Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Bebeğinizi Biberon ile Beslerken Maksimum Verimi Almak İçin Kullanabileceğiniz En İyi Yöntemler

Dr. Brown's olarak, bebek bakımı konusunda en temelde dikkat ettiğimiz şey huzurlu ve mutlu beslenmelerdir, çünkü bebeğinizin beslenme zamanları ne kadar sorunsuz geçerse geri kalan gününüz ve ‘bebeğinizi büyütme serüveniniz’ de bir o kadar sorunsuz geçer. Yani kısaca mutlu ve sorunsuz beslenme zamanları bebeğinizi büyüttüğünüz bu süreç içerisindeki her şeyi şekillendirir. İşte bu durum da, kolik riskini azalttığı klinik olarak kanıtlanmış vakum içermeyen tek bebek biberonlarına sahip olmamızın başlıca nedenidir. Biberonlarımızın tek önem arz eden durumu bu da değil üstelik. Dr.Brown’s biberonları; kolik, kusma, geğirme ve gazı azaltmaya yardımcı olurken, hem anne sütündeki hem de formül mamadaki önemli besin maddelerini korur.

Biberonlarınızın maksimum potansiyelde iş görmesini sağlamak için aşağıdaki ipuçlarını kullanarak, siz ve bebeğiniz için mutlu besleme deneyimlerini keşfedebilirsiniz.

1.Formül Mamayı Karıştırırken Bir Kaşık veya Çubuk Yardımı ile Karıştırmayı Deneyin

Eğer bebeğiniz için formül mama kullanıyorsanız, karışımınızı hazırlarken biberonu sallamaktan kaçının, çünkü bu durum süt içerisinde hava kabarcıklarının oluşmasına ve sıvının kolik önleme amacıyla biberon sistemine yerleştirilmiş olan vanaya girmesine neden olabilir. Bunun önlenmesi için, karışımınızı bir kaşıkla nazik bir şekilde karıştırın. Yine de sallamayı tercih edecekseniz o zaman tüm iç parçaları çıkararak ve biberonun seyahat kapağını takarak bunu gerçekleştirin.

2.Bebeğiniz İçin Uygun Olan Biberon Emziği Seviyesini Kullanın

Biberon emziklerinin akış seviyeleri mutlu ve huzurlu beslenme zamanları için çok önemlidir. Eğer mevcut biberon emziğinizin akışı çok yavaşsa, bebeğiniz emziği daha sert emmeye çalışabilir, bu da muhtemel sızıntılara veya emziğin çökmesine neden olabilir. Eğer böyle bir durum fark ederseniz vakit kaybetmeden daha hızlı akışa sahip olan bir biberon emziği deneyin.

3.Sütü Veya Formül Mamayı Vücut Sıcaklığına Denk Olacak Şekilde Isıtın

Uygun olmayan sıcaklıklardaki süt veya formül mamalar, bebeğiniz için potansiyel olarak tehlikeli olmasının yanı sıra, aşırı ısıtma biberondaki havayı da genişletebilir, bu da biberon içerisindeki sıvının vana içerisine kaçmasına neden olarak kolik oluşmasının başlıca sebepleri arasında yer alan vana sisteminden geçmesine ve akabinde sızıntılara neden olabilir.

Biberon içerisindeki sıvıyı tam olarak hangi sıcaklıkta ısıtmanız gerektiğini bilmiyor veya ayarlayamıyorsanız bu konuda en iyi yöntemin derecesini ölçerek kontrol etmek olduğunu ifade edebiliriz. Biberon içerisindeki süt veya formül mamayı vücut sıcaklığının üzerinde ısıtmamak esas alınıyor olsa da tam derece söylememiz gerekirse, 37° C’yi geçmemeniz gerektiğini söyleyebiliriz.

