Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

23 Nisan'a Özel Tüm Ürünlerde Sepette %23 İndirim!

Bebeğinizin Gazı Nasıl Çıkartılır: Adım Adım Kılavuz

Bebeğin iyi bir şekilde gaz çıkarması, karnında sıkışan havayı serbest bırakabildiği anlamına gelir ki hepimiz bunun ne kadar tatmin edici hissettirdiğini biliriz. Bebeğiniz belirli bir yaşa gelene kadar gaz çıkarma konusunda sıklıkla yardımınıza ihtiyaç duyacaktır. Bunun asıl sebebi kendi gazını çıkaramamasından ziyade, zamanının büyük bir kısmını yatarak geçirdiği için içindeki havayı dışarı atmasının daha zor olmasıdır.

Bebeğin karnına hava girmesinin birçok farklı sebebi vardır. Biberonla beslemekten,bazı annelerin süt salgısının aşırı aktif olmasından veya şiddetli bir ağlama seansından kaynaklanabilir. Eğer başka bir biberon markasından Dr.Brown’s biberonlarına geçtiyseniz, bebeğinizin eskisi kadar gaz çıkarmaya ihtiyaç duymadığını fark edeceksiniz. Yine de bu uygulamayı besleme düzeninize dahil etmek iyi bir fikir olacaktır. Bebeğinizin gazını çıkartmanın A’dan Z’ye tüm inceliklerini bu kılavuzumuzla öğrenebilirsiniz.

Üç Adımda Bebeğinizin Gazını Çıkartmasına Yardımcı Olun!

Bebeğinizin gazını çıkartmak için kullanabileceğiniz en iyi yöntem nedir Bebeğinizin gazını çıkartma konusundaki pek çok yöntemin yanı sıra, bunların arasından en çok bilinen üç gaz çıkartma tekniği ve ebeveynlerin bu teknikleri nasıl uyguladıklarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

1.Bebeğinizin Başını Omzunuza Koyun

Kısaca bu yöntemde, bebeğinizin başını nazikçe omuzunuza yerleştirdikten sonra sırt kısmını ovarak veya minik dokunuşlarla vurarak bebeğinizin içinde sıkışan gazı çıkartmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu yöntem tabii ki bir gaz çıkartma örtüsü kullanılarak yapılır. Bu yöntemi kimin yapacağına bağlı olarak, uygulama şekillerinizde küçük farklılıklar olacaktır. Annelerin bu yöntemde, bebeğin karnını göğsüne denk getirecek şekilde yatırması gerekir. Bu sayede göğsünüz bebeğinizin karnına gaz çıkartmasını kolaylaştırabilecek küçük bir basınç uygular. Babaların ise, aynı sebepten ötürü bebeği biraz daha yukarıda, omuza daha yakın olacak şekilde yatırması gerekir. Her iki durumda da gaz çıkartırken bebek, zıplatılmamalıdır.

2.Bebeğinizi Kucağınıza, Yüzü Aşağı Bakar Şekilde Yatırın

Sabit bir sandalye veya koltuğa iki ayağınız da yerde olacak şekilde oturun. Bebeğinizi yüzüstü olarak bacaklarınıza yatırın. Bir bacağınız karnının altında diğer bacağınız ise başının altında olsun ve bebeğinizin başının yana dönük olmasını da ihmal etmeyin. Bu yöntemde de aynı şekilde gaz çıkarma örtüsü kullanmakta fayda var. Bir elinizle bebeğinizin sabit ve rahat olduğundan emin olun, diğer elinizle de bebeğinizin sırtını dairesel hareketlerle nazikçe sıvazlayın ve ovun. Eğer bebeğinizin yaşı biraz daha büyükse, siz de yan şekilde uzanıp bebeğinizi kalçanıza yüzüstü yatırarak gaz çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz.

3.Bebeğinizi Dik, Oturur Pozisyonda Tutun

Bebeğinizi dik bir şekilde oturttuktan sonra onu hafifçe öne eğin. Bir elinizle bebeğinizin göğsünü ve başını destekleyin diğer elinizle de sırtını ovun ve sıvazlayın. Bebeğinizin baş ve boyun kontrolü güçlendiğinde, bebeğinizin dizlerini aynı pozisyonda karnına çekin ve kollarını vücuduyla 90 derece yapacak şekilde kaldırın. Anneler arasında yaygın olan bu gaz çıkartma tekniğiyle bebeğinizi kolayca rahatlatabilirsiniz.

4.Bebeğinizin Gazını Ne Zaman Çıkartmalısınız?

Bebeğinizin gaz çıkarmaya ihtiyacı olduğuna dair işaretleri öğrenene kadar, takip edilmesi gereken başlıca kuralları sizin için sıraladık.

