Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Bebeğinizde Diş Çıkarma Problemleri ve Çözümleri: 5 Güvenilir Çözüm

Bebeğinizin diş çıkarma dönemi oldukça zor geçebilir fakat bu dönemde onu rahatlatmaya yardımcı olabilirsiniz. Gelin birlikte, bebeğiniz diş çıkarırken yapılması gerekenlerden bahsedelim.

Diş Çıkarma Sürecinde Bebeğinize Diş Eti Masajı Yapın

Bebeğinizin son zamanlarda parmağınızı ağzında gezdirmesi, ortalama 6 aylıktan başlayan, aynı zamanda 3 ila 12 ay arasında herhangi bir zamanda da başlayabilen diş çıkarma sürecine girdiğinin açık bir göstergesidir. Bu sırada parmağınızla bebeğinizin diş etlerine masaj yapmak ise bu dönemde yaşadıkları ağrıyı azaltmak için harika bir yoldur. Temiz parmağınızla bebeğinizin diş etlerini hafifçe ovalayın. Bu şekilde yalnızca acıyı hafifletmekle kalmaz, doğrudan etkileşiminizle bebeğinizi sakinleştirmeye de yardımcı olursunuz. Ancak bebek dişleri çok keskin olabilir, bu nedenle birkaç dişi çıktıktan sonra elinizi kullanırken dikkat etmenizde fayda var.

Bebeğinizin Diş Çıkarırken Rahatlaması için Parmağınız Yerine Dokulu Diş Kaşıyıcı Kullanın

Dokulu diş kaşıyıcılar kabartmalı bir desene sahiptir. Diş kaşıyıcılarda dokunun önemi ise küçük noktalara parmağınız gibi odaklı baskı uygulayabilmesidir. En iyi rahatlama için bebeğin ağzının arka noktalarına kadar ulaşabilen dokulu bir diş kaşıyıcıyı tercih edebilirsiniz.

Diş Çıkaran Bebeğinizin Emziğini Soğutun veya Bir Bezi Dondurun

Soğutulmuş bir emzik özellikle yeni çıkmaya başlayan ön dişler için mükemmeldir. Zaten buna aşina olduklarından, kabul etmelerini sağlamak da sizin için bir sorun olmayacaktır. Tek yapmanız gereken emziği suya batırmak ve soğuması için buzdolabında biraz bekletmektir. Bebeğinizi ve emziği herhangi bir aşınma veya hasar belirtisine karşı kontrol etmeyi ise ihmal etmeyin.

Başka bir seçenek ise ıslak bir bezin soğuk suya batırılması ve donmaya bırakılmasıdır. Bu şekilde bez, bebeğinizin çiğnemesi için yeterince yumuşak olacaktır ancak erimeye başladıktan sonra boğulma tehlikesine yol açabileceğinden bir gözünüz mutlaka bebeğinizde olmalı.

Diş Çıkaran Bebeğinizi Yatıştırmak İçin En Sevdiği Meyveleri Dondurabilirsiniz

Bebeğinizin yaşına ve çiğneme becerilerine uygun meyveler tercih edebilirsiniz. Sizlere şöyle kısaca fikir verebiliriz:

  • 4 ila 6 aylık bebeğiniz için elma, muz ve şeftali pürelerini,
  • 6 ila 8. aylarda ezilmiş şeftali, avokado ve muzu,
  • 8 ila 10. aylarda ezilmiş meyveleri,
  • 10 ila 12. aylarda ise küp küp veya ince şeritler halinde doğranmış meyveleri dondurabilirsiniz.

Uygun şekilde dondurulmuş meyveler hem dağınıklığı azaltmak hem de bebeğin daha rahat beslenmesini sağlamak için file veya silikon bir besleyiciyle bebeğe sunulabilir.

Bebeğinizin Diş Çıkarma Ağrısını Ona Unutturun

Bebeğinizde diş çıkarma dışında başka problemlerin olduğuna dair belirtiler yoksa onlarla ilgilenmeniz bile bebeğinize ağrılarını unutturmaya yeterli olacaktır. Odaklarını acıdan uzaklaştırıp kendinize çevirmeniz, onun için bir eğlence kaynağı olduğunuzu hissettirerek bebeğinizle bağınızın güçlenmesine de yardımcı olur.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.