasıl bir süreç geçirdiğini ve gelişiminin doğru ilerleyip ilerlemediği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır. Böylelikle hem 3. yaşına hem de sonrasına girme konusunda bu durum size güven verecektir. Dr.Brown’s olarak bizlerin tek istediği çocuklarınız ile beraber mutlu ve sağlıklı bir hayat geçirmenize yardımcı olmaktır. Bu sebeple yazılarımızın sizlere ve aile yaşantınıza destek olduğunu düşünüyorsanız diğer yazılarımız için de web sitemiz üzerinden tüm bloglarımıza ulaşabilir ve bizimle iletişime geçerek sormak istediğiniz tüm sorularınızı iletebilirsiniz.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.