Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Biberonları Kullanıma Hazır Hale Getirmek İçin Kullanılabilecek En İyi Yöntemler

Bebeğinizin güvenli ve sağlıklı kalması için biberonu uygun hale getirme hazırlığı ve biberonla ilgili diğer hijyen kurallarını bilmek çok önemlidir. Bu kurallar ilk başta birçok gereksiz bilgi ve talimat gibi görünebilir, ancak çocuk doktorları bunların büyük önem arz eden ve titizlikle uyulması gereken kurallar olduğunu söylemektedirler. Üstelik tüm bu kurallar bütününün sizi biberon hazırlığına alıştıracağı konusunda da emin olabilirsiniz.

Biberon Sterilizasyonu Hangi Zaman ve Durumlarda Gereklidir?

Biberonların sterilizasyonu genellikle biberonları ilk kez kullanacağınız zaman ve ciddi bir hastalık ertesinde muhakkak yapılmalıdır. Ancak bunun istisnaları da bulunur. Prematüre doğan bebekler, zayıf bağışıklık sistemine sahip olanlar veya çocuk doktorunuz tarafından bu konuda özel bir direktif varsa bu durumlarda biberonlar her kullanımdan sonra sterilize edilmelidir.

Biberonları sterilize etmek için;

  • Bir tencerede su kaynatın.
  • Biberonun tüm ayrılabilir parçalarını ayırın.
  • Tüm parçaları daha önce kaynatılmış olan sıcak suya atın ve beş dakika boyunca bekleyin.
  • Eşyaları temiz bir maşa ile tencerenin içerisinden çıkarın.
  • Sterilize edilmiş olan tüm parçaları temiz bir havlu üzerinde kurumaya bırakın.
  • Parçalar soğumadan biberonun montajını yapmayın. Özellikle yeşil havalandırma aparatı hassas bir parça olduğundan, bu aparatın mutlaka soğutulması gerekir.

Eğer hızlı bir sterilizasyona ihtiyacınız varsa veya seyahat ederken kolaylık olsun istiyorsanız sterilizasyon cihazı da edinebilirsiniz. Bunun için ayırabilecek yeterli bir bütçeniz yoksa veya farklı bir alternatif istiyorsanız ise bu durumda da bir mikrodalgaya erişiminiz varsa, aynı biberonları ve parçaları 90 saniyeden az bir sürede sterilize edebilirsiniz.

Biberon Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Genellikle bebek biberonlarını sık sık sterilize etmek gerekli olmasa da, her kullanımdan sonra bunları düzgün bir şekilde temizlemek çok önemlidir. Her biberonu kullandıktan sonra mümkün olan en kısa sürede temizlemek ise sütün biberon içerisinde kurumasını engellemek için ideal olan yöntemdir. Sıcak su, bulaşık deterjanı ve biberon fırçası gibi temizleyiciler ile biberonları temizleyebilirsiniz. Biberonun her parçasını temizlemek çok önemlidir, çünkü süt zamanla çatlaklara sızabilir ve burada bekledikçe bozulabilir. Bu sebeple Dr. Brown's marka biberon satın alımlarında önerilen bu tür temizlik fırçaları, daha büyük biberonlarda veya süngerin ulaşamayacağı içsel bir hava tahliye sistemi gibi zor ulaşılan yerlere ulaşmanızda size yardımcı olacaktır. (Telli olan fırçaların biberon emziklerini temizlemek için önerilmediğini sakın unutmayın. Bu fırçalar havalandırma aparatını temizlemek içindir.)

Bir Biberon Nasıl Hazırlanmalıdır?

Bebek için bir biberon hazırlamak kesinlikle zor değildir, ancak herhangi bir sağlık veya güvenlik sorununu önlemek için doğru bir şekilde yapılmalıdır.

