Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat Hemen Keşfet

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Bebeğiniz İle Birlikte Yemeğe Çıkmayı Keyifli Bir Yemek Deneyimine Dönüştürmeniz İçin Gereken İpuçları

Bir restorana gitmek aileler için çok keyifli bir deneyim olabilir; çünkü bu deneyim ebeveynlerin yemek pişirmeye ara vermelerine olanak tanıyarak aileleri ile birlikte ve kaliteli bir zaman geçirmelerine olanak tanır. Ancak bu keyifli aktivitenin bir de korkutucu bir tarafı var; küçük bir çocukla dışarıda yemek yemek bazen bir mayın tarlasında gezinmek gibi hissettirebilir. Öngörülemeyen öfke nöbetlerinden yemek esnasında çıkabilecek aksiliklere kadar, bu aktiviteye katılan herkes için keyifli bir deneyim sağlamak oldukça zor olabilir. Ancak tüm işlerin sorunsuz ilerlemesine yardımcı olacak yollar da elbette var. İşte sizler için hazırladığımız küçük çocuğunuzla dışarıda yemek yemeyi herkes için kolaylaştıracak birkaç pratik ipucu ve strateji.

Bebeğiniz İle Birlikte Dışarıda Yemek Yemek

Zamanlama herşeydir.

Restorana gideceğiniz saatleri bebeğinizin uyku zamanına veya genellikle daha rahat olduğu zamanlara göre ayarlamaya çalışın. Şanslıysanız tüm akşam yemeğini uyuyarak veya keyfi yerinde olduğu için hiç sorun çıkartmayarak geçirecektir. Siz ebeveynler bu esnada uzun zamandır dışarıda yemek istediğiniz favori yemeğinizi ve mezelerinizi yerken bebeğinizin de taşıyıcıda yanı başınızda huzur içinde yatmalarına izin verin.

Biberonsuz olmaz.

Bebeğinizin yemek zamanı civarında dışarı çıkacağınız zaman bebeğinizin akşam yemeğini bir seyahat kasesinde veya biberon içerisinde yanınızda getirmeyi asla unutmayın. Biberonu ısıtmanız gerektiğinde garsonunuzdan bir bardak sıcak su isteyerek biberonu bardağın içerisine oturtup sıcaklığın olması gereken seviyeye geldiğinden emin olduğunuzda ve yeniden biberon sıcaklığını bebeğinizin zarar görmesini engellemek için öncelikle kendiniz kontrol ettikten sonra bebeğinizi besleyebilirsiniz.

Temel gereksinimleri paketleyin.

Çocuk bezi, mendil ve yedek kıyafet gibi gerekli tüm malzemelerin elinizin altında olduğundan emin olmalısınız. Biberon içerisinde bulunan mama veya restoranda üzerinize dökülebilecek şeyler için hazırlıklı olmak çok önemlidir.

Yürümeye Yeni Başlayan Çocuğunuzla Dışarıda Yemek Yemek

Beklentileri yönetin.

Dışarı çıkmadan önce, yürümeye yeni başlayan bir çocukla dışarıda yemek yemenin nasıl görüneceğini aklınızda tekrar ve tekrar canlandırmak iyi bir pratik olacaktır. Çünkü küçük çocuklar öngörülemez hareketlerde bulunabilir ve dikkat süreleri oldukça sınırlıdır. Bir miktar huzursuzluk ve dağınıklığı önceden tahmin etmek de bu sebeple sizin yararınıza olacaktır. Bu anlar, tıpkı evde öğrettiğiniz gibi, onların uygun davranışları ve sofra adabını öğrenmelerine yardımcı olmak için aslında harika bir fırsat sunar.

Doğru zamanı seçin.

Bebeğinizle dışarıda yemek yemek zamanlama için plan yapmanıza ve bu da genel hayatınızda yapılacakları bir plana koymanıza yardımcı olur. Bekleme sürelerini en aza indirmek ve büyük kalabalıklardan kaçınmak için dışarıya çıkacağınız zamanları yoğun olmayan saatlere planlamaya çalışabilirsiniz. Çünkü acıkan çocukları uzun kuyruklarda bekletmeye çalışmak oldukça zordur ve çocuklar da bu anlara pek iyi uyum sağlayamazlar!

Çocuk ekipmanlarını unutmayın.

Yürümeye yeni başlayan çocuğunuz yemek konusunda seçiciyse veya yanınızda her ihtimale karşı bazı seçenekler getiriyorsanız, seyahat kaseleri ve kaşıkları dışarıdayken sizin için hayat kurtarıcı olabilirler. Bölmelere bölünmüş kaplar birden fazla yiyeceğin yanınızda taşınmasına olanak tanır. Bununla birlikte kirli bebek bezlerini koymak için de yanınızda mutlaka ağzı açılmayan ve kapağı sıkı kapanan kaplar taşımanız gerekir ki bu çantanızın bebek bezleri ile kirlenmemesini sağlar.