Emzirdiğiniz Bebeğinizin Gazını Nasıl Çıkartırsınız

Emziren annelerin, bebeklerinin gazını çıkartmak için en iyi fırsatlardan birisi meme değiştirdikleri zamandır. Eğer bebeğiniz çoğu zaman sadece bir meme ile besleniyorsa, beslendiği genel sürenin yarısında gazını çıkartın. Örneğin bebeğinizi emzirme süreniz normalde 20 dakika civarı ise siz bebeğinizin gazını onu 10 dakika emzirdikten sonra çıkartmalısınız.

Biberonla Beslediğiniz Bebeğinizin Gazını Nasıl Çıkartırsınız?

Biberonla beslediğiniz bebeğinizin gazını ne zaman çıkartacağınız genellikle kullandığınız biberona bağlıdır. Dr.Brown’s biberonları ile bebeğiniz o kadar sık gaz çıkartmaya ihtiyaç duymayacağını fark edeceksiniz. Bebeğinizin karnında daha fazla hava birikmesine neden olabilecek biberonlar ve gaz önleyici özelliği olmayan biberonlarda her 60-90 mL süt tüketiminde bir bebeğinizin gazını çıkartmak en mantıklı tercihtir.

Biberonla veya emzirerek beslediğiniz bebeğinizin, beslenme sonrası gazını çıkartma konusunda dikkatli olmanız gerekir. Bebeğinizin uyumasını beklemeyin, bebeğinizi gazını çıkartmaya çalışarak uyandırmanız, bebeğinizin rahatlamasına engel olacaktır. Bebeğiniz ağırlaştığında ya da tam olarak emmeyi veya yutmayı bıraktığında, onu istediğiniz gaz çıkartma pozisyonunda rahatlatabilirsiniz.

Bebeğinizin Gazını Çıkartması Ne Kadar Sürer?

Bebeğiniz gaz çıkartmayı denerken bir dakika içerisinde hiç gaz çıkartmıyorsa muhtemelen sizin yardımınıza da ihtiyacı yoktur. Havanın midede üst kısımlara ulaşması biraz zaman alabilir. Bebeğiniz kıpırdanıyor ve mutsuz suratlar yapıyor ise bir kez daha bebeğinizin gazını çıkartmayı deneyebilirsiniz. Eğer bebeğinizin uykusu gelmediyse onu bir süre dik tutmayı deneyin. Bebeğinizi dik oturtmak, doğal bir şekilde bebeğinizin gazını çıkartması için yeterli olacaktır.

Bebeğinizin Gazını Ne Zaman Çıkartmayı Bırakmalısınız?

Bebeğinizin gazını çıkartmayı bırakmak için genellikle tavsiye edilen süre 4 ila 9 ay arasıdır. Bu çok büyük bir zaman aralığı olduğu için biz, bebeğiniz gaz çıkaramıyorsa ve huysuz görünüyorsa bebeğinizin gazını, bu süre geçse bile çıkartmanızı öneririz. Bebeğiniz kendi kendine gaz çıkartmaya başlarsa siz de bu konudaki yardımınızı yavaş yavaş azaltmalısınız. Bebeğiniz kendi başına daha uzun süre dayanabilmeye başladığında, kendi gazını çıkartabilme becerilerini keşfetmeye de başlar.

Gaz Çıkartmayan, Yenidoğan Bebeğiniz

Eğer yenidoğan ve gazını çıkarmakta sıkıntı çeken bir bebeğiniz varsa hiç dert etmeyin! Bebeğinizin gaz çıkartmaya ihtiyacı olup olmaması, beslenirken ne kadar hava emdiklerine bağlı olabilir.  Diğer biberonlar kadar içine hava almadığından Dr. Brown’s® Options+™ sayesinde bebeğiniz daha az gaz çıkartır. Bebeğiniz eğer düzgün bir şekilde kilo alıyorsa ve  rahatsız görünmüyorsa, gaz çıkarması şart değildir. Tabii ki gaz çıkarmaya ihtiyaç duyabileceğini de unutmamak lazım.

Bebeğinizin gazını çıkartırken sadece bilimsel yollara başvurmanıza gerek yok, içgüdülerinizi dinleyerek de ilerleseniz bu konuyu çok hızlı bir şekilde kavrayacağınızdan hiç şüphe etmeyin. Bebeğinizin kolik, kusma ve gaz çıkarma durumlarını azalttığı klinik olarak kanıtlanmış olan biberonlarımız hakkında daha fazla bilgi edinmek için Options+™özellikli çeşitli stillerimize göz atın!

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.