Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

‘’Biberon ve Emzirme’’ Dengesi

Üçlü besleme ve karma besleme, birçok ebeveynin bebeğin beslenme yolculuğuna hem biberonla hem de emzirme ile devam etmeye yardımcı olması için seçtiği seçeneklerdir.

Üçlü besleme yöntemi; bebeği memeden beslediğiniz, anne sütünü pompaladığınız ve ardından bebeği beslemek için pompalanmış anne sütü veya formülü bebeğinize verdiğiniz zamanlarda uyguladığınız yöntemdir. Bu yöntem aslında anne sütünde ciddi bir azalma gördüğünüz zamanlarda süt tedariğinin korunmasına yardımcı olmak adına uygulanan bir yöntemdir. Fakat elbette ki zamanı olmayan veya az zamanı olan anneler de bu yöntemi rahatlıkla kullanabilir. Burada dikkat etmeniz gereken durum, bebeğinizi biberonla beslerken, doyma belirtilerini görünceye kadar bebeğinize yeterince süt verdiğinizden emin olmanızdır. Üçlü besleme yöntemini kullanırken uygulayabileceğiniz farklı yöntemler vardır. Bunlardan biri, bebeğinizi bir memeden beslemek ve diğer memeden süt pompalamak için bir el pompası veya elektrikli pompa kullanmaktır. Bu, besleme sürecinde zaman kazanmanıza da yardımcı olacaktır. Diğer bir seçenek ise bebeğinizi her iki memeden beslemek ve beslenmesi bittiğinde her iki memeyi de süt temini için pompalamaktır.

Bu yöntemler yorucu ve zaman alıcı görünse de, emzirmeye devam ederken bebeğinizi biberonla da beslemek için harika seçenekler olabilir. Bu besleme yöntemleri sonsuza kadar sürmeyecek olsa da, her zaman iyi bir destek sistemine sahip olmak yine de önemlidir. Ki esasında besleme sistemi için yardımcı bir ekibe ihtiyaç duyulması da sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Bu ekip, bebeğinizi biberonla beslemenize, anne sütünü pompalamaya yarayan cihazın pompa parçalarını temizlemenize veya bebek bezini değiştirmenize yardımcı olabilecek bir emzirme danışmanı ve bir eş veya başka bir bakıcı gibi kişilerden oluşan bir ekiptir. Çünkü bu süreçte desteklenebilmeye ve daha iyi hizmet alabilmeniz için ek yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu yüzden eğer sisteminiz içerisinde bulunan bir ekibiniz yoksa gerektiği zaman dinlenin ve kendinizden bunu esirgemeyin.

Karma besleme ise bebeğinizi hem anne sütü hem de bebek maması ile beslediğiniz zamanda kullandığınız yöntemdir. Anne sütünüz yeterliyse, bebeğinizin kavrama becerileri iyiyse ve siz sağmak istemeseniz de bebeğiniz emzirmeden sonra kendini tamamen tatmin hissetmiyorsa, anne sütünü pompalamadan uygulayabileceğiniz karma besleme sizin için harika bir seçenek olacaktır. Bu yöntemde anne sütü üretiminde bir miktar azalma görebilirsiniz ancak korkmanıza gerek olmadığını şimdiden söyleyelim çünkü süt üretmeye devam edeceksiniz.

Karma beslemeyi gerçekleştirmek için ihtiyaç duyabileceğiniz bilgiler:

  • Evdeyken bebeğinizi emzirin ve besleyin, işteyken ise bebeğinizin beslenmesi için formül kullanın.
  • Bebeğinizi çoğu zaman mamayla besleyin ancak uyuması gerektiğinde veya bazı belirli zamanlarda emzirin.
  • Emzirme seansları arasında 2-3 biberon miktarında formülü beslenmeye hazır hale getirin.

Anne sütü üretiminize, zamanınıza ve kaynaklarınıza bağlı olarak bebeğiniz kilo aldığı sürece ve bu yöntem sizin için işe yaradığı sürece bebeğinize anne sütü ve formül mamanın herhangi bir kombinasyonunu vermeyi yani karma besleme yöntemini seçebilir ve uygulayabilirsiniz.

Kombine besleme ve süt pompalama hakkında size yardımcı olabilecekler:

  • Bebeğinizi hem anne sütü hem de formül mama ile biberonla beslemeyi deneyin. Bu kombinasyon anne sütünüzün daha uzun süre dayanmasına yardımcı olabilir. Bunu yaparken mükemmel bir oran ayarlamaya çalışmayın çünkü yoktur; önemli olan ne kadar süt üretebileceğinizdir. Bebeğinizin her beslenmede ne kadar yediğini görmek için düzenli olarak ne kadar süt sağdığınızı takip ederek öğrenebilirsiniz. Bunun için biraz matematik yapmanız ve ardından her bir biberona formüldeki farkı eklemeniz gerekir.
  • Tek biberonla karma besleme kullanıyorsanız, önce formülü (su ve toz formül) karıştırdığınızdan emin olun ve ancak bunun ardından anne sütünü ekleyin.

Kombine beslemede ne kadar süt vermeniz gerektiğini nasıl bilebilirsiniz?

Aslında her şey bebeğinizin mutlu noktasını bulmakla ilgili. Bunu bebeğinizin ihtiyaç duyduğu sağlıklı besleme düzenini bulunca bulmuş olursunuz: 30 veya 60 ml sütle bir besleme biberonu hazırlayıp ardından bebeğinizin açlık ve tokluk belirtilerine göre üzerine gerektiği kadar eklemeler yaparak tespit etmeye başlayabilirsiniz. Bebeğiniz büyüdükçe ihtiyaç duyacağı süt miktarı da artacaktır. Bebeğinizi anne sütü ile besliyorsanız ve takviye alıyorsanız biberonla içtiği miktar her beslenmede değişebilir; bu durum memeden ne kadar besin aldığına bağlı olarak bazen birkaç ml ve bazen de neredeyse hiç düzeyinde olabilir.

Bebeğinizi beslemenin birçok yolu vardır. İster emzirerek, ister biberonla pompalanan sütle, ister formül mamayla veya üçünün herhangi bir kombinasyonuyla besleyin.. sonuç olarak önemli olan bebeğinizi beslemek ve onun ihtiyaçlarını karşılayabilmenizdir. Henüz yeni anne olduğunuz dönemlerde bazen zaman zaman bebeğinizin doyduğundan emin olmayabilirsiniz. Ancak bu durum için panik olmanıza veya üzülmenize gerek yoktur. Bebeğinizin doyduğundan emin olmak için bebeğinizin size verdiği ipuçlarına bakın ve doğru kilo alımını sağlamak için çocuk doktorunuzla muhakkak sık sık konuşmayı ihmal etmeyin. Yazılarımızın size ve annelik hakkındaki görüşlerinize yardımcı olduğunu düşünüyorsanız web sitemiz üzerinden tüm bloglarımıza ulaşabilir ve sormak istediğiniz soruları iletişim alanı üzerinden bizlere ulaştırabilirsiniz. Mutlu günler dileriz.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.