Rezervasyon yapın.

Beklemekten ve yürümeye başlayan çocuğunuzun huzursuzluğundan kaçınmak için gideceğiniz yerlere önceden rezervasyon yapabilirsiniz. Yemeğinize karar verirken ve beklerken zaman kazanmak için de restorana gitmeden önce menüye bakabilirsiniz.

Çocuğunuz için de uygun olacak restoranları tercih edin.

Çocuklara uygun seçeneklerin yer aldığı bir menü sunan restoranları tercih etmeniz her zaman avantajlı olmanızı sağlar. Gerçi her zaman çocuk menüsünden sipariş vermek zorunda değilsiniz. Ancak yine de oyun alanları, boyama sayfaları ve çocuklara uygun büyüklükte mutfak eşyaları bulunan restoranlarda küçük çocuğunuzu kontrol altında tutabilmek daha kolay olacaktır.

Yiyecek seçimleri konusunda stres yapmayın.

Dışarıda yemek yemenin getirdiği tüm dikkat dağıtıcı unsurlar göz önüne alındığında, yürümeye yeni başlayan çocuğunuzun yeni yiyecekler denemesini sağlamak için şu an en iyi zaman olmayabilir. Seveceklerini bildiğiniz (veya düşündüğünüz) bir şeyi seçerek bu aşamayı en basit düzeyde tutabilirsiniz. Hatta yemeğinize ortak olmalarına bile izin verebilirsiniz.

Atıştırmalık ve dikkat dağıtıcı şeyler getirin.

Yiyeceklerin gelmesini beklerken küçük çocuğunuzu meşgul etmek için küçük çocuğunuzun en sevdiği atıştırmalıkları, oyuncakları veya kitapları yanınızda getirebilirsiniz. Bu, çıkabilecek taşkınlıkların önlenmesine yardımcı olabilir ve sizin de biraz nefes almanızı sağlayabilir.

Meraklarını giderin.

Küçük çocuğunuzla menü öğelerini, renkleri ve malzemeleri tartışarak dışarıda yemek yemeyi eğitici bir deneyim haline getirebilirsiniz. Çocuğunuzun bağımsızlık duygusunu geliştirerek onu makul seçenekler dahilinde seçim yapmaya teşvik etmek oldukça eğitici ve keyifli bir zaman geçirme yöntemidir.

Dökülmelere ve karışıklıklara hazırlıklı olun.

Kabul edelim, yürümeye yeni başlayan çocuklar ortalığı karıştırmakla ünlüdür. Dökülenleri hızlı bir şekilde silmek için birkaç mendil veya küçük bir havluyu her zaman yanınızda taşımanız da bu sebepten önemlidir. Yemekten sonra sevimli yüzlerini temizlemek için yüz mendillerini de muhakkak yanınızda bulundurun.

Sakinliğinizi her an koruyun.

Yürümeye yeni başlayan çocuklar öngörülemez hareketlerde bulunabilir ve işler her zaman planlandığınız gibi gitmeyebilir. Ancak siz ortaya çıkan her duruma uyum sağlayarak sakin kalmalısınız. Olumlu bir tutumun bulaşıcı olduğunu ve çocuğunuzun bunu anlayacağını unutmayın.

Çıkış stratejinizi hazırlayın.

Herkes yemek yerken bile faturayı ve paket servis kutularını erkenden isteyebilirsiniz. Bu şekilde işler kötüye gitmeye başlarsa bulunduğunuz yerden hızlı bir çıkış yapabilirsiniz.

Küçük bir çocukla dışarıda yemek yemek aslında her zaman göz korkutucu bir deneyim değildir. Biraz hazırlık, sabır ve biraz yaratıcılıkla, en sevdiğiniz restoranlarda aileniz için keyifli ve unutulmaz anlar geçirebilirsiniz. Bu ipuçlarını deneyerek; hem sizin hem de çocuğunuzun dışarıda yemek yemenin keyfini çıkarabileceği keyifli bir yemek deneyimine fırsat tanıyabilirsiniz. Şimdiden size ve çekirdek ailenize afiyet olsun! Bu ve benzeri yazılarımızın tümüne bloglar sayfamızdan ulaşabilir ve çocuğunuz için edinmek istediğiniz tüm ürünlerimize web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca sormak istediğiniz sorularınız için dilediğiniz zaman bizimle iletişime geçebileceğinizi de unutmayın. Sevgiyle ve sağlıkla kalın..

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.