Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Bebeğinize Banyo Yaptırmakla İlgili İpuçları

Banyo zamanı, yeni bir ebeveyn olsanız da dördüncü bebeğinizi bekleseniz de, bebeğinizle güzel bir bağ kurmak için harika bir yoludur. Ancak, bebeğiniz henüz doğmadan önce bile, banyo zamanının nasıl yapılacağına dair pek çok sorunuz ve itiraf edelim bazen de endişeniz olabilir. İşte tüm bu soru ve endişelerinizi ortadan kaldıracak farklı yaşlardaki bebekleri nasıl yıkayabileceğinize dair bazı pratik ipuçları:

Banyo Zamanını Güvenli ve Eğlenceli Hale Getirin

1.Yeni doğanlar için bir bebek küveti veya lavabo kullanın. Yeni doğmuş bir bebeği lavaboda veya bebek küvetinde yıkamak diğer yöntemlerden daha kolay olabilir. Eğimli, yüzeyi dokulu veya bebeğinizin kaymasını engelleyen askılı sert plastik bir bebek küveti de önerilenler arasında bulunur.

2.Su sıcaklığını her zaman kontrol edin. Su sıcaklığı kontrolünü, çok sıcak olmadığından emin olmak için bileğinizin veya dirseğinizin içini suya batırarak yapabilirsiniz. Veya sıcaklığın yaklaşık 37-38 Santigrat derece olduğundan emin olmak için bir banyo termometresi kullanabilirsiniz.

3.Denetimi elden bırakmayın. Bebeğinizi veya yürümeye başlayan çocuğunuzu banyoya götürmeden önce, havlu ve diğer banyo malzemelerinin elinizin altında olduğundan emin olun. Bir şeyi unuttuysanız veya herhangi bir nedenden dolayı banyodan uzaklaşmanız gerekirse, bebeğinizi mutlaka yanınıza alın. Unutmayın, kazalar bir saniyede gerçekleşebilir. Her zaman dikkatli olun ve odadan çıkmanız gerekirse başka bir yetişkinden içeri girmesini isteyin.

4.Sabunu idareli kullanın ve iyice durulayın. Bazı sabunlar bebeğinizin cildini kurutabilir. Çocuk doktorunuz; hafif, nötr pH'lı bir sabun veya katkı maddesi içermeyen bir vücut losyonu da tavsiye edebilir. Yumuşak bir bez kullanarak bebeğinizin cildini yukarıdan aşağıya doğru nazikçe silin ve sabunlu yüzeyin kalmaması için iyice durulayın. Köpüklerin girmesini önlemek için ellerinizi bebeğinizin gözlerinin üzerine kapatabilirsiniz.

5.Kurulayın. Bebeğinizin tamamen temizlendiğinden emin olduktan sonra sıcak tutmak için bebeğinizi yumuşak bir havluya sarın. Bebeğinizi nazikçe kurulayın ve kuru cilt oluşumunun önlenmesine yardımcı olması için az miktarda hipoalerjenik nemlendiriciyi bebeğinize uygulayın.

6.İyi eğlenceler! Banyo zamanı rahatlatıcı bir deneyim olmalıdır. Bu nedenle, bebeğiniz mutlu olmuyorsa onu zorlamayın. Ufaklığınız eğleniyorsa, ona sıçraması ve oynaması için fazladan zaman verin. Bu şekilde banyo zamanını iyi bir zamanla ilişkilendirecektir. Duyusal ilgi çekici banyo oyuncakları, yaratıcılığı ve yaratıcı oyunu teşvik ederek banyo zamanını sabırsızlıkla beklenecek bir şey haline getirir. Eğer bebeğinizin sudan kaçtığını ve banyo yapmak istemediğini fark ederseniz bu oyuncakları ve yöntemleri de deneyebilirsiniz.

Her Yaş Grubuna Özel Banyo İpuçları

Yeni Doğanlar

Göbek bağı düşene kadar yeni doğan bebeğinizin vücudunu suya batırmayın. O zamana kadar haftada bir ila iki kere sünger ile temizlemeniz yeterlidir. Bebeğinizi başından ve yüzünden başlayarak aşağı kısımlarına doğru nazik bir şekilde silmek için ılık bir bez kullanabilirsiniz.

