Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

23 Nisan'a Özel Tüm Ürünlerde Sepette %23 İndirim!

Bebek Evlat Edinmek: Evlat Edindiğiniz Bebeğiniz Eve Gelmeden Önce Nasıl Bir Hazırlık Yapmalısınız?

Hayatınız adına aldığınız bu önemli karar için öncelikle sizi tebrik ederiz! Bir bebeği evlat edinmek, ebeveynliğe doğru atılmış güzel, kişisel ve önemli bir adımdır. Tam olarak ne kadar mutlu olduğunuzun henüz farkına varamamış olsanız da, bebeğinize hazırlanmak için yapacağınız çok işiniz var. Bu yüzden sizler için kendinizi ve evinizi hazırlamanıza yardımcı olacak bir çeşit kontrol listesi hazırladık. Bu kontrol listesine uyarak kendinizi ve evinizi ne zaman ve nasıl hazırlayacağınız ise tamamen size kalmıştır. Bu aşamada bazı ebeveynler bu sürecin kesinleşmesini beklerken, bazıları da onaylanır onaylanmaz başlar ve bu hazırlık sürecini başlatırlar.

Evlat Edinme Sürecinde Hazırlık Kontrol Listesi

Evlat edinme süreci uzun ve her bir adımın sıkı takip edilmesi gereken bir süreçtir. Bu yüzden hangi aşamada olduğunuza göre bu listeyi daha dikkatli okuyabilirsiniz. Belki yakın zamanda evlat edinmen onaylandı. Belki hala evrak sürecindesin, ama onaylanacağını biliyorsun. Her iki durumda da, bir kez onaylandığınızda, ilk kez ebeveyn olmaya hazırlanmak diğer durumlarda olduğu gibi hemen hemen aynıdır. Tek bir detay haricinde; belirli bir zaman çizelgenizin olmaması. Birkaç haftadan başlayarak aylarca sürebilecek kadar geniş olan bu aralık herhangi bir dönemde olabilir. Ve evlat edinmek istediğiniz bebeğin yaşı biliniyor olsa da, eşleşme gerçekleşene kadar çocuğunuzun cinsiyetini bilemeyebilirsiniz.

Peki, konu bebeğin ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olmak olduğunda nasıl hazırlanacaksınız? Bu konuyu öncelikle eşleşmeden önce ve eşleşmeden sonra neye ihtiyacınız olduğuna göre ayıralım.

Eşleşmeden Önceki Aşamada İhtiyaç Duyacaklarınız

  • Onaylandığınız yaş aralığında hem kısa hem de uzun kollu nötr tulum ve pantolon/gömlek kombinleri her zaman hazır bulundurmanız gerekenlerde en başta yer alır. Cinsiyete özgü öğeleri ise daha sonrası için bekletebilirsiniz.
  • 3 bedene kadar olacak şekilde yenidoğan bebek bezi. Arkadaşlarınız, aileniz veya iş arkadaşlarınız yaklaşan evlat edinme süreciniz hakkında bilgi sahibiyse ve yardımcı olmak için ne yapabileceklerini sorarlar ise, çocuk bezi önermek hazırlanmanıza yardımcı olmak için harika bir yol olacaktır.
  • Birkaç biberon, formül veya bağışlanmış donmuş anne sütü. Elbette, seçiminize Dr. Brown's® biberonlarını dahil etmenizi ve potansiyel olarak bu biberonların geniş boyunlu ve dar bir versiyonunu almanızı öneririz.
  • Biberon fırçaları, bulaşık makinesi sepetleri ve kurutma rafı gibi biberon temizleme malzemeleri.
  • Biberon ısıtıcısı, sterilizatör ve günlük bakım araçları.
  • Brown's™ Emzik ve bunun gibi bir bebeği düşündüğünüzde aklınıza gelen temel ögeler, bu geçiş döneminde bebeğin kendi kendine sakinleşmesine yardımcı olabilecek eğitici ve duygusal olarak destekleyici oyuncaklar.
  • Eşleştiğiniz yaş aralığındaki bebekler için uygun bir araba koltuğu.
  • Omuz üstü bezleri, bebek bezleri, bebek bezi kremi, diş fırçası veya diş temizleme bezleri ve genel bakım ürünleri.

Bazen çocuk odası mobilyalarını satın almak ve eşleştirmeden önce yerleştirmek duygusal olarak zor olabilir. En azından her bebeğin kullanabileceği bir beşik ve şifonyer satın almak ve eşleşmeniz gerçekleşinceye kadar bunları saklamak size zaman açısından avantaj sağlayabilir. Bu eşyalar zaten evinizdeyse, eşleşme ve bebeği eve getirme arasındaki süreci biraz daha az stresli hale getirebilir. Ancak bunu yapmamayı da tercih edebilirsiniz.

Bebekli Ev Provası

Evlat edindiğiniz Bebeğin yaşı ne olursa olsun, onay anından itibaren evinizin provasını yapabilirsiniz. İşte bebekli bir ev provası için ihtiyaç duyabileceğiniz birkaç ipucu:

  • Merdivenlerde veya kapı girişlerinde bebek kapıları olmalı.
  • Sehpalar gibi keskin kenarlı mobilyalar için köşe dolgusu edinilmeli.
  • Alt dolaplar ve kiler için dolap kilitleri alınmalı.
  • Boğulma veya zehirlenme tehlikeleri için ev gözden geçirilmeli.

