Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Bebekli Seyahatler için İpuçları: Beslenme

Bebekli Seyahatler İçin İpuçları: Hareket Halindeyken Bebeğin Beslenmesi

Seyahat denilince akla gelen uçaklar, yolculuklar, otel konaklamaları ve daha bir sürü şey ebeveynler için korkutucu olabilir. Seyahat mevsimi ve tüm bu heyecanlı tatil dönemi boyunca, bazı aileler için bu yıl büyük bir fark olacak. Çünkü bu sene ilk defa onlara bebekleri de eşlik edecek.

Bir bebeğin günlük yaşamının seyahat sırasında kolayca kesintiye uğrayabileceği iki ritüeli bulunur. Bunlar bebeğin beslenme ve uyuma zamanlarıdır. Aileniz ile beraber evden uzakta geçirdiğiniz zamanın tadını tam olarak çıkarabilmeniz için bebeğinizin beslenme ve uykusunun olabildiğince türbülanssız olmasına yardımcı olabilecek birkaç yöntem vardır.

Bu iki bölümlük yazı dizisinin birinci bölümünde, hareket halindeyken bebeğin beslenmesine odaklanıyoruz. Mama ile veya emzirirken nasıl seyahat edileceğine dair bu ipuçlarına göz atabilir ve yolculuklar için biberonları nasıl paketleyeceğinizi öğrenebilirsiniz. Bu iki bölümlük yazı dizisinin devamı niteliğindeki, Bebekli Seyahatler için İpuçları: Hareket Halindeyken Bebeğin Uyuması başlıklı makalemizi de mutlaka okumalısınız.

Uçak Yolculukları Sırasında Bebeğin Beslenmesi

  • Uçak yolculuğunuzu Brown's biberonları ile yapıyorsanız, uçağa binmeden önce biberonda bulunan hava akış kanalını çıkarmayı unutmayın çünkü uçaklar havaya yükselirken uçak içerisindekilere basınç uygular, bu da vakumsuz havalandırma sistemine karşı koyar ve sütün biberondan dışarı çıkmasına sebep olabilir. Bu yüzden biberonu vidalı bir seyahat kapağıyla kapatıp ardından kabin basınçlandırıldığında, biberon parçalarını tekrar yerine yerleştirip biberonu normal bir şekilde kullanabilirsiniz.

  • Biberonun içindeki parçaları ısıtmak istiyorsanız, uçuş görevlinizden bir bardak sıcak suda bu parçaları ısıtmasını istemeniz yeterlidir. Parçaları yerleştirmeden ve bebeğinizin karnını doyurmaya başlamadan önce biberonun sıcaklığını kontrol etmek için bilek testi yapabilirsiniz.

  • Kalkış ve iniş için bebeğinizin beslenme zamanlarını planlamaya çalışın. Çünkü yutma hareketi, bebeklerin kulaklarında birikebilecek baskıyı ve kulaklarını tahriş edebilecek baskıyı hafifletmeye yardımcı olacaktır.

  • Bebeğiniz katı yiyecekleri yiyebiliyorsa, aklınıza gelen tüm atıştırmalıkları toplayın demeyi çok isteriz ancak muhtemelen yeterince getiremezsiniz. Yanınıza alabildiğiniz atıştırmalıklara kolay erişim sağlayabilmeniz için bu atıştırmalıkları el bagajınızda saklayın. Ayrıca uçaklarda küçük kavanozlarda bebek maması almanıza izin verilir, ancak bebeğinize uygun kaşıkları el çantanıza koymayı unutmayın.

  • Bebeğiniz biraz daha büyükse, fazladan bir biberon veya alıştırma bardağı getirmek ve uçakta su istemek akıllıca olacaktır çünkü uçak yolculukları ağzı kurutur ve bebeğiniz ekstra sıvı takviyesine ihtiyaç duyabilir.

