Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

23 Nisan'a Özel Tüm Ürünlerde Sepette %23 İndirim!

Bebeğinizin Yeni Yiyeceklerle Tanışma Serüveni İçin İhtiyaç Duyacağınız İpuçları

Bebeğinize ilk kez katı yiyecek vermek çok heyecan verici bir deneyimdir. Peki bebeklere yeni tatlar ve yiyecekler sunarken yapılması ve yapılmaması gerekenler nelerdir? İşte sizin ve küçük çocuğunuzun en iyi seçimleri yapmanıza yardımcı olacak bazı yararlı bilgiler.

Gelişimsel Olarak Hazır Olduklarından Emin Olmak

Yiyecekleri vermeden önce bebeğinizin hazır olmasını beklemek önemlidir. Çünkü bebeklerin küçük bedenlerinin yiyeceklerdeki karmaşık besinleri sindirmeye hazır hale gelmesi birkaç ay alabilir. Çocuğunuzun katı yiyecekler yemeye hazır olduğundan emin olmak için çocuk doktorunuza da danışabilirsiniz (genellikle beş ila altı aylıkken). Katı gıdaları vermeye başlamadan önce, bebekler kendi başlarına boyunlarını ve başlarını iyi bir şekilde dik tutabilmelidirler. Ayrıca biraz destek alarak oturabilmelidirler. Yemek verdiğiniz zaman, yiyeceği geri itmeden veya ağzından damlamasına izin vermeden ağzına doğru hareket ettirebilmelidir. Eğer bu durumlar henüz bebeğinizin yapamadığı şeylerse, bir hafta kadar daha bekleyin ve tekrar deneyin. Bu sürecin bir deneme yanılma süreci olduğunu unutmayın.

Hangi Yiyeceklerle Başlamak Doğru Olur?

Çocuk doktorları bu konuyu yıllardır tartışmaktadırlar. Bebeğe ilk beslenme olarak, doktorlar genellikle iyi bir demir kaynağı olduğu için anne sütü, mama ve hatta suyla karıştırılmış tahıl verilmesini önerir. Alerjik reaksiyonlara dikkat edebilmek için her iki ila üç günde bir listenize yeni bir yiyecek eklemeyi deneyin. Çocuğunuzun hangi yiyecekleri tercih ettiğini öğrenmek için farklı doku ve tatları da deneyin. Bebeğiniz basit püre yiyeceklerde ustalaştığında ve bir sonraki aşamaya hazır olduğunda, yemeklerini ilerletmeye ve farklı meyve, sebze ve etleri karıştırmaya başlayabilirsiniz. Ek olarak, şimdi gıdaların kıvamını ilerletmek, onları daha az püre haline getirmek için de mükemmel bir zamandır.

Kendi Bebek Mamalarınızı Yapmayı mı Düşünüyorsunuz?

Kendi bebek mamanızı yapmak sandığınızdan çok daha kolaydır. Üstelik bu durum çocuğunuza sadece besleyici bir başlangıç ​​sağlamakla kalmaz, aynı zamanda size gönül rahatlığı da verir çünkü her lokmada bebeğinizin tam olarak ne yediğini bilirsiniz. Katkı maddeleri, ekstra şekerler ve diğer dolgu maddeleri içermeyen yiyecekler ile içiniz çok daha rahat olacaktır. Bu yöntem ile geleneksel kavanozlu bebek mamalarında bulunmayan birçok farklı mama çeşidini de bebeğinize denetebilirsiniz. Son olarak, tasarruf edeceğiniz para miktarını da düşünebilirsiniz 😊.

Önemli ipuçları: Bebeğinize yiyecekleri dik oturduğu bir pozisyondayken verin. Böylelikle, boğulma riskinin önüne geçebilirsiniz.

Kolay zaman çizelgesi: 5-6 aylık bebekler için mama ile ilk tanışma. İşte harika bir 1. aşama tarifi:

Mercimek Püresi

Baklagil ailesinin bir üyesi olan mercimek, oldukça önemli besinlerle doludur. Bu tarifi kırmızı, sarı veya yeşil mercimek çeşitleriyle de deneyebilirsiniz.