1–3 Aylık

Bebeğinizin göbek bağı düştüğünde, lavaboda veya bebek küvetinde daha geleneksel banyolar yaptırabilirsiniz. Haftada bir veya iki kez bebeğinizi temizlemek için yumuşak bir sabun ve bir bez kullanmanız iyi olacaktır.

Yeni doğanlar için, bir elinizi bebeğinizin başını desteklemesi için, diğerini ise önce ayakları yönlendirmesi için kullanın. Güvenliğiniz için, bebeğinizin vücudunun ve yüzünün büyük bir kısmını su seviyesinin oldukça üzerinde tutmak isteyeceksiniz. Bu nedenle, bebeğinizi sıcak tutmak adına sık sık vücudunun üzerine ılık su dökmek için elinizi veya bir bardağı kullanabilirsiniz.

Bazı ebeveynler bebeklerini kendi yanlarında banyoya veya duşa sokmayı tercih eder. Bu, zamandan tasarruf etmek ve fazladan zaman geçirmek için harika bir yöntemdir. Ancak bu yöntemi uygulamak isterseniz son derece dikkatli olmanız gerekir. En az yerler kadar bebeklerin cildi de kaygan olabilir. Ayrıca, tek başınıza duş almayacağınız için su sıcaklığını ılık tutmayı da unutmayın.

3–6 Aylık

Bu yaşta, haftada sadece bir veya iki banyo yapmak yeterlidir. Tüm önemli parçaların tamamen temiz olduğundan emin olmak için bebek bezi değişikliklerini kullanabilirsiniz. Bebeğinizin sudan hoşlandığını fark ederseniz, olumlu bir çağrışımı teşvik etmek için daha sık banyo yaptırmak iyi bir fikir olabilir.

Ancak banyo süresini uzattığınız takdirde, yalnızca bir veya iki kez sabun kullanmayı düşünün. Bebeğinizin cildinin kurumasını önlemek için narin dokunuşlu kokusuz bir losyonla nemlendirin.

6–12 Aylık

Bebeğiniz artık oldukça hareketli ve katı yiyecekler yiyebiliyor. Bu da daha fazla dağınıklık anlamına geliyor. Bu yaştaki bebeklerin her hafta birkaç sabunlu banyoya ihtiyacı vardır, ancak pisliği durulamak için bir sünger banyosu veya güzel bir ıslatma tamamen yeterlidir.

Üstelik bu aşamada uyumadan önce sakinleşmenin bir yolu olarak banyolar, yatma vakti rutinine güzel bir katkı olabilir.

12 Ay ve üzeri

Yürümeye başlayan çocuğunuzu haftada iki ila üç kez yıkamak, banyo yapmaktan gerçekten zevk almadığı sürece genellikle yeterlidir. En azından her gün yüzlerini ve cinsel organlarını sildiğinizden emin olmalısınız.

Küveti, oturur pozisyondaki bebeğinizin göbek deliği hizasına kadar doldurun ve bebeğinizi içerisine yerleştirmeden önce su sıcaklığını test edin. Banyonun sonunda yumuşak bir sabun kullanmayı da unutmayın.

Yürümeye başlayan çocuğunuzun liderliği eline almasına izin verin. İster köpük eklemek, ister sabunu sıkmak, ister el bezini temizlemeye yardım etmek, isterse de sadece banyo oyuncaklarıyla oynamak olsun; onlara banyo süresi üzerinde hakimiyet kurabilmesi için biraz kontrol gücü verin. Karar vermelerine izin vermek, bağımsızlığı teşvik etmeye ve daha iyi bir banyo deneyimi sunmaya yardımcı olacaktır.

Ve önce güvenliğinizin geldiğini unutmayın. Bebeğiniz kendi kendine oturabilse bile banyoda asla yalnız bırakmayın. Banyo süresi biter bitmez suyu boşaltın ve kullanılmadıklarında tüm tıpaları çıkarın.

Daha fazla Dr.Brown’s yazısına ulaşmak için web sitemizde yer alan bloglar sekmesine göz gezdirebilirsiniz. Üstelik bebeğinizin ihtiyaç duyduğu ve duyacağı tüm bebek bakım ürünlerine de indirimli fiyatlarla web sitemizde bulunan ürünler sekmesinden ulaşabilirsiniz. Bizlere sormak istediğiniz sorular için dilediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı ve mutlu günler dileriz 😊.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.