Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

Bugün verilen siparişleriniz bayram nedeniyle 15 Nisan Pazartesi günü kargoya teslim edilecektir.

Çiçek Gücü Pizzası Tarifi

Pizza geceleri ikilemesi hepimiz için özellikle gençlik zamanlarımızı çağrıştıran oldukça eğlenceli görüntüleri tasvir etmemize sebep olur. Ancak minikler için pizza geceleri her zaman bizim için ifade ettiği şeyleri çağrıştırmaz.

Ev yapımı pizza kavramı genellikle başarısız sonuçlanmış birkaç deneme sebebiyle yaygınlaşmış bir yanılgıyı da sırtlanır. Bu başarısız sonuçlar nedeniyle akıllarda her zaman, oldukça geniş zaman ayrılması gereken, pahalı ve büyük bir fiyaskoyu çağrıştıran ev yapımı pizza aslında hiç de bu anlatıldığı şekillerde olmak zorunda değildir. Özellikle de sipariş edeceğiniz herhangi bir pizzanın teslim edilmesi için gereken süreden daha kısa bir sürede mutfak masanızda oturan herkes için lezzetli ve besleyici kişisel bir pizza hazırlayabilmeniz söz konusuysa. Çiçek Gücü Pizza’sı, sos olarak oldukça sağlıklı olan karnabahar ve brokoliyi içerir. Böylelikle özellikle de küçük çocuğunuz için günlük tükettiği sebzelerden iki kat daha fazla besin almasını sağlar. Ayrıca çocuğunuz, nefis kırmızı soslu sebzeleri ve dikkatini dağıtmak için serpilmiş peynirleri epey zor fark edecektir.

Yeni yürümeye başlayan çocuğunuzun zevkine bağlı olarak, pizzanızı fırına yerleştirmeden önce, tamamen piştiği sürece diğer sebzeleri ve hatta etleri kolayca ekleyebilir veya değiştirip çıkartabilirsiniz. Aynı şey peynir için de söylenebilir; sadece pişirme süresini pizzanın ortasındaki peynirin erimesini baz alarak ayarlayın.

Evde pizza yapmak ve çocuklarınızın akıllarında kalacak pizza geceleri düzenlemek işte bu kadar basit. Üstelik kişiselleştirilebilir pizza tarifleri ile pizza geceleri eskisinden çok daha iyi olabilir.

Tarif ve Adımlar

Çiçek Gücü Pizzası

  • Hazırlık Süresi: 20 dakika
  • Pişirme Süresi: 5-7 dakika

Tarif Porsiyonu: 2 Küçük Çocuk Porsiyonu

İçindekiler:

  • ½ yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tam buğday lavaş ekmeği
  • ¼ fincan makarna sosu (domatesli veya salçalı)
  • ½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 paket dondurulmuş brokoli/karnabahar

Talimatlar:

1.Fırını 350 dereceye kadar önceden ısıtın.

2.Brokoli ve karnabahar karışımını mikrodalgada paket talimatlarına göre buğulayın ve piştikten sonra soğumaya bırakın.

3.Lavaş ekmeğinin üzerine zeytinyağını gezdirin ve üzerini kaplayacak şekilde yayın.

4.Lavaş ekmeğinin üzerine pizza sosu veya makarna sosu sürün.

5.Peynirin yarısını pizza/makarna sosunun üzerine serpin.

6.Soğuyan brokoli/karnabahar karışımını küçük parçalar halinde doğrayın ve peynirin üzerine yarım su bardağı kadar serpin.

7.Kalan peynirle sebzeleri doldurun.

8.Bir fırın tepsisi içerisinde fırına koyun, 5-7 dakika veya orta kısımda kalan peynir eriyene kadar pişirin.

9.Fırından çıkartın, soğumaya bırakın ve sıcak servis yapın.

Saklama Koşulları:

Buzdolabında 3 güne kadar saklayabilir ve servis yapmadan önce fırında tekrar ısıtabilirsiniz.

Adım Adım Talimatlar

Öncelikli olarak yapılması gerekenler: Fırınınızı muhakkak önceden ısıtın, böylece siz hazırlığı bitirene kadar fırınınız da pişirmeye hazır olur. Ardından, dondurucudan donmuş sebze paketinizi çıkartın ve paket talimatlarına göre mikrodalgaya koyun. Onlar buharda pişerken siz de lavaş ekmeğini bir tabağa koyun, üzerinde yağ gezdirin ve bu yağı tüm yüzeyi kaplayacak şekilde yayın. Daha sonra makarna sosunu orta kısımdan başlayarak lavaş ekmeğinin üzerine bir kaşığın dibiyle yayın. Sadece kenarlarında en azından 1 parmak kadar boşluk bırakmayı unutmayın.

İkinci adım olarak sostan sonra peynir gelir. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını sosun üzerine serpin ve kalanını bir kenarda bekletin. Bu sırada buharda pişmiş sebzeleriniz hazır olmalı ve poşet içerisindeyken parmaklarınızı yakmayacak kadar soğumalıdır. Sebzeleri bir kesme tahtası üzerine alın ve çok küçük parçalar halinde kesin. Çocuğunuzun yaşına bağlı olarak, parçaların boğulma tehlikesi olmadan yutulabilecek kadar küçük olduğundan emin olun. Kalan sebzeleri bir saklama kabına alıp başka bir öğünün yanında kullanabilirsiniz.

Pizzayı kaplamak için tüm sebzelere ihtiyacınız olmayacak, bu yüzden yaklaşık bir bardak kadar doğrayın ve soslu alanın çoğunu kaplayana kadar sosun üstüne serpin. Gerekirse, her seferinde yaklaşık çeyrek fincan olacak şekilde biraz daha doğrayın. Ardından, fırın tepsinizi alın. Temizlemeyi en aza indirmek için tepsinizi bir yağlı kağıt ile kaplayabilirsiniz, ancak yapışmaz bir fırın tepsisiyle yapışmayı önlemek için sonrasında uğraşmanız gerekmez.

Sebzeleri kalan peynirle doldurun ve fırına koyun. Zamanlayıcıyı yaklaşık 5-7 dakikaya veya pizzanın ortasındaki peynirin tamamen erimiş olacağı zamana ayarlayın. Pişirme işlemi bittiğinde, pizzanızı çıkarın ve en az beş dakika kadar soğumaya bırakın. Kesmeden ve servis yapmadan önce, özellikle sosun sıcaklığını pizzanın birkaç yerinde test ettiğinizden emin olun.

Ve işte hızlıca hazırlanmış, ev pizzası zamanı!

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.