Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Bebekli Tatiller Nasıl Kolaylaştırılır?

endişelerinizi basitleştirin ve şüpheli veya tehlikeli eşyaları belli konumlarda saklayın. Bebeğinizin hayatınıza girmesi sebebiyle henüz küçücük olduğu bu süreçlerde salonlarınızı yürekten döşeyemeyebilirsiniz, ancak bu duruma daha az temizlik yapmanıza olanak sağlayacağı düşüncesi ile bakarak negatif gözüken bu süreci pozitife dönüştürebilirsiniz.

Aile Toplanmaları

Tatiller, çok sayıda aile barındırır ve bu aile toplanmaları büyük sohbetleri de beraberinde getirir. Uzun yıllar boyunca bu toplanmalar için bir yerden bir yere seyahat etmiş olabilirsiniz. Ancak bebeğiniz ile beraber olacağınız bu yıl işler farklı ve seyahatlerinizi bu sene azaltmanız alabileceğiniz en iyi karar olabilir. Siz tüm keyifli süreçlere hazır olsanız da bebeğiniz henüz kesinlikle hazır değil. Sevdiklerinize, bu yıl eski yıllardaki kadar uzun süre veya hiç bulunmayabileceğinizi erkenden haber verebilirsiniz. Aileniz elbette ki sizin için çok önemli ancak kurduğunuz bu yeni ve küçük aile sizin için çok daha önce gelmeli.

Yoğun Programlar

Aile toplanmaları için bahsedilen yaklaşımın aynısı, günlük programlarınız için de geçerli olmalıdır. Bebeğinizi hızlı bir tatile götürmek kulağa cazip bir fikir gibi gelebilir ama dürüst olmak gerekirse, tatillerde hiçbir yer hızlı hareket edebilmeniz için uygun değildir. Gittiğiniz her yerde olacak olan ve havada uçuşan tüm mikroplardan bahsetmiyoruz bile. Biz büyüklerin bile yoğun programlara yeterince dayanamadığımızı düşündüğümüz zaman, bebeğinizin sizden çok daha hızlı yorulduğunu hatırlamanız ve buna göre program yapmanız doğru bir karar olacaktır.

Bir Plan Yapın ve Bu Planı İki Kez Kontrol Etmeyi Unutmayın

Zamanlamalar

Tatillerde yalnızca günlük rutinlerinize sıkışıp kalmayın. Eğlenin. Nasıl yapacağınızı düşünüyorsanız bunu yapmanın en iyi yolu, bir program planı oluşturmak ve bu plana bağlı kalmaktır. Bunu bebeğinizin günlük hayatını mümkün olduğunca az değiştirerek ve elinizden gelenin en iyisi olacak şekilde yapmalısınız. Hatırlanması gereken püf nokta, bu planı uygularken bebeğinizin kısa kestirmelerini kaçırması gerekiyorsa, sonraki gün kestirmesi için ona uygun ortamı yaratmanız gerektiğidir. Bir sabah uykusunu kaçırmak, günün geri kalanı için ruh halinizi kesinlikle bozacaktır ve bu huzursuzluk sizin adınıza hiç iyi olmayacaktır. Bu sebeple bebeğinizi erken yatırarak bu gibi durumların telafi edilmesini sağlayabilirsiniz.

Tatile Giderken Bebeğiniz İçin İhtiyacınız Olan Şeyler

Saatlerce evde olmayacağınız zamanlarda, tüm ihtimalleri karşılayabilmek için bebek bezi çantasını doldurmak mantıklı bir hareket olacaktır. Yine de büyük boyutlarda bir çanta taşımanıza gerek yok. Küçültülmüş bir gece çantası gibi bir çanta sizin için yeterli olacaktır. İşte bu çanta için ihtiyaç duyacaklarınız listesi:

