Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Bebek Biberonları Nasıl Isıtılır?

Bebeğinizin acıktığı veya acıkmasına birkaç dakika kaldığı zamanları bilirsiniz. Peki böyle anlarda hazırda sıcak bir biberonunuz oluyor mu? Eğer hazırda sıcak bir biberonunuz yoksa bebeğinizi buzdolabından çıkardığınız soğuk biberonla mı besliyorsunuz? Elbette kenarda sizi her daim bekleyen sıcak bir biberonun bulunması oldukça düşük bir ihtimaldir. Ancak bu da her zaman sorun demek değildir. Çünkü bazı bebekler sadece iyice ısıtılmış biberonlarla beslenmek isterlerken, bazı bebekler de soğuk bir biberonla yemek yemekte herhangi bir sıkıntı görmezler. Eğer sizin bebeğiniz soğuk bir biberon ile beslenmekten rahatsız olmuyorsa sizin için zaten bir problem yok demektir. Ancak bebeğiniz şekerleme molasındaysa veya kestirmeden önce ılık bir biberonun bebeğinizin daha hızlı uykuya dalmasına ve daha uzun uyumasına yardımcı olduğunu gördüyseniz, üzülmeyin. Soğumuş olan biberonları hemen ısıtmak için oldukça iyi ipuçlarımız ve püf noktalarımız var.

Biberon Isıtma Seçenekleri

Formül veya anne sütü için ideal sıcaklık vücut sıcaklığında veya vücut sıcaklığının hemen altında olarak biliniyor olsa da aslında bu daha çok kılavuz bir bilgidir. Bu sebeple biberonun sıcaklığını ölçmek için bilek yöntemini düşünebilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için biberondan bileğinizin içine birkaç damla damlatmanız yeterli olacaktır. Eğer damlattığınız sıvı size soğuk geliyorsa biberonu biraz daha ısıtın; sıcak geliyorsa biberonu soğumaya bırakın. 

Bonus ipucu: Biberonu ısıttıktan sonra biberon içerisindeki her damlanın aynı sıcaklıkta olması için biberonu düzenli aralıklarla döndürün veya karışmasını sağlayacak dairesel hareketler yapın.

Biberonlar Nasıl Isıtılır?

Biberonları ısıtmanın birkaç farklı yolu bulunur. Bu yolları detaylıca açıklamak için ayrı ayrı ele aldık.

Ocakta ısıtmak: Bir tencereye en az biberonunuzdaki sütle aynı yükseklikte olacak şekilde su doldurun. Önce ocağınızdaki suyu ısıtın, ardından süt vücut sıcaklığına yaklaşıncaya kadar biberonu ılık suyun içerisinde bekletin. Sonrasında ise bilek testi ile istediğiniz sıcaklığa gelip gelmediğini kontrol edin. 

Musluğun altında ısıtmak: Biberonunuzu ılık veya sıcak akan suyun altında tutarak ve yaklaşık iki dakika boyunca su biberonun her tarafına ulaşacak şekilde biberonu döndürerek ısıtın. Üstelik ılık musluk suyu kullanmak, özellikle donmuş anne sütünün buzunu çözmek için harika bir yöntemdir.

Biberon ısıtıcısında ısıtmak: Biberon ısıtıcıları, biberonları ısıtmak için özel olarak tasarlanmışlardır. Bu sebepten çoğunun kullanımı oldukça kolaydır ve sütü hızla ideal vücut sıcaklığına getirir. Üstelik kabul edelim ki bebeğiniz acıktığında hızlı olmak zorundasınız. Biberon ısıtıcıları da bu noktada yardımınıza en hızlı yetişen yöntemdir. 

Peki ya mikrodalgalar biberon ısıtmak için kullanılabilir mi? Amerikan Pediatri Akademisi özellikle mikrodalga ile biberon ısıtmanın gereksiz olduğunu söylüyor. Bunun nedeni, ısıyı patlattıktan sonra biberonun soğumasına karşın, içindeki sıvının gerçekten çok sıcak olabilmesidir. Biberon içerisindeki sıvı mikrodalga ile ısıtıldığı zaman homojen olmayan bir şekilde ısınır; bir kısım dil yakacak kadar sıcakken, diğer kısımda hala buz kristalleri bulunur. Ayrıca, özellikle anne sütünün bileşimi çok fazla ısıtılırsa değişebileceğinden dolayı mikrodalga ile biberon ısıtma işlemini kesinlikle kullanmamanızı öneririz.

Biberon Isıtıcı Nasıl Kullanılır?

İPUCU 1: Biberonun uygun olduğundan emin olun.

Biberonlar farklı şekil ve boyutlarda olabilirler. Bu nedenle biberonlarınızın seçtiğiniz ısıtıcıya sığacağından öncelikle emin olun. Eğer farklı boyutlarda biberonlara sahipseniz farklı boyutlardan biberonlara göre ayarlama seçeneği bulunan biberon ısıtıcılarını tercih edebilirsiniz.

İPUCU 2: Isıtırken biberon parçalarını çıkarın.

Dr.Brown's biberonlarını ısıtırken, önce iç parçaları çıkarın. Bu, ısınma sırasında basınç birikmesinin önüne geçer ve sızıntıları önlemeye yardımcı olur. Biberon emziğini ve kapak kısmını biberonun üzerinde gevşek bir şekilde bırakabilir veya alternatif olarak Dr Brown's Biberon Seyahat Başlığını kullanabilirsiniz.

İPUCU 3: Cam biberonları kullanırken dikkatli olun.

Islak cam fazlasıyla kaygandır, bu nedenle cam biberonları ısıtırken biberonları sıkıca kavrayın. Camın korunmasına yardımcı olması için cam biberonlarınızı %100 silikon cam biberon kılıfları takılıyken ısıtmanızı öneririz. Ancak yine unutmayın ki ısıtmadan önce biberonun iç kısımlarını çıkarın.

İPUCU 4: Damıtılmış su kullanın.

Damıtılmış su, ısıtıcının içinde doğal olarak meydana gelen kireçlenmeyi azaltmaya yardımcı olacaktır. 

Bu ve benzeri yazıların siz ve değerli aileniz yardımcı olduğunuzu düşünüyorsanız yazılarımızın tamamına web sitemiz üzerindeki bloglar sekmesinden ulaşabilirsiniz. Üstelik sormak istediğiniz tüm sorularınız için bizimle iletişime geçebilir ve ihtiyacınız olan tüm ürünlere de yine web sitemiz üzerinden göz atabilirsiniz. 

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.