Toz formül ile bir biberon hazırlarken, çocuğunuzun doktoru ile kaynatılmış su, musluk suyu veya hazır suyun uygun olup olmadığını doğrulayın. Çoğu doktor formül için filtrelenmiş musluk suyunu veya oda sıcaklığında tutulan market suyunu önermektedir. Bebeğiniz prematüre ise, kaynatılmış su önerilebilir. Hazır formülü (sıvı) doğrudan biberondan verebilirsiniz. Veya başka bir biberona da aktarabilirsiniz, örneğin Dr. Brown's Natural Flow Anti-Kolik Options+ Dar Biberon, bebeğiniz için daha rahat bir besleme deneyimi sağlayarak kusmayı, geğirmeyi ve gazı azaltır.

Oda sıcaklığındaki formül bebekler için tamamen uygundur. Ancak bazı bebekler bunun yerine sıcak sütü tercih edebilir; bu durumda bebek biberon ısıtıcısı kullanabilirsiniz. Eğer bebek biberon ısıtıcınız yoksa sıcak bir suyun içerisine biberonu koyup bekleterek de biberonu ısıtabilirsiniz. Isıtılan biberonu bebeğinize vermeden önce bileğinizde sıcaklığı kontrol etmeyi ise unutmayın.

Formül Hazırlama;

  • Formülü bebeğiniz için hazırlamadan önce ellerinizi sabun ve suyla iyice yıkayın.
  • İstenen miktarda suyu bebek biberonu ile ölçün.
  • Önce suyu ekleyin ve ardından önerilen miktarda formülü ekleyin.
  • Biberon kapağını sıkıca kapatın.
  • Formülü ve sütü birbirine karıştırmak için biberonu hafifçe dairesel hareketler ile sallayın veya biberonu bir kaşık yardımı ile karıştırın. (Sıvı içinde hava kabarcıkları oluşturabilecek bir hareket olan çalkalamaktan kesinlikle kaçının.)
  • Tüm ana formül pıhtılarının sıvıda çözündüğünden emin oluncaya kadar karıştırmaya devam edin.
  • Bebeğinize formülü, hazırladıktan sonra tüketmesi için iki saat içinde verin.

Bebeğinizi besledikten sonra biberonda kalan formülü atın çünkü formül ve bebeğinizin tükürüğü bakteri oluşturabilir. Hazırlanmış ancak kullanılmamış formül buzdolabında saklanabilir ve 24 saat içinde kullanılmalıdır.

Eğer pompalanmış sütün bir biberonda hazırlanması gerekiyorsa, sütü doğrudan bir biberona pompalayabilir ve oda sıcaklığında hemen besleyebilirsiniz. Pompalanmış sütü buzdolabından çıkarıp birkaç dakika boyunca sıcak su dolu bir kaba koyarak güvenli ve hızlı bir şekilde anne sütünü vücut sıcaklığına ısıtabilirsiniz. Beslemeden önce sıcaklığı bileğinizde test etmeyi unutmamanız yeterlidir. Yağ içeriğini karıştırmak için de anne sütünü çalkalamayı ihmal etmeyin.

Eğer donmuş anne sütünü çözmeniz gerekiyorsa, her zaman en eski anne sütünü çözdürün. Bunun için kabı sıcak su dolu bir kaba koyabilir veya sıcak su altında bekletebilirsiniz. Anne sütünü hiçbir zaman mikrodalga fırında ısıtmayın. Eğer sütü çözdürürseniz 24 saat içinde kullanmayı unutmayın. Anne sütü oda sıcaklığına getirildikten sonra, iki saat içinde kullanılmalıdır. Bir kere donmuş olan anne sütünü tekrar dondurmayın veya buzdolabına yeniden koymayın.

Kendi Düzenimi Oluşturabilecek Miyim?

Biberon besleme, temizleme ve hazırlama alışkanlığına girdikçe, sizin ve bebeğiniz için zamanla oturan bir düzen oluştuğunu fark edeceksiniz. Yardımcılarınızı, partnerleri, aile üyelerini ve/veya kiralanmış bakıcıları doğru bir şekilde biberonları dezenfekte etmek ve temizlemek için uyarmak veya bu süreci onlara da öğretmek oldukça önemlidir. Unutmayın herkes bu aşamalardan geçiyor ve halledilmeyecek hiçbir şey yok! :)

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.