Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

Bugün verilen siparişleriniz bayram nedeniyle 15 Nisan Pazartesi günü kargoya teslim edilecektir.

Bebeğinizle Bağ Kurmanın Yolları

Doğumdan sonraki saatlerde, günlerde ve haftalarda yeni doğmuş bebeğinizle bağ kurmak her zamankinden daha önemlidir. Bağ kurmanız, bebeğinize güvende olduğunu hissettirir ve benlik hissini oluşturur. Bunları dikkate alarak sizlere, miniğinizle ilişkinizi geliştirmek için uygulayabileceğiniz “bağ kurma aktiviteleri” listesi hazırladık.

Bebeğinizle Sürekli Olarak Etkileşim Halinde Olun

8 hafta içinde bebeğinizin, sizin ve eşinizin ebeveynlik tarzı arasında ayrım yapabileceğini biliyor muydunuz?  Bebekler etraflarında olup bitenlere çok duyarlıdır ve her şeyin farkındadır.

Bebeğinizi biberonla beslemeniz, özellikle onunla konuşmanız, onu tutmanız ve bol miktarda göz teması kurmanız, bebeğinizle kaliteli zaman geçirmenin harika bir yoludur. Eğer bu yöntem sizin için bir seçenek değilse, bağ kurabilmenizin birkaç yolu daha var:

  • Bebeğinizi gıdıklayın, ona burnunuzu sürterek güldürün ve diğer nazik, yavaş hareketlerle onunla oynayın.
  • Bebeğinizi oyuncaklarla, kitaplarla, şarkı söyleyerek ve buna benzer zihinsel uyarımlarla eğlendirin.
  • Nazik masajlarla, karın ovmalarıyla ve banyolarla bebeğinize daha çok dokunun.
  • Bebeğinizin bezini daha sık değiştirin, kıyafetlerini seçin ve ona daha genel besleyici bir bakım sağlayın.

İlişkiler zamanla kurulur ve ilişkiyi kurmanın en iyi yolu onu geliştirmek için daha aktif, daha çok zaman harcamaktır. Yakında bebeğinizin neye ağladığını, hangi sesleri sevdiğini ve neye tepki verdiğini öğreneceksiniz.

Ten Tene Temas

Anne ile bebek arasındaki ten tene temasın faydalarını özetlemek gerekirse, çoğu kısmı çıplak bebeğinizi çıplak göğsünüze uzandırmanız, minik bebeğinizle daha derin bir bağlantı geliştirmenin kesin yoludur. Başlarda bebek bezi değiştirmekten başka görevimiz yokmuş gibi görünsek bile, yumuşacık tenleri ve küçük mü küçük bedenleri,  bize ne kadar ihtiyaç duyduklarını tekrar tekrar hatırlatır. Ayrıca ten tene temas, bebek ve ebeveyn arasındaki bağları sağlamlaştırmak için uzunca bir süre etkiyen bir grup hormon salgılar.

Bebeğinizi Her Yere Taşıyın

Dördüncü Trimester kavramını veya bebeğinizin hayatının ilk 3 ayının ufaklığınız için hızlı bir gelişme ve karışıklık dönemi olduğu fikrini hepimiz duymuşuzdur. Sadece anne karnını tanımaktan geniş, kocaman bir dünyaya geçmek fazla ve anlaşılması zor gelebilir.

Dünyalarını daha küçük ve daha güvenli hale getirmenin bir yolu, onları her yere taşımaktır. Bebek giyme olarak adlandırılan taşıma şekli konusunda birçok kişi, bebeği bir askı veya kanguru bebek taşıyıcı aracılığıyla vücudunuza tutmanın bebeğe rahme geri dönme hissi verebileceğine inanmaktadır. Ayrıca onları göğsünüze yerleştirir, kalp atışlarınızı duymalarına izin verirseniz ki bu da onlar için çok tanıdık bir sestir, onların daha da güvende hissetmesini sağlayabilirsiniz.

Sizin için ise tanıdık sıcaklıkları ve tatlı kokuları, bağlanmanıza yardımcı olan duygularınızı ve koruyucu içgüdülerinizi, hormonlarınızı canlandırmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda bebeğinizi kendinize yakın tutarken iki elinizi de kullanabilirsiniz ancak bebeğinizin bunu sevip sevmediği kendiniz için keşfedip cevaplamanız gereken başka bir sorudur.

Bebeğinizle Bağ Kurmakta Zorlanıyor Musunuz?

Bebeğinizi siz bu dünyaya getirmiş olsanız da yeni doğan bebeğinizle bağ kurmak bazen zor olabiliyor. Annenin özellikle doğumla ilgili deneyimi hemen bağlanma yeteneği üzerinde büyük bir etkiye sahiptir ve bir gecede ebeveyn olma mücadeleleri anneye ağır gelebilir ve bunaltabilir.

Bebeğinizle hemen bir bağlantı hissetmiyorsanız bile sizinle ilgili yanlış bir şey olduğundan kesinlikle şüphe etmeyin. İkinizin de alışık olmadığı bu yeni dünyanıza uyum sürecinizde, zamanla bu bağı inşa etmeniz için kendinize ve ona imkan ve alan ayırın. Mücadele etmeye, zorlanmaya devam ederseniz dışarıdan yardım almayı deneyin. Size uzanan bir yardım eli ve bir rehber olduğunu ve onu her daim kullanabileceğinizi bilmenin sağladığı göz ardı edilemez bir güç ve cesaret vardır.

Siz ve bebeğiniz büyüdükçe, bağınız da sizinle birlikte büyüyecek. Gülümsemelerini, üzüntülerini ve bu büyük dünyada onlara bakıcı ve rehber olarak ne demek anlam ifade ettiğinizi zaman içerisinde öğreneceksiniz. Çok yakında, bu konuda çalıştığınız uzun günlerin ardından o kapının eşiğinden geçeceksiniz ve size bakıp gülümseyecekler, hepsi buna değecek.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.