Düşünülmesi Gereken Diğer Şeyler

Bebeğinizin hayatınıza nasıl girdiğinden bağımsız olarak bebek bakımı ve diğer her türlü edinmeniz gereken ebeveynlik öğretileri için almanız gereken tüm dersleri alın ve tüm kitapları okuyun. Bebeğinize nasıl bakılacağını, onu besleme pozisyonlarını, en iyi biberon seçeneklerini ve doğru ebeveynlik tavırlarını öğrenin. Bunların ardından bebek CPR'sine ve ilk yardım derslerine kaydolmak sizin için harika bir zamanlama olacaktır. Hayatınızda küçüklerle birlikte arkadaşlarınız veya aileniz varsa, ebeveynliği ilk elden deneyimlemek için onlarla zaman geçirmeyi de unutmayın.

Evlat edinmeniz onaylandıktan sonra, arama geldiğinde aniden izin almanız gerekeceğini işverenlerinize bildirmeniz gerekebilir. İzin politikalarınızı gözden geçirin ve ihtiyacınız olduğunda sigortalı olduğunuzdan emin olmak için uygun personellerle görüşme sağlayın.

Eşleşmeden Sonraki Aşamada İhtiyaç Duyacaklarınız

  • Genel sağlık ve bebeğinizin kendi kendini yatıştırması için ihtiyaç duyacağı dişlikler, emzikler, kundak battaniyeleri ve yaşına uygun olan diğer ürünler.
  • Ceketler, çoraplar, güneş kremi ve böcek spreyleri gibi hava koşullarına uygun giysiler ve koruma.
  • Bebek odası mobilyası almadıysanız şimdi edinmeniz için tam zamanı. Bu durumda, iki günlük nakliyenin, olası herhangi bir ekstra maliyete değebileceğini lütfen unutmayın.
  • Mama sandalyesi veya yükseltici koltuklar.
  • Gerekirse, yaşa uygun alıştırma bardakları ve beslenme kapları.

Şimdiye kadar saydığımız aşamaları hallettiyseniz, birkaç biberon daha satın alabilirsiniz. Artık bebeğin yaşını bileceğiniz için uygun mililitre ölçülerini alabilirsiniz; çoğu ebeveyn en az altı biberon stoklar. Biberon emzikleri için, önerilen yaş aralığının hemen altında ve üstünde olan çeşitli akış boyutlarını edinmeniz ilerleyen süreçlerde büyük bir kurtarıcı olabilir. Bu şekilde, bebeğinizin tercih ettiği akış hızını öğrenmek için birçok seçeneğiniz olacaktır. Halihazırda biberonla beslenen daha büyük bir bebeği evlat ediniyorsanız, şu anda kullandıkları markayı öğrenmek en iyisi olabilir, böylece onları değiştirmeye çalışmakla uğraşmanıza gerek kalmaz. Eve geldiğinde biberonları hazır bir şekilde bebeğinizi bekliyor olacak.

Beklenen Büyük Gün İçin Nelere Sahip Olmalısınız?

Bebeğiniz için muhakkak bir bebek çantası hazırlamanız gerekiyor. Aşağıdaki liste, küçük bir bebeği evlat edinmek için bir kılavuzdur; bu liste üzerinde eşleşmenize veya yanınızda getirmek istediğiniz eşyalara göre ayarlama yapmanız gerekebilir.

Bebek Çantası Ürünleri

  • Bir araba koltuğu; herhangi bir yere bebeğiniz ile beraber giderken bir araba koltuğu olmadan gitmeniz büyük bir risk teşkil edecektir.
  • Hava koşullarına uygun bir veya iki takım kıyafet her zaman çantanızda bulunmalı.
  • Bir çift battaniye olmazsa olmazlarınızdan olmalı.
  • Yeni doğan veya 1 numara bebek bezi paketi.
  • Bebek mendilleri ve bezleri.
  • Biberonlar ve diğer besleme cihazları.
  • Formül veya anne sütü.
  • Beşik.

Unutmayın, bebeğiniz hareketler ve etraflarında meydana gelen değişiklikler tarafından aşırı uyarılacaktır. İlk birkaç günü sadece siz, bebeğiniz ve eşiniz için ayırın. Böylece bebeğiniz tüm yeni ailesi ve arkadaşlarıyla bebeği tanıştırmadan önce girdiği bu yeni ortama ve kişilere uyum sağlayabilir ve hızlı bir şekilde ilerleme kaydedebilir. Bazı bebekler, ilk birkaç gün içinde beklenmedik şekilde ortama hızlıca ayak uydurabilir, böylece siz ve eşiniz ile de daha hızlı bağ kurabilirler.

Evlat edinme sürecinden geçen birçok ebeveynin söylediği şeylerden birisi genelde şu olmaktadır: ‘’Unutmayın ki, ebeveyn olacaksınız. Bu süreç tam olarak düşündüğünüz gibi ilerlemeyebilir ve bu durum tahmininizden daha uzun sürebilir. Bunlara ek olarak inişler ve çıkışlar da yaşayabilirsiniz. Ama bunlar olacak ve bunlara kendinizi şimdiden hazırlamanız sizin için en iyi senaryoyu yaratır.’’

 

Bu süreç boyunca kendinize, eşinize ve bebeğinizi eve getirmeye çalışan ekiplere karşı sabırlı olmak için elinizden gelenin en iyisini yapın. Ve zamanı geldiğinde bir değişim kasırgasına hazır olun. Bir sonraki maceranızda size bol şanslar, sizin ve bebeğinizin birlikte büyümesine yardımcı olması için Dr. Brown's’a bakmayı unutmayın!

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.