Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Bebeğinizin Banyo Zamanlarında Temizlenirken Eğlenin

Banyo zamanı, temizlenirken oyun yoluyla bağ kurmak için çocuklar için harika bir fırsattır. Ama elbette ki yalnızca bununla sınırlı da değildir.

Yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen sonuçlar, banyo zamanlarının küçük çocuğunuzun bilişsel, duygusal, sosyal ve motor gelişiminde önemli bir rol oynadığını göstermektedir. Bu durumu önemli kılan esas sebep ise bir çocuğun üç yaşına geldiğinde beyninin bir yetişkininkinin yaklaşık %80'i kadar olmasıdır. Bu durum ilk üç yılda meydana gelen öğrenme ve gelişme miktarının çok hızlı bir şekilde gerçekleştiğini göstermektedir.

Bebekler, banyo zamanı gibi dokunsal uyarılarla dolu gelişimi besleyici bir ortama sokuldukları zaman bu öğrenme oldukça kolaylaşır. Bebeğinizin banyoda karşılaştığı zengin duyusal deneyimler, cildine değen sudan havada uçuşan baloncuklara, sabunun taze kokusuna ve banyo oyuncaklarıyla oynarken çıkan su sıçramalarına ve kahkahalara kadar pek çok fayda sağlamaktadır. Sizin anlayacağınız banyo zamanlarında bebeğiniz sadece temizlenmekle kalmayıp, gelişim sürecini büyük bir ölçüde etkileyecek olumlu deneyimleri de edinir.

Banyo Zamanının Faydaları

Fiziksel Dokunuş Yoluyla Bağlanma

Ten tene temas, birbirinizin hislerini, kokularını ve enerjisini tanıyarak sizin ve bebeğinizin bağlantı kurmasına yardımcı olmaktaki en etkili yöntemdir. Bu durum bağlanmayı ve yakınlığı teşvik eder ve anne kaygısını azaltır. Bebeğinizin cildine hafifçe dokunarak ona banyo yaptırmak, aynı zamanda uykuyu iyileştirebilecek bir rahatlama tepkisi oluşturur.

Duyuları Etkilemek

Ebeveyn ve bebek arasındaki fiziksel temasa ek olarak, bebeğin cildindeki su hissini ve farklı sıcaklıkları ayırt etme yeteneği de vardır. Şampuan kokusu veya akan suyun sesi bebeklerin ruh hallerini iyileştirebilir veya rahatlamalarına yardımcı olabilir. Ek bir avantaj olarak, farklı dokulara sahip banyo oyuncaklarının kullanılması da bebeklerin duyularını daha fazla harekete geçirmek için tercih edilebilecek harika bir yöntemdir.

Tanıtım Dili

Banyo zamanı, bebeğinizin dil becerilerini geliştirmek için de mükemmeldir. Bebeğinizle banyo zamanlarında konuşun ve oynayın. Örneğin, bebeğinizi yıkarken ona her bir vücut parçasının adını öğretebilirsiniz (Kulaklar, parmaklar, ayak parmakları gibi.) veya banyo yaparken kullanabileceğiniz; sıçrama, akma, damlama, çiseleme ve kaygan gibi kelimelerle zengin bir kelime dağarcığı sunabilirsiniz. Yüzen oyuncaklar veya banyo çıkartmaları da bebeğinize alfabeyi öğretmek ve öğrenmeyi eğlenceli hale getirmek için harikadır.

İnce Motor Becerilerini Geliştirmek

Sünger sıkmak ve oyuncaklarla oynamak, bebeğinizin ince motor becerilerini geliştirmek için oldukça etkili bir yöntemdir. Bu becerileri geliştirecek oyuncaklar, el-göz koordinasyonunun yanı sıra ince motor becerileri geliştirmeye yardımcı olur.

Erken Öğrenmeyi Geliştirmek

Suyu alıp tekrar boşaltmak gibi banyo zamanı oyunu, çocuğunuzu boş ile dolu ve az ile çok kavramlarıyla tanıştırır.

Bağımsızlığı Teşvik Etmek

Banyo zamanı, yeni yürümeye başlayan çocuğunuza önemli kişisel bakım becerilerini öğretmek için harika bir zamandır. Bunun en temel sebeplerinden biri de bebeklerin kendi vücutlarını temizleyebildikleri ve kuruyabildikleri için çok önemli bir bağımsızlık duygusu kazanmalarındandır. Üstelik tüm bunların yanında bebeğinizin ileri safhalarda banyo oyuncaklarını kaldırmayı öğrenmesi ona sorumluluk öğretmeye başlamak için de sizlere harika bir fırsat sunacaktır.

Ebeveynler için Bonus Bir Avantaj: Dijital Detoks

Banyo zamanı, çocuğunuzu su etrafında güvende tutmak için tüm dikkatinizi gerektirdiğinden, telefonunuzu uzaklaştırmak için mükemmel bir zamandır. Dikkatiniz dağılmadığında, yalnızca kısa mesajlara ve e-postalara güzel bir ara vermekle kalmaz, aynı zamanda en önemli şeye odaklanırken kendinizi küçük çocuğunuzla daha anlamlı etkileşimlere açarsınız.

 

Daha fazla Dr.Brown’s yazısına ulaşmak için web sitemizde yer alan bloglar sekmesine göz gezdirebilirsiniz. Üstelik bebeğinizin ihtiyaç duyduğu ve duyacağı tüm bebek bakım ürünlerine de indirimli fiyatlarla web sitemizde bulunan ürünler sekmesinden ulaşabilirsiniz. Bizlere sormak istediğiniz sorular için dilediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı ve mutlu günler dileriz 😊.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.