Tarayıcınız desteklenmiyor. Edge, Chrome, Safari yada Firefox kullanın.

₺300 ve üzeri siparişlerinizde ücretsiz teslimat

Haftanın Fırsat Ürününde özel indirime ek %10 indirim Hemen Keşfet

En yeni Dr. Brown's ürünleri Hemen Keşfet

Antikolik Biberonların Faydaları ve Yardımcı Oldukları Konular

Piyasada satışta bulunan pek çok biberon vardır. Bu biberonların da tamamı birtakım vaatler ile birlikte piyasa sürülür ve bu şekilde satışa çıkarılır. Ancak bebeğiniz kolik olduğunda, kolik semptomları azaltmaya yardımcı olması için bu vaatlerde bulunan biberonları denemek istediğinizde sonucun sizi hüsrana uğrattığını görmek kaçınılmazdır. Bu sebeple de bebeğiniz için doğru olan biberonu bulmak oldukça önemlidir. Bu ister kolik semptomları ortadan kaldırmak için işlevsel özelliği bulunan bir biberon olsun, ister bebeğinizin kavrama becerilerine uygunluk açısından doğru olan biberon olsun, isterseniz de biberon emziği yapısından kaynaklı bebeğinize rahat bir beslenme imkanı sağlayan bir biberon olsun. Seçtiğiniz biberonda, tüm bunlar içerisinden yalnızca bir özelliğin bulunması maalesef yeterli değildir. Bu sebeple de aslında biberon alınırken çok dikkat edilmesi ve ince elenip sık dokunması gerekir.

Kolik Nedir?

Kolik, iyi beslenen ve her açıdan sağlıklı olan bir bebekte günde üç saatten fazla, haftada üç günden fazla ve üç haftadan fazla ağlayan bir bebeği tanımlayan bir durumdur. Bu sebeple de ne yazık ki, birçok olumsuz çağrışım ve korku ile ilişkilendirilen bir terim haline gelmiştir. Ebeveynler, bebeklerinin kolik geliştirmesinden çok korkarlar ve bu korku aslında bebeklerin ağlamalarının oldukça normal olduğunu ve yine bebeklerin bir şekilde sakinleşerek bunu atlatacaklarını hatırlamalarını zorlaştırır. Unutmayın ki tüm bebeklerin farklı mizaçları vardır. Bu sebeple de bebeğinizin normal bir ağlama mı yoksa sıkıntılı bir durumdan kaynaklanan bir ağlama mı yaşadığını gerçekten ayırt etmekte zorlanabilirsiniz. Çünkü "normal" ağlamanın gerçekten bir standardı olmadığını bilmelisiniz.

Kolik rahatsızlığı, bebeğiniz 2-7 haftalıkken aşağıdaki sebeplerden dolayı ortaya çıkabilmektedir:

  • Bebeğinizin çevresine karşı artan farkındalığı çevresi tarafından aşırı uyarılmasına yol açabilir
  • Bebeğinizin gelişmekte olan sindirim sisteminin bebeğinizde daha fazla gaz yapması
  • Bu dönemde oldukça normal olan büyüme atakları
  • Bebeğinizin fazla yorgun olması
  • Ebeveyn kaygıları yaşaması
  • Bebeğinizin strese girmesi sebebiyle bakıcısının da strese girmesi ve kısır bir telaş döngüsüne kapılmaları
  • Daha fazla hava yutmasına sebep olan ve hassas midesini rahatsız ederek daha fazla ağlamasına yol açan ağlama krizleri (yani yine bir kısır döngü)

İşte tüm bu sebeplerle doğru biberonu seçmek oldukça önemlidir. Çünkü doğru bir biberon ile yukarıda saydığımız çoğu sorun ortadan kalkabilir. Ancak elbette ki doğru biberonun en önemli faydası, mamadaki veya anne sütündeki hava miktarını sınırlamaya yardımcı olabileceğinden kolik rahatsızlığının önüne geçmeye de yardımcı olabilecek olmasıdır. Bu da bebek için daha az hava yutulması ve daha az gaz birikimi anlamına gelir.

Dr. Brown’s Options+ antikolik biberon gibi dahili havalandırma sistemine sahip biberonlar, havanın sıvıyla temasını önleyerek anne sütündeki vitamin ve lipidlerin oksidasyonunu azaltmaya yardımcı olurlar. Bu da formülün, anne sütünün veya besin maddelerinin korunmasına yardımcı olur. Üstelik negatif basıncı ve hava kabarcıklarını ortadan kaldırmak; kolik, gaz, aşırı geğirme ve hatta tükürmeyi bile azaltmaya yardımcı olur ve umarız daha mutlu daha az kolikli bir gelişim serüvenine yol açar.

İşte yalnızca bir biberon olarak adlandırılan bir ürünün aslında bir bebeğin hayatındaki önemi bu kadar büyüktür. Bu sebeple de nasıl ki kendi hayatımızda aldığımız ürünlere çok dikkat ediyor ve özenle seçiyorsak bebeğimiz için de aynı özeni ve dikkati göstermemiz gerektiğini anlamış oluyoruz. Sizler de bebeğinize daha çok yardımcı olmak ve bebekler ile ilgili daha fazla bilgiye sahip olmak istiyorsanız web sitemiz üzerinden bloglarımıza göz atabilir üstelik almak istediğiniz bebek ürünlerini de yine web sitemizden bulabilirsiniz. Ebeveyn olmak her şeyin en doğrusunu bilmek anlamına gelmediği gibi bilmediğiniz şeylerin de olmasının gayet normal olduğunu unutmayın. Bu sebeple aklınıza takılan ve sormak istediğiniz sorularınız için çekinmeden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Size ve çekirdek ailenize mutlu günler diliyoruz.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

Sepet

Alışveriş için, daha fazla ürün mevcut değil.

Sepetiniz boş.