Kara Yolculukları Sırasında Bebeğin Beslenmesi

  • Eğer hala emziriyorsanız, bebeğinizi durdurmak ve beslemek için yolculuğunuza ara verin. Alternatif olarak, bazı anneler hareket halindeyken bebeği bir biberon anne sütü ile beslemeyi ve bu beslemeyi emzirerek yapmak yerine pompalanmış süt ile yapmayı tercih eder. Seçiminiz bu olursa, pompalanan sütü korumak ve saklamak için buzla dolu küçük bir soğutucu, birkaç yedek biberon ve saklama kapağı veya anne sütü saklama torbaları ile paketleyebilirsiniz.

  • Küçük boyutlu atıştırmalıklar, yolculuklar için harika seçeneklerdir. Bunları, yerden tasarruf etmek için birlikte istiflenebilen istiflenebilir atıştırma kaplarına koyabilirsiniz. İstiflenebilir atıştırma kapları, gezinizin farklı rotaları için atıştırmalıkları porsiyonlara ayırmak için de harikadırlar.

Otel Konaklamaları Sırasında Bebeğin Beslenmesi

  • Otel odası lavabosunda biberonları temizleyebilmek için bir biberon fırçası ve bebek bulaşık deterjanını seyahat boyutunda bir kapta paketlediğinizden emin olun. Her temizlikten önce ve sonra yüzeyi dezenfekte etmek için lavaboya ve tezgaha hızlı bir ovalama yapmak iyi bir fikir olabilir. Biberonu ve parçalarını kurumaya bırakmak için diğer havlulardan ayrı, temiz bir havlu kullanın.

  • Seyahat etmek beraberinde bir sürü yeni mikrop getirdiğinden, otele vardığınızda biberonları, biberon emziklerini ve yalancı emzikleri sterilize edebilmek için bavulunuza biraz mikrodalga buhar sterilizatör poşetleri atmayı düşünün. Odanızda mikrodalga fırın yoksa, çoğu otelin kahvaltı alanında veya restoranında ortak bir mikrodalga fırın vardır.

  • Biberonları ve anne sütünü soğuk tutmak için mini buzdolabı olan bir oda ayırtmaya çalışın. Eğer bu mümkün değilse, odada kalacak bir soğutucu paketleyin ve iyice buzlu tutun.

  • Emziren bir anneyseniz, sakinliğinizi her zaman korumaya çalışın, bol bol şekerleme yapın ve sütünüzün azalmasını önlemek için asla susuz kalmayın. Otel odasında her pompalama yaptığınızda, pompalama parçalarını temizlemek için mikrodalga sterilizatörü kullanın.

  • Alışık olduğunuz düzeninize bağlı kalın, çünkü bebeğinizin alışkın olduğu rutinlerinde yapılacak herhangi bir ek değişiklik yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Yeni yiyecekleri tanıtmak için en iyi zaman tatil döneminiz olmayabilir, bu da muhtemelen çantanızın dışarı çıkarken biraz daha ağır olacağı anlamına gelir. Ama en azından eve giderken de çok daha hafif olacaktır.

 

Bir bebekle seyahat etmek, özellikle de hala çok küçük ve kucağınızda taşımanız gereken bebekler, herkes için gerçekten eğlenceli ve ödüllendirici bir deneyim olabilir. Uçakta, yolda veya otel odasında... Nerede olursanız olun, bebeğinizin normal beslenme programına uymak için elinizden gelenin en iyisini yapmanız, bebeğinizi mutlu ve sorunsuz bir dönemde tutmanızı sağlayacaktır. Önceden yapacağınız küçük hazırlıklar tüm aile için harika bir tatilin garantilenmesine yardımcı olacaktır. Bu makalede bahsedilen Dr. Brown’s ürünleriyle ilgili sorularınız için, bizi çevrimiçi olarak ziyaret edebilir veya bugün bizimle iletişime geçebilirsiniz!

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.