1.Her 2-3 saatte bir değiştirmek zorunda olduğunuz için birkaç adet bebek bezi

2.iki adet boş biberon

3.Anne sütü veya formül

4.Kıyafet değişikliği durumları için ekstra bir kıyafet

5.Bir adet battaniye

6.Bir adet emzik

7.Bir adet önlük ve omuz bezi

8.Uyku tulumu veya kundak

9.İki adet oyuncak

10.Mendil paketi

Bebek çantasının hazırlanmasıyla ilgili daha fazla ipucu için şimdi Bebek Çantasında Bulunması Gerekenler’e göz atabilirsiniz. Sizi çok daha keyifli bir ebeveyn yapmak için kullanmayı düşünmeniz gereken bazı ürünler de şunlardır:

  • Formül dağıtıcı: Birkaç öğünü uygun bir saklama kabına sığdırın.
  • Omuz bezleri: Bunlara neden ihtiyacınız olduğunu zaten biliyorsunuz.
  • Oyuncak, Emzik ve Diş Kaşıyıcı Tutucu: Bu bebeğinizin sadece emzik ihtiyacını önlemeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda tüm telaş sırasında bebeğin kendini sakinleştirmesine de yardımcı olur.
  • Seyahat Kapakları: Dr. Brown's biberonlarında, sütünüzün veya mamanın bir uçtan bir uca akışını sağlamak için havalandırma deliklerini çıkardığınızdan ve Seyahat Kapağını taktığınızdan emin olun.

Seyahatler

Şehir dışına seyahat etmek veya bir gece içerisinde bebeğiniz ile beraber seyahat etmek normalde olandan tamamen başka bir durumdur. Bu sebeple bu durum için ayrıca hazırladığımız ipuçlarının tam listesi için Bebekli Seyahatler İçin İpuçları: Beslenme ve Bebekli Seyahatler İçin İpuçları: Uyumak isimli makalelerimize göz atın.

Bebeğinizin Hissettiklerini Gözden Kaçırmayın

Bir kişiden diğerine geçmek, bebeğinizi büyük aile üyeleri ile tanıştırmak için harika bir yoldur, ancak aynı zamanda bebeğiniz için bunaltıcı ve yorucu olacaktır. Yeni manzaralar, sesler ve kokular algılanamayacak kadar fazla olabilir. Her aile toplanmalarında, bebeğinize bu yeni yerin koşuşturmacasına alışması için uyanık göründüğü zamanlarda kollarınızın arasında dinlenmesi için biraz zaman verin. Merakını gidermesi için onu kendi kendine bırakmaktan da çekinmeyin.

Bebeğinizin neşeden eriyip gitmek üzere olduğunu nasıl anlayacağınızı düşünüyor olabilirsiniz. Bunu yalnızca bu durumun ipuçlarına hakim olduğunuz zaman anlayabilirsiniz. Ona yakın durun ve aşırı uyarıldığına dair işaretlere dikkat edin, örneğin:

  • Cildinin soluk veya parlak kırmızıya dönmesi
  • Nefesinin hızlanması,
  • Hareketlerinin sarsıntılı veya titrek olması,
  • Dışarı çıkmak istemesi ve kimseye bakmaması,
  • Yüzlerden uzaklaşması,
  • Uyuşukluk belirtileri gösteriyor olması.
Ne yazık ki - ya da neyse ki, nasıl baktığınıza bağlı olarak bu durum değişecektir- bu yıl yanınızda bir bebek varken tatil programlarınız çok daha basit ve daha kısa olacak. Her şeyi basit tutmak, programları, bebek bezi çantalarını ve seyahatleri planlamak ve en önemlisi, bebeğinizin aşırı uyarıldığına dair olan belirtilerini bilmek, tatilleri hem sizin hem de bebeğiniz için kolaylaştırmanıza yardımcı olacaktır. Bu makalede bahsedilen Dr. Brown’s ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak için müşteri hizmetleri ekibimizle iletişime geçmekten çekinmeyin. Hepinize iyi tatiller dileriz!

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.