Daha büyük bebekler için bu yemeği tavuk, havuç veya küçük doğranmış avokado ile servis edebilirsiniz.

Tarif Verimleri: 4 Porsiyon

İçindekiler:

1 su bardağı su veya et suyu

1/4 su bardağı mercimek (kırmızı, sarı veya yeşil)

Talimatlar:

1 su bardağı su veya et suyunu kaynatın, mercimek ekleyin, üzerini kapatın ve 30 dakika pişirin. Gerekirse daha fazla su veya stok ekleyin.

Mercimeklerin yumuşaklığını kontrol edin, eğer yumuşaksa ocaktan alın ve soğutun.

Mercimek işlenecek kadar soğuduğunda, blendere veya mutfak robotuna ekleyin, püre haline getirmeye başlayın, isterseniz kalınlığı inceltmek için ilave sıvı da ekleyebilirsiniz.

Kalınlaştırmak için pirinç ile birlikte servis yapın.

Mercimek lif bakımından oldukça yüksek bir besindir ve mükemmel bir mineral kaynağıdır. Üstelik B vitaminleri ve proteinle doludur.

Depolama Süresi: Dondurucuda 3 ay

Kolay zaman çizelgesi: 6-8 aylık bebekler için dokuları denemeye ve farklı yiyecekleri bir araya getirmeye başlayın. İşte harika bir 2. aşama tarifi:

Armut Püresi

Armut iyi bir potasyum ve kalsiyum kaynağıdır. Ayrıca A, C vitaminleri ve folik asit içerir.

Talimatlar:

Armutun olgun ve yumuşak olduğundan emin olun, ardından tohumları ve gövdeyi soyun ve çıkarın.

Meyveyi küçük parçalar halinde kesin.

Daldırma blender veya ezici ile pürüzsüz olana kadar karıştırın. İstenilen kıvamda inceltmek için anne sütü veya su ekleyin.

Çocuğunuz üçüncü ve dördüncü aşamalara geçerken, daha iri bir kıvam için armutu ezin veya armutu küçük çocuğunuzun parmakları ile alabileceği büyüklükte küp küp doğrayın.

Kolay zaman çizelgesi: 9-12 aylık bebekler yiyecekleri almak için parmaklarını kullanmaya başlar. Bebekler genellikle bu noktadan önce kendi kendilerine beslenmeye başlamaya çalışırlar ancak genellikle yiyecekleri almak ve ağızlarına itmek için tüm ellerini kullanırlar. İşte küçük çocuğunuzun seveceği bir 3. ve 4. aşama tarifi:

Fırında Elma Yulaf Ezmesi

Her yaş için harika bir kahvaltı tarifi.

Tarif Verimleri: 6 Porsiyon

İçindekiler:

2 2/3 su bardağı yulaf ezmesi

3 2/3 su bardağı süt

2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

1 1/2 çay kaşığı tarçın

1/2 çay kaşığı hindistan cevizi

1/4 su bardağı kahverengi şeker veya bunun yerine tatlandırmak için ezilmiş bir meyve (tercihe göre değişir)

2 bütün Elma, soyulmuş, özlü ve rendelenmiş

1 bütün Muz (isteğe bağlı)

Talimatlar:

Fırını 180 derecede ısıtın.

Muz hariç tüm malzemeleri 2 litrelik bir güveç kabında birleştirin. Sıvı yulaf ezmesi tarafından emilene kadar üstü açık olarak 40 ila 45 dakika pişirin.

Üzeri için muz dilimleri ile servis yapın.

Aileye sıcak servis yapın. Servis yapmadan önce yulaf ezmesinin bebek için oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.

Saklama Süresi: Buzdolabında 4 gün

Daha fazla Dr.Brown’s yazısına ulaşmak için web sitemizde yer alan bloglar sekmesine göz gezdirebilirsiniz. Üstelik bebeğinizin ihtiyaç duyduğu ve duyacağı tüm bebek bakım ürünlerine de indirimli fiyatlarla web sitemizde bulunan ürünler sekmesinden ulaşabilirsiniz. Bizlere sormak istediğiniz sorular için dilediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı ve mutlu günler dileriz 😊.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.