Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Bebekler Nasıl Uyutulur?

Günlük hayatımızda “bebek gibi uyudum” ifadesini sıklıkla duyarız. Bu ifade, bir kişinin harika bir gece uykusu çekmesini tanımlarken sıklıkla kullanılır, ancak Pediatrik Uyku Uzmanı ve BabySleepPro'nun kurucusu Dr. Rebecca Kempton, aslında birçok bebeğin uyku sorunları olduğunu ve her zaman bizim tahmin ettiğimiz gibi harika uykular yaşamadıklarını ifade etmektedir.

Hepimiz kaliteli uykunun ebeveynler ve bebekler için çok önemli olduğunu biliyoruz. İşte bu yüzden Dr. Brown's® biberonlarıyla havasız beslenme sağlamanın yanı sıra bebeğinizin kötü uyku problemlerini aşmasına yardımcı olmak ve mutlu bir uyku deneyimi yaşamasını sağlamak için yatmadan önce bir uyku rutin oluşturabilirsiniz. Dr. Brown’s, bu sebeple sizler için örnek bir uyku vakti rutini hazırladı ve bu örnek uyku vakti rutini ve ipuçlarının size ve bebeğinize daha fazla uyku almanızda yardımcı olabileceğini umuyoruz.

Mutlu Bir Uykuya Dair İpuçları

Bebeğinizin mutlu bir uyku deneyimi yaşaması için belli bir rutin oluşturabilirsiniz.

Bir Yatak Saati Ritüeli Yaratın

  • Beslemek

Bebeğiniz günlük hayatının sürekliliği için karnını doyurmak zorundadır. Bu doygunluk ve beslenme sürecini gün içerisinde ister biberondan yardım alarak isterseniz emzirerek yapabilirsiniz. Ancak bebeğinizin uykuyu biberon veya meme ile ilişkilendirmemesi için sürdürülebilir bir beslenme rutini oluşturmanız oldukça önemlidir.

 

  • Masaj Yapmak

İnsanların hayatlarında rahatlamalarını sağlayan en önemli yardımcılardan biri masajdır. Ve tıpkı bizler gibi bebekler de bu masaja ihtiyaç duyabilirler. Elbette ki bizden farklı olarak bebeklere yapılan masajlar çok daha narin ve hassas hareketlerle, onlara zarar vermeyecek bir şekilde okşama eşliğinde yapılmalıdır. Bu masaja ve bebeğinizi sakinleştirmeye yardımcı olması için yatıştırıcı losyon kullanabilirsiniz.

 

  • Kitap Okumak

Tıpkı ebeveynlerin de televizyon başında bir şeyler dinlerken ve izlerken uykularının gelmesi gibi bebeklerin de ses ve görüntüleri takip ederken yorgun düşerek uyku ihtiyacı duymaları kaçınılmazdır. Bu yüzden bebeğinizin uykusunun gelmesine yardımcı olacak birkaç favori kitap seçerek geceleri bu kitaplardan yardım alabilirsiniz.

 

  • Şarkı Söylemek

Ninniler çok eski zamanlardan beri bebekleri uyutmak için tercih edilen başarılı bir rutindir. Bebeğinize tutarlı bir yatma zamanı rutini hissi vermek için her gece yatmadan önce ona aynı şarkıyı söyleyebilirsiniz. Böylelikle bebeğiniz bu şarkıyı veya ninniyi her duyduğunda yatma vaktinin geldiğini hatırlayarak daha kolay bir şekilde uyku pozisyonuna geçebilir.

Bunlara ek olarak Dr. Brown's biberonları, rahatsız edici gazları ve geri akışı önleyen havasız beslemeyi sağlar. Bu durum bebeğinizin yatma saatine geçiş sürecinde yatağına rahatça yerleşmesine yardımcı olmak için harika bir yoldur.

Ruh Halinizi Ayarlayın

  • Karanlığa Gidin

Işıkları kapatın ve tüm ışığı engelleyin. Gündüz vakitlerinde veya gece sokak ışıklarının fazla yansıdığı zamanlarda bunu yapmak için karartma perdeleri kullanmayı düşünebilirsiniz.

 

  • Gürültü Ekleyin

Beyaz gürültü benzeri, düşük frekanslı, tutarlı sesler kullanmayı deneyin.

 

  • Isıyı Kontrol Altında Tutun

Oda ısısını 20 - 21° C de sabit tutun. Bir kat pijama ve uyku tulumu veya kundak ile eşlik edeceğiniz bu ısı idealdir.

 

  • Havayı Nemlendirin

Kuru havadan kaynaklanan tahrişleri azaltmaya yardımcı olmak için nemlendirici kullanmayı asla ihmal etmeyin.

 

 

Her Yaşta Mutlu Uykular

Yaş                                                     Gece Uykusu (saatleri)                 Gündüz Uykusu (saatleri)

Yenidoğan – 2 aylık                                      8 – 9*                                 7 – 9 (3 – 5 saat şekerleme)

2 – 4 aylık                                                       9 – 10*                               4 – 5 (3 – 4 saat şekerleme)

4 – 6 aylık                                                      11 – 12 *                             4 – 5 (2 – 3 saat şekerleme)

6 – 9 aylık                                                      11 – 12                                3 – 4 (2 saat şekerleme)

9 – 12 aylık                                                   11 – 12                                2 – 3 (2 saat şekerleme)

12 – 18 aylık                                                 11 – 12                                2 – 3 (1 – 2 saat şekerleme)

18 aylık – 2 yaş                                            11 – 12                                2       (1 saat şekerleme)

2 – 3 yaş                                                        11 – 13                                1 – 2 (1 saat şekerleme)

 

* Bu saat aralıkları mutlaka aralıksız uyumaları gerektiği anlamına gelmemektedir. Elbette ki karnı acıkan bebeğiniz karnını doyurmak ve beslenmek için ara sıra uyanabilir.

Dr. Brown's ürünleri veya Dr. Brown’s’a dair her şey ile ilgili herhangi bir sorunuz için bize ulaşın. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. Dr. Brown's ürünlerini nereden alacağınızı merak ediyorsanız bizi çevrimiçi ziyaret etmeyi unutmayın!

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.