4.Isıtma Sırasında Biberon Başlığını Gevşek Tutun

Isıtma işlemini gerçekleştirirken biberon başlığının sıkı bir şekilde takılı olması biberondaki sıvıyı, kolik oluşumlarının önüne geçmesi amacıyla biberon sistemine yerleştirilmiş olan vanaya girmeye zorlayabilir. Bu sebeple doğru bir uygulama yapabilmeniz için tercih edebileceğiniz iki yöntem vardır; Ya ısıtma sırasında biberon başlığını çıkarmalısınız ya da ısıtma sırasında biberon başlığının yarısını çevirerek başlığı gevşek bırakmalısınız. Eğer ikinci yöntem olan biberon başlığını gevşek bırakmayı tercih ettiyseniz bebeğinizin beslenmesinden önce biberon başlığını mutlaka tekrar sıkmayı unutmayın.

5.Biberonu Isıtma Sırasında Biberon Sistemine Dahil Olan Tüm Parçaları Çıkarın

Süt ısındıkça genişleyen bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla ısıtma işlemini uygularken de bu durumu göz önüne almalısınız. Aksi takdirde genişleyen süt kolik önlemek amacıyla biberon içerisine dahil edilmiş olan vana sistemine girebilir. Böyle bir durumun gerçekleşmemesi ve potansiyel sızıntıları önlemek için ısıtma işlemini gerçekleştirmeden önce biberon sisteminde yer alan iç parçaları çıkarabilirsiniz. Biberon başlığı ve biberon emziği biberona takılı halde kalabilir, yalnızca takılı halde bulundurduğunuz biberon başlığının gevşek olmasına dikkat edin.

6.Bebeğinizi Beslerken Biberonu Ağız Kısmı Aşağı Gelecek Şekilde Tutun

Bebeğinizi beslerken biberonu 45 derecelik eğimli bir açıyla aşağı doğru tutun. Bunu yapmanız, rezervuar tüpünün ucunun sürekli olarak sütün dışında kalmasını sağlar ve bu da sütün rezervuar tüpü boyunca yukarı doğru hareket etmesini ve biberon başlığının dışına çıkmasını önlemiş olur.

7.Biberonlar İle Yolculuk Yapacağınız Zaman Seyahat Kapaklarını Muhakkak Kullanın

Kısa yolculuklar sırasında, biberonu satın alırken paket içerisine dahil edilen seyahat disklerini kullanın ve biberonu dik tutmaya dikkat edin. Daha uzun süreli taşıma ve seyahatlerde ise biberon parçalarını çıkarın ve muhakkak vidalı bir Seyahat Kapağı kullanın. Özellikle hava yolculuklarında, basınç değişiklikleri sütü vana sisteminden yukarı doğru iter ve bu da önlemeye çalıştığımız kolik rahatsızlıklara sebep olabilir.

  1. Biberonu Maksimum Dolum Çizgisinin Altına Kadar Doldurun

Biberonları daha fazla biberon taşımamak için dolum çizgisinin üst sınırını geçecek şekilde doldurmayın. Biberonlarda belirtilen dolum çizgisinin üzerine sıvı çıkması durumunda, iç vana sistemi doğru şekilde çalışmayabilir. Bu da yine kolik rahatsızlıklara neden olabilir.

9.Montajdan Önce Sterilizasyon Sonrası Biberon Parçalarını Mutlaka Soğutun

Biberon parçalarını önerilen süre veya yöntemlerin dışında sterilize etmekten kaçının. Parçaları yeniden montaj yapmadan önce ise tamamen soğumalarını bekleyin.

 

Biberonlar bebek sahibi olmadan önce pek de dikkat çekmeyen ve hatta oldukça basit görünen araçlardır. Ancak işin içine girdiğiniz zaman basit olmadıklarını ve hatta bebeğinizin sağlığı için çok büyük önem arz ettiklerini anlarsınız. İşte bu sebeple önemi yeteri kadar fark edilmeyen biberonların aslında ne kadar önemli olduğunu anlatmayı kendimize görev bildik. Çünkü bu işin ucunda da hayattaki en değerli varlıklarımız olan bebeklerimizin sağlığı söz konusudur. Konuyla ilgili görüş, öneri ve sorularınızı bizlere ulaştırmak için dilediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bebeğinizin ihtiyaç duyacağı tüm ürünler ve daha fazla blog yazısı için ise web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Size ve çekirdek ailenize mutlu, sağlıklı ve huzurlu günler dileriz! :)

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.